Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh vznikl podle stejnojmenného autobiografického bestselleru Lorenza Carcaterry a představuje kontroverzní vyprávění o událostech, které nemilosrdně ukončily dětství čtyř chlapců a uvrhly je do světa nejhrubšího násilí. Ani po mnoha letech bolestivé vzpomínky nelze vymazat: svět Pekelné kuchyně jim nabídne možnost vyrovnat staré účty... (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (599)

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

90% - Výborný film o zločinu a trestu, o přátelství, o morálce... Svou atmosférou mi tu Levinson připomněl Leoneho Tenkrát v Americe. Williamsova hudba je sice tradičně velmi kvalitní, ale i přes nominaci na Oscara (paradoxně jedinou) ji nepovažuji za nejsilnější stránku filmu. Tu vidím v přesvědčivém, strhujícím, šokujícím, a přesto vkusném scénáři a v hereckých výkonech. Levinson prostě umí. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Spáči se mohou klidně řadit k takovým filmovým skvostům jako Vykoupení z věznice Shawshank nebo Zelená míle. Opět jde o velmi silné drama, které vás pohltí a nepoznáte co je nuda i přes celkem dlouho délku filmové stopáže. Spáči nenechají nikoho chládným. Herecké výkony hlavně mladíků v první půli jsou opravdu skvěle zahrané a spolu s RainManem jsou Spáči Levinsonovi nejlepší filmy. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco jiného, ale zklamaný vůbec nejsem. Čekal jsem, že půjde o pomstu dozorci, který je jako děti týral. O plánování pomsty, o tom, jak ho dostanou atd. Ale nebylo. Líbil se mi správňácký kněz Robert De Niro a menší, ale perfektně zahraná role "opilého" právníka od Dustina Hoffmana (u mě má symbolického Oscara za vedlejší roli). Nejvíc "bodů" si u mě získal soudní proces. Katarze se konala. # příběh 9 | hudba 6 | humor 1 | akce 1 | napětí 5 | pustil bych si znovu 7 ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Film,ktorý vo mne zanechal doživotnú stopu.Považujem ho za jeden z najväčších a najvzácnejších skvostov mojej filmotéky a neskonale si ho vážim.Ťažko hľadám slová,cítim len veľký rešpekt a pokoru pred všetkým,čo tu bolo ukázané. Od prvej až po poslednú sekundu len intenzívne vnímanie celej škály vlastných emócií,a to aj po pätnástich rokoch od prvého pozretia.S úctou spomínam na Brada Renfroa,Vittoria Gassmana či Bruna Kirbyho,ktorí už nežijú. Úprimne a bez akéhokoľvek preháňania padám pred Spáčmi na kolená,nech už to so skutočným Lorenzom Carcaterrom bolo akokoľvek.Ja hodnotím film a ten je bez debaty dokonalý po všetkých stránkach. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dětství je pryč, přátelství také, nevinnost zrovna tak. Vždycky jsem Spáče vnímal jako těžký divácký zážitek, kde není místo pro padavky. Platilo to u druhého zhlédnutí, třetího a zůstává to tak i dnes. Tahle džungle funguje dokonale (i přes zbytečně dlouhý prolog) a začne zastavovat dech poté, co čtveřice mladých přátel okusí blízkost pedofilních dozorců v domově pro mladé delikventy. Další kapitolou pak byly výstřely z pistolí dvou z nich. Ve výsledku tu máme ryzí americkou (se všemi neduhy) tragédii o světě démonů, pohřbeném dětství i poraněné dospělosti. Silný příběh, jistá režie a dokonalé herecké party (vrchní dozorce Kevin Bacon, obhájce Dustin Hoffman, charismatický otec Robert De Niro, soudní mstitel Brad Pitt) dělají z téhle látky suverénní drama, které bude mít v mé sbírce vždy své místo!! ()

Galerie (51)

Zajímavosti (7)

  • Lorenzo Carcaterra, který je autorem knižní předlohy, tvrdil, že je příběh inspirovaný jeho vlastním životním příběhem. Když toto tvrzení začaly řešit úřady v New Yorku, zjistilo se, že neexistují žádné záznamy o soudních přelíčeních, které by se týkaly takového případu. (don corleone)

Reklama

Reklama