Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charley je podvodníček a profesionální hráč. Právě zjistí, že jeho otec, který ho jako teenagera vyhodil z domu, zemřel. V souvislosti s dědictvím se Charles dozvídá, že má bratra Raymonda, který je jako autista umístěn v ústavu. Raymond má ale geniální matematické schopnosti, dokáže z hlavy řešit a zapamatovat si i ty nejsložitější matematické příklady i kombinace. Jejich otec zanechal svůj majetek Raymondovi, který ovšem nemá ponětí o penězích a neví, jak s nimi nakládat. Charles se rozhodne svého bratra vyhledat, aby majetek získal. Přitom si uvědomí, jaké možnosti skýtají Raymondovy schopnosti v jeho „oboru“ a rozhodne se vzít bratra s sebou na „dlouhý výlet“. Zatím však nemá potuchy o tom, jak s autistickým člověkem zacházet… Kvůli roli autistického Raymonda strávil Dustin Hoffman (Malý velký muž, Tootsie, Motýlek, Kdo je Harry Kellerman, Kramerová versus Kramer) téměř rok v léčebnách, kde studoval chování autistických pacientů. Jeho bratra Charlese si zahrál Tom Cruise (Top Gun, Interview s upírem, Narozen 4. července, Firma). (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 101)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak je to stará klasika samozřejmě. Úplně mě film nevzal, místy nudil, ale zase na druhou stranu měl film perfektní příběh a vedle Toma Cruise mě nadchnul hereckým výkonem Dustin Hoffman. Krásně zahrál autisticky postiženého člověka. I hudba není špatná. Chybou je asi délka no, ale přesto kvalitní sníme, který se jn tak nevidí. Vidím film na lepší nadprůměr. Váhal jsem mezi 3 a 4 hvězdou, ale nakonec dávám čtvrtou. Celkově nakonec hodnotím na 70% = **** ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Dustin Hoffman to zahrál fakt skvěle, tom cruise zdatně sekunduje. Rain Man vás dostane, to slibuji, soundtrack je v některých místech vážně skvělý, a lepší trip napříč státy tu ještě nebyl.. Na Forresta to ztrácí (hlavně tam chybí klasicky humor) ale stale je to dobrý film. A to od režiséra, kterého sem vůbec neznal. Ted to budu muset doběhnout a čumnout se na jeho další snímky... Paráda 5 ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hoffman si samozřejmě těch pět hvězdiček zaslouží, ale film celý ne. Je to více než dobrý film, i ten Tom Cruise tady skládá zkoušku "z dospělosti", ale... Je to velmi dobrý americký HOLLYWOODSKÝ film. A to je vše. S vynikajícím Hoffmanem. Možná s ním ten film měl dělat někdo jiný. Umím si to představit s Johnem Schlesingerem!... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Je to rozhodne dobrá dráma, no na môj vkus príliš dlhá. Zrežírované je to fajn, príbeh je zaujímavý, herecky je to dobre obsadené a zahrané a taktiež aj hudba od Zimmera stojí za to. Jediný problém je len dĺžka filmu, pretože v niektorých momentoch je film fakt rozťahaný a nudný, hlavne na začiatku. 70% - 3* ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekla, že mě dojme Tom Cruise. Nikdy bych neřekla, že budu nadšená z jeho hereckého výkonu. (Dustin Hoffman je samozřejmě vynikající už od první scény s ním, asi jako Tom Hanks ve Forrestu Gumpovi.) A taky bych nikdy neřekla, že nějaký film označím za 'klasiku, kterou by měl vidět každý'. A přece... ()

Galerie (135)

Zajímavosti (61)

  • Filmový Charlie (Tom Cruise) vykládá dodávku aut Lamborghini Countach (předchůdce Lamborgini Diablo). Všechny evropské verze měly karburátor Weber, pro Ameriku byl model se vstřikováním Bosch. Proto později musí Charlie řešit výměnu karburátorů za vstřikování. Charlie Babbitt jezdí na začátku filmu rovněž italským vozem Ferrari 400i. Po pohřbu otce v Cincinnati (Ohio) odjíždí ze hřbitova Lincolnem Continental (modelový rok 1988–1994, 3,8 L V6). Po otci Charlie zdědí Buick Roadmaster [76-C] (V8). (jfilaa)
  • Scéna v motelu, kdy se Charlie (Tom Cruise) rozpomíná na staršího bratra, byla natočena na jeden záběr. (Nine)

Související novinky

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

05.09.2021

Thriller Zúčtování v originále zvaný The Accountant z roku 2016 neměl původně kdovíjak velké předpoklady k tomu, aby se z něj stal hit, natož pak chválený. Na papíře se zkrátka jednalo o béčkovou… (více)

Bill Murray bude ztracen v Afghánistánu

Bill Murray bude ztracen v Afghánistánu

08.02.2014

Barry Levinson dal světu Dobré ráno, Vietname nebo Rain Mana, v posledním letech pak zaujal především televizním dramatem Doktor Smrt s Alem Pacinem. Teď nicméně chystá pořádný celovečerní comeback,… (více)

Reklama

Reklama