Reklama

Reklama

Králové zlodějů

  • Velká Británie King of Thieves (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kriminální příběh Králové zlodějů je natočen podle skutečného případu, který před pár lety ohromil policii i veřejnost. V dubnu 2015 došlo v Londýně k největší loupeži v historii Velké Británie. Během velikonočního víkendu zmizely z úschovny klenotů v Hatton Garden šperky a peníze za více než 200 milionů liber. Vzhledem k provedení si byla policie jistá, že se jedná o extrémě profesionální a velmi dobře organizovanou skupinu pachatelů. Pátrání po lupičích však přineslo odhalení, které ve světě vyvolalo doslova senzaci. Geniální loupež měl na svědomí gang důchodců a vysloužilých podvodníků ve věku mezi 60 až téměř 80 lety. Hlavou celé akce byl 77letý Brian Reader (Michael Caine), který se svou partou seniorů dokázal naplánovat a provést jednu z nejodvážnějších a nejdokonalejších loupeží. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (81)

Milky. 

všechny recenze uživatele

Je dost blbé vidět, že jsem před rokem a čtvrt něco hodnotil a vůbec si to nepamatuju. Teď už můžu s klidem v duši prohlásit, že je to film, na který si za rok nevzpomenete. Až zpětně když procházím trailer a galerii tak mi dochází, že jsem to viděl a naprosto nic mi to nedalo. Hodnocení tedy souhlasí. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za obsazení, druhá hvězdička za trochu britského humoru, jinak je to bída. Celkově jsem čekala něco docela odlišného, ještě ke všemu s takovým obsazením. Výsledkem jsem dost zklamaná. Z 90% to byla jen nuda a nic pořádného se tam nedělo. Chápu, že to bylo natočené na motivy skutečných událostí, ale i tak, prostě bída. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak si popri týchto hodnoteniach pripadám ako čierna ovca. Alebo prestarnutá ovca, ktorá má rada starú školu a jej predstaviteľov. Ono to bolo patrné aj v multiplexe, kde som sledoval film sám, i keď išlo o popoludňajšie predstavenie. Film dvoch diametrálne odlišných častí. Vykrádačka ma bavila, nemala čím sklamať, ale tie pravé gule nabrali Zlodeji až v druhej polovici, kedy sa začala ukazovať realita, akú v heist žánri vidíme iba málokedy. Podrazy tu nie sú zo škatuľky povinných klišé a rozdelenie na dobrých a zlých nehovorí našťastie Marshovi veľa. Parta starých zlodejíčkov sa proste rozhodla urobiť ďalší kšeft, pričom nejdepre nich vôbec o nejakú nostalgickú záležitosť, kedy by si tí starí zlatí chlapci povedali, že vydrbú opäť zo zlým systémom. Sú to proste grázli par excellence a film sa ich nesnaží nijako obhajovať, nebodaj glorifikovať. A kto by povedal, že Jim Broadbent dokáže vytasiť taký zlý pohľad, až som od strachu skoro ušiel z kina. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Průměrný zlodějský film, jemuž se nedaří vybalancovat humor s napětím a občas nutí herecké legendy dělat věci na pokraji trapnosti. Jako film o loupeži nejsou Králové zlodějů příliš nápadití ani napínaví, jako komedie zase ne moc vtipní. Až na pár režijních nápadů a přirozené charisma hereckých legend se tu jen těžko hledá něco, co by film povýšilo nad průměr. ()

SamGee 

všechny recenze uživatele

Po 3 rokoch od lúpeži v Hatton Garden, ktorá šokovala anglickú spoločnosť aj celý svet, sa rozhodol oscarový režisér James Marsh natočiť film o tejto lúpeži. Hlavnými postavami v tomto filme sú dôchodcovia, ktorí sa rozhodnú ukradnúť klenoty z banky Hatton Garden a rozdeliť si korisť medzi sebou. Do tejto krádeži povolajú mladého špecialistu Basila (Charlie Cox), aby im pomohol zdolať bezpečnostné prekážky. Celá akcia sa im podarí, no horšie je to s rozdelením lupu, pri ktorom vznikajú hádky a nedorozumenia. Do ich hádok sa v mieša aj britská polícia, ktorá ich chce chytiť. Prvá tretina filmu ide hravým, svižným tempom, kde nasleduje jedna vtipná scéna za druhou. Bohužiaľ, nedá sa to povedať o druhej tretine. Podľa môjho názoru jej chýbalo napätie. Vynahradzuje to posledná tretina, ktorá premieňa film z krimi komédie na napínavý thriller. Chválim hercov hrajúcich zostarnutých zlodejov, ktorí dokážu pobaviť diváka vďaka ich šarmu a humoru. Herci Michael Caine a Charlie Cox podávajú excelentné výkony počas celej snímky. Hudobný skladateľ Benjamin Wallfisch dokázal vyjadriť správnu atmosféru pomocou jazzu a orchestru. Aj keď nie som fanúšikom britského humoru, film Králi zlodejov ma dokázal presvedčiť vďaka sympatickým postavám, zábavným momentom medzi starcami a hravej hudbe. Odporúčam ho vidieť tým, ktorí majú radi týchto známych britských hercov alebo majú radi snímky o krádežiach. Príbeh: 6/10, Herecké výkony: 7/10, Hudba: 7/10, Celkovo: 7/10. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v Anglii v Londýně. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. září 2018 v Londýně. (Varan)

Reklama

Reklama