Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Knedlíky! Medvěd vaří ve škole knedlíky?"
Cirkusový klaun Cibulka, který slaví úspěchy se svým číslem s ochočenými medvědy, dostal výpověď z cirkusu. Medvědy totiž ředitel cirkusu vyměnil za cvičené vepře. Cibulka tedy na popud dětí nastupuje v ženském převleku jako kuchařka do školní jídelny. Problémy nastanou v okamžiku, kdy za Cibulkou do školy přicházejí uprchlí cirkusoví medvědi... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (276)

Tiiso 

všechny recenze uživatele

S pozice dětského diváka snad možná zábava, kterou produkují záběry se zvířaty. Pro mě ať už jsem byl dítětem nebo teď už v pozici staršího člověka film vždy znamenal velmi málo. Jak z pozice příběhu tak z pozice filmařského. Nejslabší snímek od mého oblíbeného režiséra. Ani výběr skvělých herců a jejich výkony nedokázali příběh zachránit. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná crazy komedie, určená přece jen především dětem. Mě nikdy moc nebavila, možná je to i tím, že nemám moc v lásce cirkusy, klauny a ani drezury zvířat. Mě tak vše vynahrazovaly zápletky a převleky Lubomíra Lipského, ať už za uklízečku, školníka anebo za kuchařku. Hodně mu sekundovali i Jiří Sovák jako ředitel školy, František Filipovský hrající inspektora, nebo Jan Libíček a Milda Kopecký v rolích ředitelů cirkusů. Jinak jo to slabší kousek ve filmografii Oldřicha Lipského. ()

Reklama

Robbi 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo chce být brzy stár, zabíjí to, co prožíval v dětství. Tisíckrát mohou být medvědi a Cibulka naivní, jsou a budou vždycky filmem pro děti. Byl jsem jedním z těch, kteří byli na slavnostní premiéře a seděl pár metrů vedle Oty Hofmana. A nikdy by mě nenapadlo se dívat na něj očima dospělého. Tenhle film si to nezaslouží. Takhle můžeme za pár let odsuzovat všechno, co vidíme dnes, protože to bude technicky náročnější a scénáristicky propracovanější. Jasně, ale duše zůstane někde bokem. Proto si tenhle film i se všemi rádoby chybami a pochybným tvrzením, že šlo o kamufláž normalizace vzít nenechám. ()

Drapsy 

všechny recenze uživatele

No musím říct, že začátek filmu a stejně tak jako i jeho úplný závěr je poněkud slabší, ale to všechno zde vynahradí opravdu skvělá střední pasáž filmu. To je část, odehrávající se ve škole, kde Lipský, Sovák, Kopecký, Libíček a Filipovský vytvoří takovou řadu šílených událostí, že tím zcela zastíní ostatní (a nepochybně horší) části tohoto snimku. Takže jim zato dávám **** , protože se opravdu jen málokdy dokážu něčemu takhle zasmát. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Šest medvědů je jedna z nejslavnějších československých komedií s plejádou spousty známých herců, navíc Lubomírem Lipským v dvojroli. Chvílemi sice některé scény jsou tak ztřeštěné, že připomínají taškařici (sypání pilin na chodbě, klouzání po vydrhnuté podlaze, medvědi v kabinetu....), ale ty právě tento film dělají tak skvělým. [15221. hodnocení, 244. komentář, 67%] ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Jeden z medvědů zranil při natáčení svého ošetřovatele na hlavě. Lubomír Lipský tak dokončoval filmování s obavami o své zdraví. (rakovnik)
  • Když jde uklízečka do kabinetu, kde uvidí medvědy, a omdlí, záběr zblízka ukazuje, že má ruku u těla, ale když je na ní záběr zezadu, tak má ruku nataženou za sebe. (Skarface)
  • Je možné všimnout si, že školník je zde velmi univerzárlní, například nosí pokapsách křídu, aby si v momentě, kdy skáče přes oc. táhla, mohl poprášit ruce. (Jeldi)

Reklama

Reklama