Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglický pár s malým nemluvnětem se plaví na lodi u afrických břehů. Loď ztroskotá, sice se všichni zachrání, ale záhy jsou napadeni tygrem. Rodiče umírají, miminko ukryté pod dekou zachrání gorila Kala. Odnese ho mezi členy své tlupy, dá mu jméno Tarzan a vychovává ho jako vlastního. Jeho dobrodružný život v korunách stromů obrátí naruby expedice profesora Portera, který přijel do africké džungle studovat život goril. Tarzan si poprvé uvědomí, že je člověk, a zamiluje se do profesorovy dcery Jane. Čeká ho velké rozhodnutí. Zvolí život po boku krásné Jane, nebo zůstane se svojí gorilí rodinou? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Tab Murphy, Bob Tzudiker, Noni White | Hudba: Mark Mancina, Phil Collins | Produkcia: Bonnie Arnold | Distribúcia: Walt Disney Pictures, Buena Vista Distribution | Štúdio: Walt Disney Feature Animations | Rozpočet: 130 miliónov $ | Tržby: 448,191,819 $ || Temperamentný, rýchlo plynúci film, ktorý má všetko k tomu, aby sa stal kultom. Animácia mi ale prišla dosť divná, a ani príbeh ničím neprekvapí. Raz sa to ale vidieť určite oplatí. ()

prkalil 

všechny recenze uživatele

TOHLETO je nejlepší Tarzan. Jméno Óchápu u nás od těch dob zdomácnělo a použiváme ho vždycky, když někomu nemůžeme přijít ... na jméno... A ta titulní píseň - ta má nade mnou zvláštní moc - větší, nežli polární noc. A to nejen v originále, ale i v češtině a dokonce i v maďarštině - vážně, nekecám, vždycky mám v určitým místě náběh na knedlík. ()

Reklama

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Humor, hravosť, veľmi pekná animácia, parádna kamera, milý upokojujúci príbeh, skvelé songy a hlavne dokonalé scény Tarzana lietajúceho v krásnej džungli, ktoré sú akčné, vynaliezavé a úplne zbesilé. Toto sú hlavné dôvody, prečo som si animák užil a nestihol zistiť, že príbeh druhej polovice je tak trochu...obohratý. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Příběh Tarzana mám hodně rád. Nejvíce asi z knih od Edgara Rice Burroughse, od kterého mám téměř celou jeho řadu. Filmových zpracování jsem ale prozatím mnoho neviděl. Začal jsem animovaným filmem z roku 1999 a byl hodně zklamán. Nosné části příběhu byly jak z rychlíku a to jen proto, aby udělaly místo nechytlavým písním, zběsilým a ukřičeným honičkám a hloupým gestům všech postav. Nevím, proč má mladá gorila z pralesa stejnou mimiku a vyjadřovací schopnosti jako zastydlý puberťák… ztotožnění se s postavami? Nefunguje ani nostalgie, film jsem viděl až teď a možná i proto si vysloužil jen dvě hvězdy a to ještě spíše z lásky k původní literární verzi. ()

Mary19 

všechny recenze uživatele

"Co to bylo?" - "Ayah, já to nebyl, přísahám!" Do setkání Tarzana s Jane se odehrává opravdu úžasná vtipná jízda. Pak už se ale jedná jen o obyčejnou disneyovku, která se možná až příliš zavděčuje těm nejmenším... Navíc sice pěkné, ale bohužel časem stále více ohranější písničky Philla Collinse vám v emotivním závěru budou spíše lézt na nervy... 75% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (26)

  • Příběh o Tarzanovi je po Draculovi druhý v žebříčku "nejčastěji adaptovaných knižních předloh". (D3VIL)
  • V závěrečných titulcích je zmíněno okolo 1100 jmen. (D3VIL)
  • Rosie O'Donnell si dabováním v tomto filmu splnila životní sen, odjakživa toužila propůjčit hlas jedné z postav v Disneyho animovaném filmu. (D3VIL)

Reklama

Reklama