Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ringo Starr náhodou získá vzácný prsten, který je určen oběti, která má na konci dne zemřít. Z Indie do Anglie ho pronásleduje banda fanatiků, kteří mají za úkol Ringa najít, zabít, rozkrájet... Navíc je mu na stopě i šílený vědec, který chce za pomoci prstenu ovládnout svět. Kapela ho ovšem chrání, pomáhá jim i půvabná Ahme, a tak za poslechu She's got the ticket to ride, You´ve got to hide your love away nebo právě titulní Help! putujeme do Alp a dál. (Jinny)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Matty 

všechny recenze uživatele

Snad omámeni úspěchem Perného dne, dali se Brouci podruhé dohromady s Richardem Lesterem a svým fanouškům připravili k nové desce dárek v podobně těžko ukoukatelného devadesátiminutového videoklipu. Zápletka spočívá ve snaze jisté skupiny podivných lidí získat vzácný prsten z Ringovy ruky. Vršení ztřeštěných situací a hlášek nedávajících smysl (nikoliv vtipným způsobem) je občas přerušeno nějakou písní, jež s okolním děním vůbec nesouvisí. Hoši se zjevně bavili, já, až na jednu výjimku (Alpy), nikoliv. Perný den, fungující na podobném principu, alespoň obsahoval jakž takž normální humor (tedy: bylo patrné, čemu se smát) a nedějovost dokázal zužitkovat ve svůj prospěch. Help! je již zcela neukotveným, z řetězu odpoutaným řáděním. Jeho jediný přínos bych viděl v raném prezentování později nadužívaných možností rapidmontáže. 40% Zajímavé komentáře: genetique, Radek99 ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

I pro mě jako pro přislušníka mladší generace jsou The Beatles bezpochyby zajímavý fenomém. A film Help to dobře dokladá. Je neskutečné, že si v nějvětší Beatlmánii mohlo toto trio dovolit i účast v takovém neuvěřitelném úletu. Je ale možné, že plně imponoval s jejich náturou a vlastně dobře symbolizuje uvolněnou dobu, do které Beatles patří.  Já osobně bohužel musím, říct, že ačkoliv se považuji za poměrného příznivce za crazy humoru, tak série nekonečných, bojů a převleků, vychytávek jedné sekty (a aby toho nebylo, později i dvou švihlých vědců) za hombou prstenu Ringa Starra v nejrůznějších kostýmech a prostředích v občas až surrealistickém hávu mi přišla sice zpočátku zábavná a těšil jsem se co bude dál,  když spustili ,,You can lose that girl´´, skoro jsem se cvrnkl,  ale postupně  toho všeho bylo moc a stávala se z toho takřka slátatina. Pár jednotlivých frků určitě vynikne, ale je to prostě hrozně přeplacané. Předchozí takřka dokumentární Perný den mě určitě bavil mnohem více. Dokonce bych si dovolil podotknout, že kdyby se bláznivý příběh spojil s opětovným ponorem do života kapely, působilo by to lépe. Ale jako doklad doby to rozhodně není nezajimavé a jestli se něco od Perného dne nezměnilo, tak to, že Beatlsáci jsou na plátně nesmírně přirození, šarmartní a vtipní.... speciálně třeba na horách (:D,)a ty pokojíčky, bože (:D). V těch bych chtěl spát taky. No a co je hlavní, všechny písničky v tomto filmu jsou fakt skvělí. HELP! ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

The Beatles jsou bozi a nedat jim 5 hvězd je rouhání. Nicméně zde hodnotíme film. Help je takovej Kameňák. Stejně jako Troška z vtipů splácal děj rádoby komedie, splácali tvůrci Helpu z písniček populárních Beatles celovečerák. I když někomu děj připadá uvolněný, i když Beatles mám komplet doma i s raritními songy a asi nikdy nevydanými demo verzemi písní, nemohu se ubránit dojmu že hoši moc hrát(jako herci) neuměli. V šedesátejch se na to v době vrcholné mánie po všem s Brouky asi nahlíželo jinak... ale třeba můj táta, kterej doslova ujížděl na všech britskejch bigbeatovejch kapelách mi sám říkal, že Help jako film nic moc. Za mně je to lepší průměr a to Johnovi, Paulovi, Ringovi a Georgovi hodně nadržuju. * * * ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Natřou mě na rudo a pak podříznou. Jiné náboženství ... myslím." Je pět hvězd objektivním hodnocením? Není, ale kdybych se snažil být objektivní, tak skončím někde u dvou hvězd a to nehodlám dopustit. Já jsem totiž velkej fanda Beatles a album Help! jsem nadšeně ošoupal na LP, CD, MP3 a nyní mi přestává hrát už i ve formátu FLAC. Pro mě je tohle o Beatles, o klipech k jejich skladbám a těch pár vtípků s obětí bohyně Kálí beru jako snahu mě pobavit. To umím ocenit. A taky jsem se poučil o tom, že jízdenka dá polévce lepší chuť, jak se zneškodňuje tygr Ódou na radost, jak se hraje baskytarovej part na tělo slečny ve spodním prádle a jak se provádí nenápadná ochranka tankovým praporem. Když o tom tak přemýšlím, tak z mýho subjektivního pohledu je těch pět hvězd vlastně hrozně objektivních. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keďže mňa (najmä kvôli môjmu veku) beatle-mánia obišla a ich tvorbu si vypočujem snáď len vtedy keď rodičia vyhrabú nejaké staré vykopávky a spomínajú, tak som sa bál aká bude reakcia najmä na hudobný potenciál filmu. A možno je to aj dobre, že Beatles sa ku mne nedostáva viac sporadicky, lebo tá hudba je tým pádom pre mňa menej vtieravá a cez film si tých pár songov rád vypočujem. Čo sa však týka mimomuzikálového hodnotenia, to vnímam tiež pomerne pozitívne. Humor je naozaj pomerne pythonovský a tým pádom aj pre mňa prijateľný a postačujúci. Takže film určite nepotrebuje zachrániť. 70%. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (26)

  • Během natáčení závěrečné rvačky na pláži měl John Lennon schůzku a nemohl být přítomen - musel za něj tedy zaskakovat dvojník (což po je podobná situace, k jaké došlo i během natáčení předchozího beatlovského filmu Perný den). (Morien)
  • Plavec, který se Brouků během filmu v Alpách a na Bahamách ptá na cestu k bílým útesům doverským, je Mal Evans, cestovní manažer Beatles. (Morien)

Reklama

Reklama