Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kam zákon nemůže, nastrčí ženskou... Americký režisér Barry Levinson se nejvíce proslavil působivým příběhem sourozenců Rain Man (1988). Jeho filmografie ale obsahuje rovněž jiné žánry a najdeme tu i zdařilé veselohry, k nimž se řadí např. kriminální komedie Banditi (2001). Jejími hrdiny jsou dva bankovní lupiči Joe (Bruce Willis) a Terry (Billy Bob Thornton), jejichž pracovní metoda je jednoduchá a účinná. V předvečer naplánované akce proniknou do domácnosti ředitele banky, vezmou ho i s rodinou jako rukojmí a následující den ho ještě před příchodem ostatních zaměstnanců přinutí otevřít sejf. Všechno krásně funguje do doby, než se oba kriminálníci seznámí s přitažlivou, leč frustrovanou Kate (Cate Blanchettová)… Snímek je postaven na hvězdném hereckém obsazení (Thornton a Blanchettová byli za své výkony nominováni na Zlatý glóbus) a na budování paradoxních situací, jež vznikají díky naprosté rozdílnosti obou hlavních protagonistů. V úloze jejich prostoduchého komplice Harveyho se objevuje syn Jane Fondové a bývalého politického radikála Toma Haydena, účinkující pod uměleckým jménem Troy Garity. V rolích vzdorovitých dcer při scéně rodinné večeře se představují Willisovy vlastní ratolesti – Scout LaRue a Tallulah Belle. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (358)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Viděno znovu s časovým odstupem, ale útržkovitě mezi tvorbou bramborového salátu. Scénář je hodně originální a herecké trio trefa do černého. Těžko říct, nakolik je dobré mít dva chlapy najednou, někdy ano, někdy ne, to je individuální záležitost. Ale slušní banditi, kteří večeří s majitelem banky a ještě učí synka etiketě stolování, to nemá chybu. Taky pozdrav při odchodu z banky, na schledanou, je přímo odzbrojující. Určitě se nikdo nemohl urazit, natož bát. No ale závěr začátku nového života ve třech a brzy čtyřech, jsem už zapoměla, a teď znovu příjemně potěšil. Pro milovníky konspiračních teorií musí být hotovým balzámem na rozervanou duši.... ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl film s tak snižující se kvalitou. První polovina je průměrná a baví, ale postupně úroven klesá až klesne úplně. Možná je to moje chyba, ale čekal jsem svižnější tempo od film o bankovních loupežích navíc s Brucem Willisem. Třetí hvězdičku dávám jen kvůli první polovině. ( 5.11.14/MAC ) ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Fakt dobrá krimi zábavka. Willis a hlavne Thorton sú skvelý! Perfektne zohraná dvojka, len čo je pravda, Bruca by som rád vídaval aj v takýchto rolách. Veľmi slušne som sa bavil. Slušný scenár, neohraný, s hromadou zvratov, ktoré milo prekvapia. Ale o tých 15minút by sa to dalo skrátiť. Záver klasika, ale kto by si prial aby to skončilo inak? 80%. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Začalo to slibně, ale pak se tam objevila Cate. Herecky je film skvělý, o tom žádná, ale místo aby se děj ubíral k vysněnému cíli v podobě baru na pláži, začne se do toho zase montovat romantická linie děje a film začne neskutečně zpomalovat. Dvouhodinová komedie o lupičích? Proč. Dvojici Bruce a Billyho Boba jsem měl problém uvěřit, že by ti dva byli někdy vůbec kamarádi (neslučitelné charaktery) a znuděná panička, která vám dá na počkání, vyloženě doplňuje už tak pofidérní partičku. Naštěstí má film vynikající závěr, který jsem opravdu nečekal, a tak je můj celkový dojem z filmu o trochu lepší, než by byl. Zbytečně dlouhé, jinak ale zajímavá podívaná. ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Film začíná opravdu slibně - dva sympatičtí banditi vás dokonale vtáhnou do děje, občas vás rozesmějí a první třetinu prakticky nemůžete od obrazovky odtrhnout oči. Bohužel bezprostředně po uplynutí poloviny filmu se tempo příšerně zastaví. Z novodobého westernu se stane uřvaná fraška, kde se Cate Blanchett nemůže rozhodnout, s kým to vlastně chce být. Je to velká škoda, ale nelze nadhodnotit film se skvělým začátkem a koncem, když to ostatní za moc nestojí. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (16)

  • Joseph "Joe" Blake (Bruce Willis) nosí hodinky značky Franck Muller 18k. (dyfur)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno