Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kam zákon nemůže, nastrčí ženskou... Americký režisér Barry Levinson se nejvíce proslavil působivým příběhem sourozenců Rain Man (1988). Jeho filmografie ale obsahuje rovněž jiné žánry a najdeme tu i zdařilé veselohry, k nimž se řadí např. kriminální komedie Banditi (2001). Jejími hrdiny jsou dva bankovní lupiči Joe (Bruce Willis) a Terry (Billy Bob Thornton), jejichž pracovní metoda je jednoduchá a účinná. V předvečer naplánované akce proniknou do domácnosti ředitele banky, vezmou ho i s rodinou jako rukojmí a následující den ho ještě před příchodem ostatních zaměstnanců přinutí otevřít sejf. Všechno krásně funguje do doby, než se oba kriminálníci seznámí s přitažlivou, leč frustrovanou Kate (Cate Blanchettová)… Snímek je postaven na hvězdném hereckém obsazení (Thornton a Blanchettová byli za své výkony nominováni na Zlatý glóbus) a na budování paradoxních situací, jež vznikají díky naprosté rozdílnosti obou hlavních protagonistů. V úloze jejich prostoduchého komplice Harveyho se objevuje syn Jane Fondové a bývalého politického radikála Toma Haydena, účinkující pod uměleckým jménem Troy Garity. V rolích vzdorovitých dcer při scéně rodinné večeře se představují Willisovy vlastní ratolesti – Scout LaRue a Tallulah Belle. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (358)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Chvílemi mi Banditi připadali jako Butch Cassidy a Sundance Kid v moderním hávu, avšak kvalitativně jsem tu viděl značný rozdíl. Neříkám, že jde o špatný film, to vůbec ne, děj není špatný, protože kombinuje prvky komedie, krimi, dramatu a romantiky, hraje tu Bruce Willis, kterému role svědčí, podobně jako Cate Blanchett, zaznívá tu příjemná hudba, ale v celkovém dojmu to u mě není na více než 3*. Banditi mi zkrátka přijdou jako průměrná, či lehounce nadprůměrná záležitost, kterou mohu vidět jedenkrát, ale podruhé bych si ji už nejspíš nepustil. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vynikajici "romanticka" krimi komedie. Sice tu nenajdete nejakou poradnou honicku nebo prestrelku, ale presto to je velice svizne a hlavne velmi vtipne se spoustou skvelych napadu a vynikajicich dialogu. Hlavni trojice je naprosto dokonala, Thornton zahral hypochondra naprosto bezchybne, Willis je skvelej drsnak a Blanchett je taky super. A ten zaver. To je proste nadhera, zadny americky klise, ale velice originalni a a uzasny zaver. Sice tenhle film nepatri k vrcholum kariery ani jednoho z hlavni trojice a ani to neni Levinsonuv nejlepsi film, ale presto ze za nej ani jeden z nich nemusi stydet, spis muzou bejt hrdy, ze udelaly originalni a inteligentni komedii se super hudbou. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě příjemně překvapilo. Povedená akční komedie o trojici bankovních lupičů ,který geniálním způsobem vykrádají banky. Jednou se jim připlete do cesty nespokojená žena a vzniká tu milostný trojlístek a ruzné rozepře. Ale vše dobře naservírované. Konec působí opravdu úžasně a neočekávaně (aspon za začátku) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Svižný akčný úvod a zaujímavý záver, ale medzitým neskutočná nuda. Kamarátska chémia medzi Bruceom a Billy Bobom nulová. Pravdepodobne preto, lebo ich postavy sú nevýrazné a vôbec som nemal dôvod im fandiť. Potom sa tam pripletie ešte Cate Blanchett, ale ani romantika nefunguje. Nie je to ani vtipné, ani napínavé, proste nijaké. Jediné, čo si zapamätám, sú tie otrasné parochne, ktoré Bruce a Billy neustále striedajú. 4/10. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Neurotický hypochondr Billy Bob, Bruce s účesem Carradineho z Kung-Fu Legenda pokračuje a mezi něma krásná desperate housewife Cate. Ti všichni na loupežné stezce ve stylu Bezva finty s Belmondem, jen o něco méně humornější a o něco více romantické. Willis, Thornton, Blanchett a všechno půjde samo, řeknete si, jenže Levinson měl smůlu, že zrovna točil v období stávky střihačů (mínus 20 minut by rozhodně nebylo na škodu) a opět shořel na svém syndromu vymačkaného citrusu, protože všechny jeho filmy, co jsem doposud viděl, se mi zdály poněkud bez šťávy. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (16)

  • Ukázka filmu, na který se postavy dívají, je záběr na postavu Steva McQueena, jak se na motorce pokouší překonat zábrany ve filmu Velký útěk (1963). (Mr.Ocek)
  • Billy Bob Thornton má ve skutečném životě strach ze starožitného nábytku, a tak byla tato "fóbie" připsána i jeho filmové postavě. (D3VIL)
  • Vlámania do domov riaditeľov bánk vychádzajú zo skutočných udalostí. (vander19)

Reklama

Reklama