Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (231)

Turiec 

všechny recenze uživatele

Mladí Beatles v časoch najväčšej slávy, ktorá sa míňa len veľmi veľmi pomaly. Prišli s novou hudbou a novými účesmi a vyvolali šialenstvo. To im nezávidím. Vo filme, kde ťažko povedať ako veľmi vystihol ich samých a ich život a nakoľko bol imidžotvorným vidno dostatočne veľa humoru a počuť dostatočne veľa ich hudby. Tak takí boli (?) The Beatles. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Beatles je mocný fenomén. Tento film není ani tak dokument o beatlemánii, jako spíš perfektním marketingovým tahem. Dlouhý videoklip ukazující "ty naše kluky" při rozverném kočkování a to ze všech úhlů. Hezcí mladí kluci s moderními názory, vše ovšem uhlazeně anglické, gentlemani jak má být. Nechybí snaha o nekonvenční přístup, nadsázku, humorem a vtipem to jen srší, ale bojím se, že vše vyznívá trošinku nacvičeně a uměle. Kluci to prostě špatně hrajou, ale přesto jim to holky žerou i s chlupama. Je tu přece ještě jejich geniální hudba s texty, které musí pochopit i středně retardovaný bernardýn. Přesto všechno, co tento film dělá povrchním, je to pořád film o Beatles, a je to docela sranda. Trochu blboučký, ale vcelku roztomilý film, s nestárnoucími hity, které se asi budou hrát i za sto let po nás. 80% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO /// ,, NEVIDĚLI JSTE DĚDU?"... ,,PAUL MI HO DAL DO KAPSY."...,,VY JSTE HO ZTRATILI!" ...,,NEPŘEHÁNĚJ".... /// Tohle už dneska nikdo nenatočí... Faktem je, že i vyklepaná metalová hlava (jako já) musí mít ráda třeba Can´t buy me love. ,,PODNIKNEM NĚCO?“ Chlapíci šířící optimismus (ještě než někteří propadli depresím) musej i díky (nebo hlavně?) dědovi vyloudit úsměv nejen z nostalgie. Když pozoruju, jak se mladej baví, jsem rád, že tenhle film jakoby nezestárl a já si tyhle týpky budu pamatovat navždycky takovýhle. A doufám, že mý děcka taky. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem známej chovatel Brouků. 2.) Chci dětem ukázat něco (rozumnýho) z hudební historie. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je vlastně úplně o ničem, ale jde o Beatles a to stačí :) Holt někdo přemýšlel takto: Když nám Brouci vydělávaj na poli hudebním, proč by nám nemohli vydělat nějakou tu libru i na poli filmovém? A nápad byl na světě. Abych pravdu řekl, tenhle film by se mi nikdy nelíbil, kdyby tam nehráli Brouci. A to mě přivádí do situací, že jde o notoricky známé osobnosti s notoricky známou hudbou a já je vidím v běžných situacích chovat se jako lidi... to je v současné době opět zživotňuje (3 z 4 jsou už ve věčných hudebních studiích). Dokonce se mi zdá, že minimálně dva Brouci umí slušně herecky zahrát, hmm... ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Beatles mám ráda, nikdy to u mě sice nebyla mánie, ale písničky si poslechnu s chutí. Perný den jsem chtěla vidět. Bohužel musím říct, že jsem od samotného filmu čekala více, ale ty písničky to všechno napravují. Byla to jízda, ale čekala jsem ji divočejší, strhující, ono to kolem mě jen tak nějak proplulo... ()

Galerie (138)

Zajímavosti (60)

  • Ringo Starr těsně po natáčení skončil v nemocnici s akutním zánětem mandlí. Na nezbytnou dobu ho nahradil bubeník Jimmy Nicol, Ringo se po zotavení připojil k The Beatles během jejich pobytu v Austrálii. (Robbi)
  • Studio United Artists chtělo Perný den původně koncipovat jako propagační film k novému albu The Beatles. Členové skupiny ale dostali během jeho tvorby takovou volnost (mj. si sami vybrali režiséra Richarda Lestera, který do té doby natáčel jen pro televizi), že nakonec vznikl "plnohodnotný" celovečerní film. (Trainspotter)
  • Natáčelo se mimo jiné na následujících místech: Hřiště v Thornbury Playing Fields v Isleworthu. Kovové schodiště v Hammersmith Odeon. Procházka Ringo Starra se odehrála u Temže. Onu elegantní dámu poslal Ringo do jámy v Lakeside. Diskotéka proběhla v prostorách londýnského klubu Les Ambassadeurs (The  Garrison). Ringo měl pár nepěkných výstupů v hospodě na Turks Head v Twickenhamu. (Robbi)

Reklama

Reklama