Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Knedlíky! Medvěd vaří ve škole knedlíky?"
Cirkusový klaun Cibulka, který slaví úspěchy se svým číslem s ochočenými medvědy, dostal výpověď z cirkusu. Medvědy totiž ředitel cirkusu vyměnil za cvičené vepře. Cibulka tedy na popud dětí nastupuje v ženském převleku jako kuchařka do školní jídelny. Problémy nastanou v okamžiku, kdy za Cibulkou do školy přicházejí uprchlí cirkusoví medvědi... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (276)

tatka 

všechny recenze uživatele

Nikdy nezabudnem na ten deň, keď sme boli na tomto filme v kine.. Kamarátka sa tak smiala, keď Cibulka korčuľoval po dlážke, že jej cvrklo do textilu. Tak musela vstať, a hrabala sa cez tú úzku uličku v kine Hviezda na záchod. Mne to bolo strašne smiešne, dostala som taký záchvat smiechu, že ma uvádzačka vykázala zo sály. Pritom to bola komédia, čo chcela, aby som ronila slzy, tepša jedna. Vonku na chodbičke mi cvrklo tiež. Takže sme ten film v kine nevideli celý, ale to nevadí. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Šest medvědů se mi hodně líbilo, Cibulka se mi v klaunském hodně nelíbil, ovšem za to nemůže ani Oldřich, ani Lubomír Lipský, ani medvědi, ale můj strach z klaunů. Za nejlepší momenty považuji scény, kdy chlupáči vytasí kapesníky a začnou oplakávat někoho, kdo jejich přičiněním právě padl do mdlob… :) ()

Reklama

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Cirkusová klauniáda pro děti, aplikovaná v mimocirkusovém prostředí. Klauniáda samotná je skvělá, Lipský je skvělý, ale celé je to posazené dost nahrubo, má to líný scénář. Třeba nepochopitelná výměna medvědů za čuníky nebo ani čárkou nereflektované dvojnictví Cibulky se školníkem - to jsou detaily. V celku pak je to až příliš pouze klauniáda, násilně implantovaná. Dospělé postavy a jejich dialogy (Sovák, Filipovský, Libíček, Kopecký, ale i Rosůlková) ujdou a nepadají pod dobový průměr. Když to vezmu jako komedii pro celou rodinu, je to hodně slabé. Když to vezmu jako příběh oblíbeného dětského hrdiny - totiž klauna -, je to skvělé. Kupodivu jsem se nejúpřiměji rozesmál v souvislosti s činností medvědího pohřebního bratrstva ve škole, ačkoli zrovna ti medvědi mě jinak (jako dospělého) nebrali. Dobrý komentář: Radek99. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

I já to jako dítě miloval a některé scény jsou pro mne dodnes vynikající, zejména ty ve škole, J Sovák je výborný. Ale protože nejsem velký fanda cirkusu tak medvědi mne nenadchli (ovšem některé politizující komentáře tady mi přijdou trapné). A krom těch pěti hlavních postav jsou ve vedlejších až moc déčkové figurky, s dětmi to panu Lipskému také tak nešlo. Takže to hodně vyprchalo a víc a víc cítím chtěnou komiku. ()

sunjata 

všechny recenze uživatele

Dnes taková retro zábava někde mezi 3 a 4 hvězdičkami. Nikdy před tím jsem to neviděl a tak jsem to vnutil dětem jedno deštivé nedělní odpoledne místo Harryho Pottera. Děti se slušně bavily, ale mě to přišlo "jen" jako dobrý standard. Na mě trochu moc artistických čísel a málo děje. Přesto se přikláním ke 4*, a to z prostého důvodu, že něco milého a vtipného, něco, co bude koukatelné ještě i za 40 let od svého vzniku se už dneska vlastně netočí. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Opicu vo filme stvárnili až tri opice. Jedna rozbíjala vajcia, druhá bubnovala a tretia jedla príborom. Mali inú farbu tváre a srsť okolo tváre. Maskér ich musel zakaždým namaskovať, aby si boli podobné, ale opice zakaždým líčidlo zlízali, pretože im náramne chutilo. (Raccoon.city)
  • Keď sa v skutočnosti medvede dostali do prírodopisného kabinetu a uvideli vypchaté zvieratá, dostali taký amok, že takmer zdemolovali celú miestnosť. Medvede potom museli nechať si na kabinet zvyknúť viacej dní. (Raccoon.city)
  • Zdeněk Srstka (Rudolf) počas skúšky so šmykľavosťou podlahy rozbil zárubne dverí a skončil až u cirkulárok v dielni, ktorá bola za ateliérom. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama