Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Knedlíky! Medvěd vaří ve škole knedlíky?"
Cirkusový klaun Cibulka, který slaví úspěchy se svým číslem s ochočenými medvědy, dostal výpověď z cirkusu. Medvědy totiž ředitel cirkusu vyměnil za cvičené vepře. Cibulka tedy na popud dětí nastupuje v ženském převleku jako kuchařka do školní jídelny. Problémy nastanou v okamžiku, kdy za Cibulkou do školy přicházejí uprchlí cirkusoví medvědi... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (276)

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Cirkusová klauniáda pro děti, aplikovaná v mimocirkusovém prostředí. Klauniáda samotná je skvělá, Lipský je skvělý, ale celé je to posazené dost nahrubo, má to líný scénář. Třeba nepochopitelná výměna medvědů za čuníky nebo ani čárkou nereflektované dvojnictví Cibulky se školníkem - to jsou detaily. V celku pak je to až příliš pouze klauniáda, násilně implantovaná. Dospělé postavy a jejich dialogy (Sovák, Filipovský, Libíček, Kopecký, ale i Rosůlková) ujdou a nepadají pod dobový průměr. Když to vezmu jako komedii pro celou rodinu, je to hodně slabé. Když to vezmu jako příběh oblíbeného dětského hrdiny - totiž klauna -, je to skvělé. Kupodivu jsem se nejúpřiměji rozesmál v souvislosti s činností medvědího pohřebního bratrstva ve škole, ačkoli zrovna ti medvědi mě jinak (jako dospělého) nebrali. Dobrý komentář: Radek99. ()

tatka 

všechny recenze uživatele

Nikdy nezabudnem na ten deň, keď sme boli na tomto filme v kine.. Kamarátka sa tak smiala, keď Cibulka korčuľoval po dlážke, že jej cvrklo do textilu. Tak musela vstať, a hrabala sa cez tú úzku uličku v kine Hviezda na záchod. Mne to bolo strašne smiešne, dostala som taký záchvat smiechu, že ma uvádzačka vykázala zo sály. Pritom to bola komédia, čo chcela, aby som ronila slzy, tepša jedna. Vonku na chodbičke mi cvrklo tiež. Takže sme ten film v kine nevideli celý, ale to nevadí. ()

Reklama

J R C Pecuchet 

všechny recenze uživatele

Jak je známo, pan Oldřich Lipský miloval cirkus a proto mohl vzniknout už v pořadí druhý jeho film z tohoto prostředí. Příběh filmu příliž nevybočoval ze standardů kvality, ale herecké obsazení bylo vynikající. Posuďte sami, čeho byli pánové Sovák, Kopecký, Libíček a Filipovský schopni v jedné scéně z filmu. http://www.youtube.com/watch?v=cD5yD7tRJhI ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Příjemný film s perfektním začátkem, pak ale začne být humor a střídání podob pana Cibulky příliš výrazné a při druhém zhlédnutí už to není ani moc vtipné. Co se týče práce se zvířaty, těžko se hledá konkurence. *** Ve zkratce: Medvědi jsou vyměněni za čuníky a jim, dětem a panu Cibulkovi se to nelíbí... ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

S pozice dětského diváka snad možná zábava, kterou produkují záběry se zvířaty. Pro mě ať už jsem byl dítětem nebo teď už v pozici staršího člověka film vždy znamenal velmi málo. Jak z pozice příběhu tak z pozice filmařského. Nejslabší snímek od mého oblíbeného režiséra. Ani výběr skvělých herců a jejich výkony nedokázali příběh zachránit. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Drezůru medvědů zajišťoval Ferdinand Berousek a jeho synové. Právě drezůra medvědů je specialitou rodiny Berousků. V roce 1981 získali nejvyšší vyznamenání za "Super show s medvědy" za vystoupení v Tokiu. (Snorlax)

Reklama

Reklama