Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (231)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Beatles mám ráda, nikdy to u mě sice nebyla mánie, ale písničky si poslechnu s chutí. Perný den jsem chtěla vidět. Bohužel musím říct, že jsem od samotného filmu čekala více, ale ty písničky to všechno napravují. Byla to jízda, ale čekala jsem ji divočejší, strhující, ono to kolem mě jen tak nějak proplulo... ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Plukovník je bůh a to je tak jediné... :-), ale nebýt toho, že je Beatles pro někoho legenda (mně osobně stačí jednou za půl roku pustit si Stars On'45) a vidět ten film poprvé za hlubokého totáče v roce 1985, které mně umožnilo vypadnout z reálu, mé hodnocení by bylo z filmařského hlediska podstatně horší.... Film je podle mého názoru stěží dosahující 2* ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Keď som sa dozvedel, že tento film je o Beatles, tak som mal zmiešane pocity, lebo táto kapela u mna nikdy nebodovala, nielen preto, že som mladšia generácia, ale i preto, že ich štýl a piesne má nikdy neoslovili. A preto som celkom prekvapený, že film má bavil a určite dám šancu aj pokračovaniam. Chalani sa riadne odviazali a bolo vidieť, že filmovanie si veľmi užívajú. Veľmi ma bavila tá hodnovernosť s akou režisér k tomuto filmu pristupoval. Rozblaznený speváci, poblaznené fanúšičky a humorný deduško, ktorý tam spravil veľkolepo vtipnú šou. A aj príbehovo je veľmi zaujímavý, lebo mapuje ako prebieha jeden deň vo svetoznámej kapele. A aj keď vo filme je celkom uvoľnená atmosféra, takýchto dní kapely určite moc nemávajú, ale aspoň, že ta bezstarostnosť z filmu vyžarovala. A vobec som tu nepostrehol suchý Anglický humor, ale len čistý ničím urážajúci humor. A celkom som si užíval aj piesne, keď boli priamo od originálu. Silne 4*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Napadl mě řetěz s koulí, ale on by na mě chrastil na veřejnosti." Beatlemanii jsem osobně nezažil, takže jsem rád, že jsem se s ní mohl seznámit alespoň přes filmový plátno. S Perným dnem jsme se potkali ve chvíli, kdy jsem vyšmelil první desky Beatles a od první chvíle jsem věděl, že tuhle muziku budu poslouchat hodně dlouho. Zatím tedy v podstatě celej život. Perný den mi ukázal, že Beatles byli zlobiví kluci, na vše reagovali sarkasmem, byla s nimi sranda a i když mě moc nebavil intrikující dědeček, tak pro mě tohle je legendární snímek. Užil jsem si v něm hudbu, tiskovou konferenci i svobodomyslnost tryskající z lidí, kteří jsou mladší, bohatší a více bezdětní než já. Taky jsem dostal informaci, že se do Ameriky dostanu, když u Grónska zahnu doleva a já tuším, že se mi to jednou bude hodit. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Už jen ty písně v sobě mám tak hluboko, že by to stačilo na to, abych tenhle film hodnotil 100 %, ale on je tu ještě fakt, že na tom filmu je strašně moc vidět, jak si to všichni užívali, ale také to, jak se snažili diváka zaujmout a zabavit. Je to den ze života jedné úžasné skupiny, ale hlavně je to zábavný den, při kterém se pořád něco děje a je to místy krásně absurdní. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (60)

  • Odpověď Ringo Starra na otázku novinářky "Are you a mod, or a rocker?" ("Jste mod, nebo rocker?") slovy "I'm a mocker" ("Jsem posměváček") byla v roce 2007 časopisem Premiere zařazena na 58. místo žebříčku "100 nejlepších filmových hlášek". Mod je subkultura vzniklá v Londýně koncem 50. let s vrcholem na začátku 60. let, jejímž životním stylem jsou hudba, módní oblečení, úhledně učesané krátké vlasy, tanec a skútry Lambretta nebo Vespa. (Morien)
  • Po uvedení filmu do kin se objevil názor, že zvláštní provedení písničky "I Should Have Known Better", kterou The Beatles hráli v oplocené části zavazadlového vozu, je narážka na jejich "uvěznění" v tenatech vlastní slávy. (Robbi)
  • Koncert se natáčel v londýnském divadle Scala. Při zkouškách si režisér Richard Lester, slušně ovládající klavír, občas s The Beatles zaimprovizoval. Lester se ve filmu krátce mihne právě při jedné ze zkoušek. (Robbi)

Reklama

Reklama