Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglický pár s malým nemluvnětem se plaví na lodi u afrických břehů. Loď ztroskotá, sice se všichni zachrání, ale záhy jsou napadeni tygrem. Rodiče umírají, miminko ukryté pod dekou zachrání gorila Kala. Odnese ho mezi členy své tlupy, dá mu jméno Tarzan a vychovává ho jako vlastního. Jeho dobrodružný život v korunách stromů obrátí naruby expedice profesora Portera, který přijel do africké džungle studovat život goril. Tarzan si poprvé uvědomí, že je člověk, a zamiluje se do profesorovy dcery Jane. Čeká ho velké rozhodnutí. Zvolí život po boku krásné Jane, nebo zůstane se svojí gorilí rodinou? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (201)

kamil0606 

všechny recenze uživatele

Fantasticky vtipná Disneyovka s veľmi vydarenou animáciou, geniálnou hudbou a brilantnou réžiou ... Animácia sa nesnažila byť dokonalá ale bola výborná a vtipná. Hudba a piesne(v slovenskom dabingu) boli nádherné a síce scénar sa od originálu veľmi oddiaľuje ale to vôbec nie je problém. Naopak, bolo to pozitívom a tvorilo to výborný príbeh. Tento animák som videl asi 80-krát(a to nepreháňam!!!) a stále ma pobaví ... ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Tady někdy končila zlatá éra klasických animáků. Tenhle konkrétně adaptoval klasiku E.R.Burroughse, aniž by z toho udělal nějakou zběsilou srandu pro celou rodinu nebo by tahal do příběhu současnost a narážky na popkulturu. Samozřejmě je z originálního příběhu něco málo vynecháno, aby se dětičky zbytečně netraumatizovaly, ale jinak je adaptace citlivá a i po letech koukatelná a zábavná. Který z dnešních animáčů tohle má, no? ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Krásně namalovaná a příšerně zhudebněná mnou léta opomíjená Disneyovka.Příběh byl docela osvěžující a akce parádní a jak už jsem zmínil vizuálně je to celé úchvatné, bohužel ty písničky to bylo něco tak strašnýho, že nebejt zhulenej jako prase, nikdy bych to nepřežil.Proč se tolik filmů musí ničit trapnýma zpívánkama to mi povězte...60%. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

To je přesně to, co jsem potřebovala. Krátký, jednoduchý a bezstarostný animovaný film, který zvedne náladu. Byla to taková oddechovka, u které jsem se pobavila, nemusela jsem sledovat titulky, ani moc přemejšlet. A přesto, že už je tomu 10 let, tak už tady je znát, že ta animace je prostě zábavná, nápaditá a skoro dovedena k dokonalosti. Moc se mi to líbilo.. Tarzane :) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Mark Mancina: 1. Two Worlds - Phil Collins [3:18] ,2. You'll Be In My Heart - Phil Collins [1:36] ,3. Son Of Man - Phil Collins [2:44] ,4. Trashin' The Camp [2:16] ,5. Strangers Like Me - Phil Collins [3:00] ,6. Two Worlds Reprise - Phil Collins [0:51] ,7. Trashin' The Camp - Phil Collins/'N Sync [2:23] ,8. You'll Be In My Heart - Phil Collins [4:18] ,9. Two Worlds - Phil Collins [2:42] ,10. A Wondrous Place [5:18] ,11. Moves Like An Ape, Looks Like A Man [2:57] ,12. The Gorillas [4:28] ,13. One Family [3:48] ,14. Two Worlds Finale - Phil Collins [1:16], ()

Galerie (22)

Zajímavosti (26)

  • Když gorily zvednou profesora Portera a obrátí jej hlavou dolů, z jeho oblečení vypadne hračka postavičky z filmu Mulan (1998). (D3VIL)
  • Aby animátoři přesně zachytili pohyb Tarzanova těla při sjíždění kmene, inspirovali se pohyby skatera Tony Hawka. (D3VIL)
  • Ve filmu jsou Jane Porter a její otec z Londýna, v knize jsou obyvateli New Yorku. (D3VIL)

Reklama

Reklama