Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglický pár s malým nemluvnětem se plaví na lodi u afrických břehů. Loď ztroskotá, sice se všichni zachrání, ale záhy jsou napadeni tygrem. Rodiče umírají, miminko ukryté pod dekou zachrání gorila Kala. Odnese ho mezi členy své tlupy, dá mu jméno Tarzan a vychovává ho jako vlastního. Jeho dobrodružný život v korunách stromů obrátí naruby expedice profesora Portera, který přijel do africké džungle studovat život goril. Tarzan si poprvé uvědomí, že je člověk, a zamiluje se do profesorovy dcery Jane. Čeká ho velké rozhodnutí. Zvolí život po boku krásné Jane, nebo zůstane se svojí gorilí rodinou? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $130miliónovTržby USA $171,091,819Tržby Celosvetovo $448,191,819║ Tarzan je jedna z tých najznámejších dobrodružných postáv a v tomto slede to využíva aj Disney v kreslenej rozprávke, kde je stále na čo pozerať a zabávať sa, k tomu hrá krásna hudba v doprovode Philla Collinsa. /90%/ ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Tarzan ma milo prekvapil. Tuto Disney animovanu verziu som videla prvykrat a dufam, ze nie naposledy. Ovela lepsie ako Kniha dzungle. Myslim si, ze je to skor pre vacsie deti, ale mojmu skolkarovi sa to tiez pacilo. Tarzan je krasne animovane dobrodruzstvo a nechyba tam ani dostatok humoru a romantiky. Jane je skvela, nie je to typicky disneovsky krasna princezna, ale inteligentne, sympaticke, normalne, vtipne a zabavne dievca. Vrelo odporucam.👍 ()

Reklama

.baris. 

všechny recenze uživatele

Určitě bych Tarzana nepovažovala za úplně nejlepší animák z dílny Disneyho, ale je velmi dobrý. Hodně dojemná podívaná podkreslená výbornou animací a hlavně fantastickou hudbou, která to celé zvedá ještě o level výš - a můžu říct, že Phila Collinse mám fakt ráda, ale Petr Muk ho v českých verzích písní hravě strčil do kapsy. To, že z knižní předlohy zůstala jen kostra, mi vůbec nevadí, naopak, neumím si představit, jak by měla vypadat pohádka pro děti, která by se jí striktně držela. Celkově spokojenost, i když k dokonalosti Lvího krále a jemu podobných pro mě tentokrát přece jen malý kousek chyběl. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Konec Disneyovské renesance, jo? Musím říct, že mě bavil padouch, který si pro změnu nebrousí zuby na protagonistovu milou. Animace klasicky pěkná a hravá, ale za to už Disney ani nesbírá body, prostě se to od něj čeká. Občas ale dost nekompromisně připravuje děti na nevyhnutelný odchod jejich blízkých, když se nebojí spoustu ze svých postav pozabíjet. A asi, že jsem jich neviděl moc, je to druhá nejlepší adaptace - hned po Georgovi z džungle :D ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Disney rád převádí vážnější příběhy do své kreslené podoby a v tomto případě se zaměřil na známého "syna džungle", kterého vychovaly opice. Jako každá disneyovka je i tato skvěle animovaná, zábavná, sentimentální a plná písniček. Rozhodně doporučuji vidět film v originále, protože Collinsovi písničky přezpívané do češtiny rvou neskutečně uši a výsledný dojem dost kazí. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (26)

  • Rosie O'Donnell si dabováním v tomto filmu splnila životní sen, odjakživa toužila propůjčit hlas jedné z postav v Disneyho animovaném filmu. (D3VIL)
  • Tarzanova pružnost a nezvyklé pohyby byly hlavními důvody, proč bylo zvoleno animované zpracování filmu. Producenti považovali dosažení takto autentických pohybů v normálním filmu za nemožné. (D3VIL)
  • Příběh o Tarzanovi je po Draculovi druhý v žebříčku "nejčastěji adaptovaných knižních předloh". (D3VIL)

Reklama

Reklama