Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kam zákon nemůže, nastrčí ženskou... Americký režisér Barry Levinson se nejvíce proslavil působivým příběhem sourozenců Rain Man (1988). Jeho filmografie ale obsahuje rovněž jiné žánry a najdeme tu i zdařilé veselohry, k nimž se řadí např. kriminální komedie Banditi (2001). Jejími hrdiny jsou dva bankovní lupiči Joe (Bruce Willis) a Terry (Billy Bob Thornton), jejichž pracovní metoda je jednoduchá a účinná. V předvečer naplánované akce proniknou do domácnosti ředitele banky, vezmou ho i s rodinou jako rukojmí a následující den ho ještě před příchodem ostatních zaměstnanců přinutí otevřít sejf. Všechno krásně funguje do doby, než se oba kriminálníci seznámí s přitažlivou, leč frustrovanou Kate (Cate Blanchettová)… Snímek je postaven na hvězdném hereckém obsazení (Thornton a Blanchettová byli za své výkony nominováni na Zlatý glóbus) a na budování paradoxních situací, jež vznikají díky naprosté rozdílnosti obou hlavních protagonistů. V úloze jejich prostoduchého komplice Harveyho se objevuje syn Jane Fondové a bývalého politického radikála Toma Haydena, účinkující pod uměleckým jménem Troy Garity. V rolích vzdorovitých dcer při scéně rodinné večeře se představují Willisovy vlastní ratolesti – Scout LaRue a Tallulah Belle. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (358)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Banditov som si pustil po niekoľkých rokoch a v rozpore s mojimi zvyklosťami pridávam hviezdičku. A vynechám tiež rozsiahle zdôvodňovanie. Banditi sú veľmi dobre pozerateľný film. Výnimočne mi neprekážal ani Bruce Willis, Billy Bob Thornton vytvoril úžasnú postavu a Cate Blanchett snáď nebola v žiadnom filme taká príťažlivá, ako v tomto. Že je to nefilmové hodnotenie. No a čo? ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Průměrná krimi komedie, která nepřichází s ničím novým, ale rozhodně neurazí. Velkým plusem je hvězdné obsazení v čele s Brucem Willisem a B.B.Thorntonem, kterým zdařile sekunduje Cate Blanchett. Na druhou stranu od Barry Levinsona bych čekal větší nářez, ale v žádném případě se nejedná o špatný film. Pro mě tři a půl hvězdičky....... ()

Reklama

Caelos 

všechny recenze uživatele

I když je na obálce v popředí Bruce Willis, ve filmu je upozaděn dalšími dvěma postavami, a sice mými oblíbenými Cate Blanchett (mucíkuju) a Billy Bob Thortonem. Ne že by B.W. hrál nějak špatně, to ne, ale předvedl takový "standartní výkon". Navíc mi trochu přišlo, že i kamera si ho všímala tak nějak méně. Nicméně, co předváděl B.B. Thorton, to bylo k popukání. Věčný hypochondr, který má všechny nemoci světa. (Při přepadení banky na rukojmí:) "Podívejte se, mám obě zorničky stejně velké?" "No, ta levá mi připadá menší." "Já to věděl, to je nádor!". Nebo jeho "tanec" v baru, či otázka: "Necítíš spálené peří?" Měl prostě parádní roli. Cate Blanchett měla do filmu, kromě toho že byla celou dobu k sežrání, vynikající nástup. To její vaření... A únos únosce... Paráda. Někomu se může zdát film poněkud roztahaný, ale já jsem si celý film užíval. Inteligentní nenáročná zábava, postrádající nějaké "silné" scény. Doporučuje 8 z 10 Caelosů. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Viděno znovu s časovým odstupem, ale útržkovitě mezi tvorbou bramborového salátu. Scénář je hodně originální a herecké trio trefa do černého. Těžko říct, nakolik je dobré mít dva chlapy najednou, někdy ano, někdy ne, to je individuální záležitost. Ale slušní banditi, kteří večeří s majitelem banky a ještě učí synka etiketě stolování, to nemá chybu. Taky pozdrav při odchodu z banky, na schledanou, je přímo odzbrojující. Určitě se nikdo nemohl urazit, natož bát. No ale závěr začátku nového života ve třech a brzy čtyřech, jsem už zapoměla, a teď znovu příjemně potěšil. Pro milovníky konspiračních teorií musí být hotovým balzámem na rozervanou duši.... ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Je to stokrát obehraná písnička a to včetně velice příjemného hudebního doprovodu. Jenže Willisův ironický úsměv v mých očích bourá mýty o tom, že opakovaný vtip už není vtipem. Funguje to, pobavit se u tohoto snímku dá. Je příjemně hravý a Willisovi bych odpustila i účinkování v mnohem větších hloupostech. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (16)

  • Ukázka filmu, na který se postavy dívají, je záběr na postavu Steva McQueena, jak se na motorce pokouší překonat zábrany ve filmu Velký útěk (1963). (Mr.Ocek)
  • Ve scéně, kdy dojde ke sražení lupiče autem, kola vozidla nebyly rovně. Když však řidička vystupuje, kola jou již rovně. (Pepy)
  • Film je založen na příběhu dvou zlodějů, kteří vykrádali banky podobným způsobem jako Joe a Terry. (D3VIL)

Reklama

Reklama