Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kam zákon nemůže, nastrčí ženskou... Americký režisér Barry Levinson se nejvíce proslavil působivým příběhem sourozenců Rain Man (1988). Jeho filmografie ale obsahuje rovněž jiné žánry a najdeme tu i zdařilé veselohry, k nimž se řadí např. kriminální komedie Banditi (2001). Jejími hrdiny jsou dva bankovní lupiči Joe (Bruce Willis) a Terry (Billy Bob Thornton), jejichž pracovní metoda je jednoduchá a účinná. V předvečer naplánované akce proniknou do domácnosti ředitele banky, vezmou ho i s rodinou jako rukojmí a následující den ho ještě před příchodem ostatních zaměstnanců přinutí otevřít sejf. Všechno krásně funguje do doby, než se oba kriminálníci seznámí s přitažlivou, leč frustrovanou Kate (Cate Blanchettová)… Snímek je postaven na hvězdném hereckém obsazení (Thornton a Blanchettová byli za své výkony nominováni na Zlatý glóbus) a na budování paradoxních situací, jež vznikají díky naprosté rozdílnosti obou hlavních protagonistů. V úloze jejich prostoduchého komplice Harveyho se objevuje syn Jane Fondové a bývalého politického radikála Toma Haydena, účinkující pod uměleckým jménem Troy Garity. V rolích vzdorovitých dcer při scéně rodinné večeře se představují Willisovy vlastní ratolesti – Scout LaRue a Tallulah Belle. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (358)

jahol 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě střízlivými prostředky vytváří Barry Levinson kouzelnou pohodovou atmosféru série bankovních loupeží naruby a krátkých úseků pohodové flákačky mezi nimi. Film samozřejmě stojí na ústřední trojce, ve které Bruce předvádí svůj standard (ano, viděl jsem ho v mnohem lepších rolích, ale ani tady neurazí), Billy Bob Thorton si urval velmi specifický a jemu parádně sedící part vynalézavého hypochondra a oba skvěle doplňuje zlatá rybka - skvělá Cate Blanchet, ženská krev a mlíko a kila spontánnosti k tomu. A když si ten film promítnete znovu a pomaleji, zjistíte, že toho má dost i pod povrchem a vychutnáte si detaily - třeba sice krátkou, ale perfektně natočenou autobouračku. Možná tu budou mnozí postrádat nějaký velký okamžik ve stylu Thelma a Luise na závěr, ale já jsem moc rád za to, že mi pohoda vydržela dokonce i během titulků. Velmi příjemné překvapení. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Viděno znovu s časovým odstupem, ale útržkovitě mezi tvorbou bramborového salátu. Scénář je hodně originální a herecké trio trefa do černého. Těžko říct, nakolik je dobré mít dva chlapy najednou, někdy ano, někdy ne, to je individuální záležitost. Ale slušní banditi, kteří večeří s majitelem banky a ještě učí synka etiketě stolování, to nemá chybu. Taky pozdrav při odchodu z banky, na schledanou, je přímo odzbrojující. Určitě se nikdo nemohl urazit, natož bát. No ale závěr začátku nového života ve třech a brzy čtyřech, jsem už zapoměla, a teď znovu příjemně potěšil. Pro milovníky konspiračních teorií musí být hotovým balzámem na rozervanou duši.... ()

Reklama

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Film začíná opravdu slibně - dva sympatičtí banditi vás dokonale vtáhnou do děje, občas vás rozesmějí a první třetinu prakticky nemůžete od obrazovky odtrhnout oči. Bohužel bezprostředně po uplynutí poloviny filmu se tempo příšerně zastaví. Z novodobého westernu se stane uřvaná fraška, kde se Cate Blanchett nemůže rozhodnout, s kým to vlastně chce být. Je to velká škoda, ale nelze nadhodnotit film se skvělým začátkem a koncem, když to ostatní za moc nestojí. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrá kriminální komedie, trochu ve stylu Dannyho parťáků. Hlavní hrdinové na začátku utečou z vězení a stanou se z nich ”Přespávající banditi (Sleepover Bandits)”. Do party přiberou i nešťastnou ženskou v domácnosti, oba se do ni zamilují, ona se zamiluje do obou (protože dohromady jsou ”dokonalý muž”) a vše směřuje k happyendu. Díky tomu, že si scénář pohrává s retrospektivními scénami, je to happy end opravdu překvapivý a jednotlivé střípky do sebe zapadnou jako kousky skládačky. Willis vypadá s delšími vlasy divně, Thorton naopak zženštile a Blanchett je jako zrzka zvláštní, ale sexy. Příjemný film staršího střihu. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Nevstřebatelná dvouhodinová nuda a bezkonkurenčně nejodpornější film, jaký jsem s Willisem doposud viděl. Takovou neskutečnou píčovinu snad ani Levinson nemohl myslet vážně. Humor se zakopal extrémně hluboko pod zem a celý film se neukázal. Ústřední duo retardů mě celou stopáž neskutečně iritovalo. Můj divácký zážitek nezachránila ani Cate Blanchett, ze které dostávali diváci i divačky během filmu orgasmy, i když musím přiznat, že ji to zde brutálně seklo. Z celého filmu mě oslovil pouze závěr. Fakt netuším, nad čím se zde diváci rozplývají. Film zcela postrádal grády a šťávu. Tento film by měl být zničen! Přitom jsem se na něj po přečtení obsahu tak těšil. Pokud se na film chcete dodívat, tak si jej rozhodně nepouštějte večer a ani při jakémkoli náznaku únavy. Katastrofa! Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka Khalesi. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (16)

  • Billy Bob Thornton má ve skutečném životě strach ze starožitného nábytku, a tak byla tato "fóbie" připsána i jeho filmové postavě. (D3VIL)
  • Banditi se natáčeli v Oregonu a v Kalifornii v USA. (reich)

Reklama

Reklama