Reklama

Reklama

Poslední království

(seriál)
  • Velká Británie The Last Kingdom
Trailer 1
Velká Británie, (2015–2022), 42 h 33 min (Minutáž: 51–59 min)

Předloha:

Bernard Cornwell (kniha)

Hrají:

Alexander Dreymon, David Dawson, Ian Hart, Millie Brady, Eliza Butterworth, Harry McEntire, Mark Rowley, Emily Cox, Arnas Fedaravicius, Adrian Bouchet (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(46)

Alfréd Veliký brání své království před seveřany. Uhtred, který se narodil jako Sas, ale vychovali ho Vikingové, se snaží nabýt svého právoplatného dědictví. (Netflix)

Recenze uživatele M.i.k.e k tomuto seriálu (5)

Série 1 (2015) (S01) 

Na Last Kingdom sem se poměrně těšil a čekal jsem že dostanu trochu víc než jen další Vikingy akorát točené z druhé strany barikády. Jenže přesně to jsem nakonec dostal a to dokonce se všemi klady i neduhy které provázely první sérii právě Vikingů. Některé postavy jsou celkem sympatické a příběhově to není úplná tragédie, ale i tady je vidět že nejde o seriál s nejvyšším rozpočtem a některé jakože bitevní scény jsou spíš úsměvné. Šanci tomu ještě dám, ale první série je spíš lehčí zklamání…60% ()

Série 2 (2017) (S02) 

Last Kingdom není špatný seriál, ale tím jak sem teprve pár týdnů zpátky dokoukal komplet Vikingy tak se prostě nemůžu zbavit dojmu že koukám na jejich spin-off z druhé strany. Výprava je hodně podobná a je vidět že to není série s nejvyšším rozpočtem, nicméně s omezenými financemi si tady dokázali tvůrci poradit o něco lépe. Uhtred je navíc sympatičtější postava než Ragnar a i příběhově je to o něco zajímavější a není tady tolik hluchých míst. Úplná srdcovka to pro mě každopádně asi úplně nebude…65% ()

Série 3 (2018) (S03) 

tak ve třetí sérii Lost Kingdom celkem uteklo "konkurenčním" Vikingům a nabídlo zatím nejlepší sérii. Příběhově velmi dobré, bitvy se toho nebojí i když jsou spíš komornějšího rázu, zvraty překvapivé a Uhtred je podstatně zajímavější postava než kdokoliv z Vikingů i přesto že je pro mě kolikrát dost neuchopitelný. Převzetí seriálu Netflixem v tomhle případě dost pomohlo...80% ()

Série 4 (2020) (S04) 

sice o kousek slabší než předchozí série, ale některé epizody opravdu výborné a pár momentů solidně emotivních. Last Kingdom je už definitivně o třídu jinde než Vikingové a převzetí otěží Netflixem opravdu prospělo...70% ()

Reklama

Série 5 (2022) (S05) 

Po vydařených předchozích sériích je ta závěrečná nakonec celkem zklamání a i když konec přinesl nějaké emoce tak sem byl upřímně rád že je po všem. Jako komplet je Last Kingdom určitě lepší než Vikingové, nicméně se jen tak nezbavím pocitu že se prostě čekal trochu víc…60% ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama