Reklama

Reklama

Temná tvář Brooklynu

  • USA Motherless Brooklyn (více)
Trailer 1

New York, rok 1950. Osamělý soukromý detektiv (Edward Norton) se snaží vyřešit vraždu svého mentora a jediného přítele (Bruce Willis). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (212)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Edward Norton se pustil do režírování, scénáře i hlavní role. A povedlo se mu to bravurně. Toto kriminální drama mě bavilo, příběh je velmi dobře napsán a především Edward Norton předvádní skvělý výkon v roli Lionela, který trpý Tourretovým syndromem, Edward ho zahrál tak, že mu to opravdu věříte. Film má dlouhou stopáž, ale v tomto případě mi to nevadilo, po celou dobu mě příběh bavil. Jediným trošku negativem bych označil soundtrack, ten se tolik nepovedl. ()

Kempe 

všechny recenze uživatele

Nebýt skvělého výkonu Nortona, asi bych to v půlce vypnul… ale právě Edward udělal tuhle klasickou detektivku svým způsobem zajímavou. Bujná stopáž díky němu tedy není na obtíž. Takže pokud máte rádi pořádné luštění tajenky v režii chlápka s tiky, tak se do toho určitě pusťte. Snímek sledován po půlnoci a dokázal si udržet mou unavenou pozornost velice dobře. Navíc hezky odráží odvrácenou stranu společnosti minulého století. ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

If.... Začnime faktami, ktoré by divák mohol oceniť. Príbeh posadený sympaticky do päťdesiatych rokov s dobrou atmosférou. Edward režíroval, aj sa obsadil, aj uveriteľne stvárnil obsendantne - kompulzívnu poruchu (občas mohol trochu ubrať a občas naopak pridať). Už len kvôli tým "hláškam", ktoré tvorí poškodený mozog, sa oplatilo. Porucha, ktorej nerozumiem a ani nechcem rozumieť. Obsadil hercov, ktorí potešili - Bruce Willis, Willem Dafoe, Alec Baldwin a hlavne - aj keď v sekundárnych úlohách - Michael Kenneth Williams a Gugu Mbatha-Raw. Nemala som čo vyčítať prostrediu a autentickej hudbe. Príbeh, ktorý trochu ťažšie chytáte za koniec, ale nakoniec sa na oblohe vyjasní. Čo vlastne tomuto dielu chýbalo? Dokonalosť. Ten pocit v podvedomí, že to nemuselo byť tak rozťahané, technicky lepšie zvládnuté. Jednoducho chýbala nejaká maličkosť, aby som si povedala, že to bol dokonalý žáner noir detektívky. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Velice poctivá, precizní a slušně natočená mafiánská podívaná, navíc z období, který svou filmovou výpravou je prostě stylový. A za tím vším stojí E. Norton - scénář, režie a hlavní role, navíc si k tomu přidal pro svou postavu Touretteův syndrom, aby toho asi neměl málo. Zahraný je to výborně, i když musím uznat, že mě po čase ty jeho záškuby (záchvaty) začaly trochu lézt na nervy. No a pak povedenej casting, hvězdný jména, kde potěší hlavně B. Willis, kterej si po letech konečně zahrál v nějakým slušným filmu, byť jenom chvilku. S příběhem už je to trochu horší, časem se to zdá pomalý a dlouhý, klidně bych tomu cca 30 minut ubral a v takovým případě by nejspíš přilítla i ta čtvrtá hvězda. Je to škoda, nicméně i tak si E. Norton zaslouží uznání, smekám! ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Větší zábava než tenhle film je zaživa si nechat vypíchnout oči nebo sednout si na dikobraza případně nechat se požahat perutýnem https://cs.wikipedia.org/wiki/Perut%C3%BDn tak, že postižený policista vyšetřuje vraždu parťáka. Nejlepší herec je zde Bruce Willis , který zde hraje tak 10 minut pak si asi uvědomil jaká je to sračka a požádal o to, aby jeho postavu zabily (nejlepší volba jeho života) nechápu , že něco takového šlo do kin a , že na to někdo vůbec šel jakýkoliv díl LazyTown je proti tomu herecké umění. 0 procent ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom meste New York. (MikaelSVK)
  • Natáčení filmu trvalo 45 dní. (MarLin)
  • Edward Norton se setkal a konzultoval s mnoha členy Americké asociace pacientů s Touretteovým syndromem, aby se připravil na svou roli. Film také získal souhlas od této organizace. (MarLin)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno