Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (231)

castor 

všechny recenze uživatele

V United Artist zřejmě seděli hudební amatéři. Richard Lester totiž musel tenhle kus natočit a sestříhat během několika málo týdnů, neboť se společnost obávala, že humbuk kolem liverpoolských hošanů brzy vyprchá. Naivky. Jinak je Lester autentický a bezprostřední, kamera příjemně jiná a celé to má tu pravou atmosféru své doby. A pochopitelně legendární Brouky. Včetně jejich vysilujících úprků mezi vlakem, hotelem, studiem, policejní služebnou… jen je teď nepronásledují pouze vřískající fanynky, ale i Paulův démonický (ten druhý) děda. Hudba pochopitelně skvělá. ()

xerno 

všechny recenze uživatele

Výborný, prakticky dokukmentární film o nejslavnější hudební skupině všech dob. No, ono to zase tak dokumentární neni, ale dozvíme se o členech skupiny přece jen o něco víc, než jen jejich hlasy při zpěvu. Jako film to zase takovou hodnotu nemá, ale samotná muzika je tak hodnotná a film natolik zvěční, že není jiné možnosti, než dát plný počet bodů. Je to na hraně, ale 5* je oprávněných, alespoň z mojí strany. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Nesklamalo mě a určitě si pustím znova! ■ Po druhém shlédnutí: Ano. Autentické. Vtipné. Sympatické. Dědeček mi v první chvíli nesedl, ale zvykl jsem si a aktuálně tvrdím, že je k sežrání. Fascinuje mě davové šílenství, které Beatles vyvolávali - neznám skupinu, která by dnes dokázala něco podobného. Jo a moje dcera si celý jeden den pobrukovala A Hard Day's Night :). ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Beatles mám rád, i když jsem se doslechl, že na tom byly finančně lépe než naše rodina. A nějaké ty historky o jejich tehdejší obrovské popularitě (především v řadách mladých fanynek) se dostaly asi ke každému. A tohle byla velmi pěkná ukázka jednoho jejich nabitého pracovního dne v době největší slávy. Je to vtipné (byl jsem překvapen jací byli hoši vtipálci), originální, stylové, jejich písničky to moc hezky celé doprovází (v závěru se vlastně rovnou dočkáme menšího koncertu) a boží děda Paul McCartneyho k tomu. Čím dál víc si uvědomuju, jak musela být šedesatá léta krásná.❤ ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Už jen ty písně v sobě mám tak hluboko, že by to stačilo na to, abych tenhle film hodnotil 100 %, ale on je tu ještě fakt, že na tom filmu je strašně moc vidět, jak si to všichni užívali, ale také to, jak se snažili diváka zaujmout a zabavit. Je to den ze života jedné úžasné skupiny, ale hlavně je to zábavný den, při kterém se pořád něco děje a je to místy krásně absurdní. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (60)

  • Název filmu a titulní písně vznikl ve chvíli, kdy Ringo Starr po 18hodinovém maratónu v nahrávacím studiu prohodil: "It's Been A Hard Day..."  Pak se rozhlédl a dodal: "... 's Night." John Lennon s Paulem McCartneym k tomu doplnili: "And I've Been Working Like A Dog." Tak vzniklo i první dvojverší k písni. (DaveSmith)
  • Svetr, který měl Victor Spinetti (televizní režisér) na sobě, byl jeho vlastní. Dostal ho jako dárek a později ho věnoval fanklubu, který ho o něj požádal. (Morien)

Reklama

Reklama