Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Knedlíky! Medvěd vaří ve škole knedlíky?"
Cirkusový klaun Cibulka, který slaví úspěchy se svým číslem s ochočenými medvědy, dostal výpověď z cirkusu. Medvědy totiž ředitel cirkusu vyměnil za cvičené vepře. Cibulka tedy na popud dětí nastupuje v ženském převleku jako kuchařka do školní jídelny. Problémy nastanou v okamžiku, kdy za Cibulkou do školy přicházejí uprchlí cirkusoví medvědi... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (276)

Historik 

všechny recenze uživatele

Zdařilá crazy komedie pro celou rodinu. Lubomír Lipský se tu v několika rolích skutečně vyřádil, účinkování v bratrových filmech mu velmi sedělo. Mám pocit, že není tak doceněný jako ostatní komici jeho generace, přitom je to velmi osobitý typ. I ostatní herci předvádějí velmi dobré výkony: Sovákův ředitel, Filipovského inspektor. Zejména ta část filmu, která se odehrává ve škole, je místy velmi strhující, jedna bláznivá scéna následuje za druhou a jsou většinou velmi povedené. Jistě, najde se tu několik naivit, ale je to film rovněž pro děti, takže je nutno to přijmout. Je to komedie, ke které se dá občas vrátit. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Filmy, které si zamilujete jako dítě, můžou být třeba blbé, ale Vy k nim až do smrti budete mít náklonnost. Já to takhle mám hlavně se dvěma "medvědími filmy" - hraným "Cibulkou" a animovaným USA celovečerákem "Méďa Béďa" (z r. 1964!). Jsem ráda, že i po X shlédnutích napřed s dětmi a nyní s vnoučaty mohu zodpovědně prohlásit, že blbý není ani jeden! ()

Reklama

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Mňam, mňam. U takových filmů jsem měl nádherný pocit první republiky, dále dnů, kdy chodil do školy můj otec a respekt k učitelům, který již není tolik vidět. Pac a pusu kluci medvědi, ať už živí ve sklepě, nebo vycpaní v kabinetě. Všichni se na to podívejte, zasmějte se, pobavte se a skvěle to zhodnoťte jako já, neboť nemohu jinak. ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Úžasná veselohra pro dětské publikum s legendami české herecké scény ( L.Lipský, F.Filipovský,J.Sovák,M.Kopecký). Odceňuji artistické kousky a živé medvědy i opici ve filmu. Nedávno jsem měl možnost vidět film v tv. A musím říct, že už to nebylo jako když mi bylo deset..... trochu jsem se nudil. Film si ale tři hvězdy určitě zaslouží...... ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Výborná komédia. Lubomír Lipský si tu schuti zahral pod vedením svojho brata. Samozrejme, že je fantastický. Scény v riaditeľni sú nezabudnutelné!! Sovák, Kopecký, Libíček ako traja riaditelia a Filipovský ako inšpektor tak to je lahoda! Dnes sa len s úžasom dívam na ten herecký koncert. Fakt výborný detský film. 80%. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Medvědi se jmenovali Regina, Máša, Džony, Ilona, Valoš a Máňa. Čuníci se jmenovali Tonda, Vašek, Pepík a Šmudla. Šimpanz se jmenoval Zoly. (M.B)

Reklama

Reklama