Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Knedlíky! Medvěd vaří ve škole knedlíky?"
Cirkusový klaun Cibulka, který slaví úspěchy se svým číslem s ochočenými medvědy, dostal výpověď z cirkusu. Medvědy totiž ředitel cirkusu vyměnil za cvičené vepře. Cibulka tedy na popud dětí nastupuje v ženském převleku jako kuchařka do školní jídelny. Problémy nastanou v okamžiku, kdy za Cibulkou do školy přicházejí uprchlí cirkusoví medvědi... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (276)

tyzik 

všechny recenze uživatele

Duet Lipského s Macourkem se velice vydařil a já se vždy bavím jako nikdy předtím, je pravda prvních 10minut je natažených ale potom se to rozjede a já si říkám jeden z nejlepších filmů té doby. a špičkové výkony nad těmi už vážně nemám slov jako nad celým snímkem. Překvapilo mě záporné hodnocení avšak já mu doufám malinko pomůžu ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Česká nostalgická klasika, která nám dá trochu i přičichnout k tolik již neviditelným cirkusům. Luba Lipský zde válí a přesně tahle postava šaška je mu šitá na tělo. Další plusový body medvědů s cibulí jsou i v obsazení velkých hereckých osobností. Sovák, Kopecký, Filipovský, Libíček atd... Jak píšu, prostě klasika. 60% ()

Reklama

Bobšule 

všechny recenze uživatele

Tento styl humoru mi nepřišel zábavný už na základní škole, kdy jsem medvědy v rámci nějaké povinné projekce shlédla poprvé (a pevně doufám, že naposled). Medvědů mi nebylo líto, opičáka jsem neobdivovala a osud klauna mi byl od počátku ukraden. Ano, přátelé mi žertem říkají "Kamenné srdce". Ale vážně: Viděla jsem v dospělejším věku jakýsi podobně laděný snad výchdooněmecký film, který se obešel bez "humoru" a ten se mi líbil moc. Tenhle film je pro mě prostě nestravitelný právě kvůli té všudypřítomné "taškařici". ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Film se nejen názvem zcela vyrovná psu na česneku a proto nemůžu dát méně než pět. A to i přesto, že cirkus mě neoslovil ani coby malé dítě, protože neumělé naučené pohyby zvířat mi nepřipadaly jako něco obdivováníhodného, naopak mě odpuzovaly. A to jsem ještě nevěděl, jakým způsobem cirkusáci tyhle kousky zvířata učí, např. tančit medvědy tak, že je naženou na horké uhlí. Ale tenhle film mi fakt otevřel obzory, díky němu jsem se dozvěděl, že tchoři jsou lepší než medvědi a že ředitelská kávička se vaří v obrovském hrnci na polévku. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná crazy komedie, určená přece jen především dětem. Mě nikdy moc nebavila, možná je to i tím, že nemám moc v lásce cirkusy, klauny a ani drezury zvířat. Mě tak vše vynahrazovaly zápletky a převleky Lubomíra Lipského, ať už za uklízečku, školníka anebo za kuchařku. Hodně mu sekundovali i Jiří Sovák jako ředitel školy, František Filipovský hrající inspektora, nebo Jan Libíček a Milda Kopecký v rolích ředitelů cirkusů. Jinak jo to slabší kousek ve filmografii Oldřicha Lipského. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Učitel ve škole si jde do kabinetu pro vycpaného medvěda a přitom říká, že probírají medvěda obecného. Takový konkrétní druh však vůbec neexistuje. (Mr.Hudson)
  • Opicu vo filme stvárnili až tri opice. Jedna rozbíjala vajcia, druhá bubnovala a tretia jedla príborom. Mali inú farbu tváre a srsť okolo tváre. Maskér ich musel zakaždým namaskovať, aby si boli podobné, ale opice zakaždým líčidlo zlízali, pretože im náramne chutilo. (Raccoon.city)
  • Zdeněk Srstka (Rudolf) počas skúšky so šmykľavosťou podlahy rozbil zárubne dverí a skončil až u cirkulárok v dielni, ktorá bola za ateliérom. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama