Reklama

Reklama

Maniak

(seriál)
  • USA Maniac
Trailer 1
USA, 2018, 6 h 26 min (Minutáž: 27–47 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Nekonvenční klinický test, sblížení dvou účastníků, lékař s nezdravou fixací na matku a emocionálně komplikovaný počítač. Co víc si přát? (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (96)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Maniak je zo súdka veľmi divných sci-fi sérií reznutých humorom, surrealizmom a neuchopiteľnosťou, ako napríklad Mrs. Davies. Tá ma však vďaka tomu, že bola ešte o jeden výrazný stupeň divnejšia a nepochopiteľnejšia upútala o niečo viac. Ale skutočne len o chlp. Áno, ak by to dostal na starosť Gondry alebo Jonze, seriál by zrejme upútal väčšou odviazanosťou viac ľudí, avšak tam, kde Fukunaga nestíha, zastupujú ho áčkoví herci. Je pravdepodobné, že na druhé pozretie človek docení viacero detailov a aj samotný celok, avšak osobne sa k nemu asi už nevrátim. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Minisérie od Fukunagy celkem zapadla a podle mě je to škoda. Sice je to typický slowburner, kterému po pár dílech malinko dojde dech, ovšem hlavní devízou seriálu je, že nenatahuje tam, kde není třeba, několik dílů se pohybuje kolem třicetiminutové stopáže a závěrečné 3 díly jsou taková pecka, že jsem vůbec nelitoval, že jsem Maniacovi ten čas věnoval. Samozřejmě mě nalákali Emma Stone a vyhublík Jonah Hill, ale tohle není úplně seriál o hercích. Tohle je o precizním režijním provedení a následně důsledném popřemýšlení. Fanoušci popcornu zde příliš nepochodí.. ()

Reklama

Muel 

všechny recenze uživatele

| Netflix | Na tie 4 to stačí. Maniac je totiž originálny svojím pojatím (80. roky zmiešané s blízkou budúcnosťou), nie ale tak originálny príbehom, ktorý je zaujímavý a pokladá otázky, na ktoré sa ale dozvieme pomerne vlažné odpovede, ale vo výsledku mi to vlastne ani tak nevadilo. Emma Stone opäť nesklamala, Jonah Hill prekvapivo veľmi dobrý, herci mali celkom výzvu meniť polohy doslova zo sekundy na sekundu a to je proste fajn. Fukunaga si to pekne všetko zrežíroval a priniesol nekonvenčný komorný patvar, ktorý príjemne odsýpa. Veľmi príjemne a sebavedomo. Viac TU. | Hodnotenie: 7/10 | ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Bizarní, vtipné, retro, dojemné, prostě nádhera. Příběh o tom, že se v životě všichni někdy cítíme sami a cestu ven z temnoty, v které se někdy ocitneme, najdeme především s pomocí přátel a vzájemné touze si pomoci, místo toho, abychom si pomáhali doktory a prášky. Takhle už mě dlouho žádné finále neudělalo šťastnou a zároveň jsem si dlouho takhle nepobrečela. Mnoho bylo řečeno kritiky o dokonalosti Emmy Stone a Justina Therouxa. Hill má možná roli nejtěžší, co se týče balancování mezi dramatem a komedií, ale na konci mě jeho Owen dojal úplně nejvíce. Hudba je nezapomenutelná a bez ní by Maniac nefungoval. V dnešní Peak TV éře je někdy těžké najít něco, co mě takhle chytí za srdce, ale Maniacovi se to podařilo. "Because you're my friend." ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Seriál na začátku nabírá velmi zajímavou zápletku pohybující se mezi mysteriózním krimi a sci-fi ve stylu osmdesátkového cassette futurismu, na který se dnes už v podstatě zapomnělo. Bohužel ale vše po 4. díle zmizí a ze seriálu se stane obyčejné podprůměrné drama, které jsem dokoukal jen proto, že jsem doma ležel v posteli po vytržené osmičce a na nic jiného se stejně nezmohl. ()

Galerie (158)

Zajímavosti (5)

  • V několika epizodách můžeme najít odkaz na knihu „Don Quijote“ od Cervantese. V této knize bludný rytíř bojuje s vlastními halucinacemi a snaží se zachránit svět, stejně jako Owen (Jonah Hill), který si myslí že je zvolený (k záchraně světa). (MeanWhile)
  • V seriálu nejsou žádné smartphony. Každý telefonát je skrze pevnou linku. (MeanWhile)

Související novinky

Bond našel záporáka

Bond našel záporáka

02.03.2019

Na bondovské frontě zdá se konečně vše šlape, jak má, kamery se brzy rozjedou, a tak je na čase se podívat na obsazení. Producenti podle všeho momentálně vybírají herce do čtyř rolí. Hlavní záporák,… (více)

Bond našel režiséra

Bond našel režiséra

20.09.2018

Kolem pětadvacáté bondovky se toho v uplynulých týdnech dělo víc, než na co jsme běžně u bondovských produkcí zvyklí. Film, který zatím nemá název, a jehož hlavní hvězda Daniel Craig (Odpor) se už… (více)

Reklama

Reklama