Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Knedlíky! Medvěd vaří ve škole knedlíky?"
Cirkusový klaun Cibulka, který slaví úspěchy se svým číslem s ochočenými medvědy, dostal výpověď z cirkusu. Medvědy totiž ředitel cirkusu vyměnil za cvičené vepře. Cibulka tedy na popud dětí nastupuje v ženském převleku jako kuchařka do školní jídelny. Problémy nastanou v okamžiku, kdy za Cibulkou do školy přicházejí uprchlí cirkusoví medvědi... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (276)

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československý komediální film o výměně cvičených cirkusových medvědů a o propuštěném cirkusovém klaunovi Cibulkovi. Po úvodní nevýrazné cirkusové části se děj příběhu přestěhuje do školní budovy, kde se kreativní Cibulka vydává za kuchařku, školníka a uklízečku a v jejímž kabinetu také ukrývá cvičené šelmy i svého cvičeného šimpanze Toníčka. Výkon hlavní postavy L. Lipského se zejména ve dvojroli se školníkem Hadrabou dá označit jako nadprůměrně zábavný. V neprůchodné hlavní školní chodbě a v kanceláři ředitele se také odehrává nevídané pásmo groteskních situací, jejímž vrcholem jsou dialogy mezi direktivním ředitelem školy J. Sovákem, školním inspektorem F. Filipovským s notýskem a konkurenčními řediteli cirkusů J. Libíčkem a M. Kopeckým. Velmi zábavné taky shledávám pátrání Kopeckého poskoka Z. Srstky v Cibulkově bytě po ukrytých medvědích kůžích. Dětské role nesympatických a ukřičených žáků tentokrát spíše kazily dojem z jinak povedené komedie. Příliš mnoho prostoru dostaly záběry se cvičenými zvířaty a jiné akrobatické kousky. V malých rolích se objevili V. Kotva jakožto nesmělý učitel přírodopisu, D. Hajská jako školní uklízečka či Cibulkova bytná M. Rosůlková. Přestože nejsem velký příznivec cirkusových představení a obzvláště klaunů, komedie O. Lipského ve své střední pětihvězdičkové ´školní´ části vše bohatě vynahradila. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Výborná detská komédia postavená na výbornom scenári a hereckom výkone Lubomíra Lipského striedajúceho roly klauna Cibulku, kuchárky, školníka a upratovačky. Nápad urobiť cirkus zo školy práve počas návštevy inšpektora je geniálny. To vytvára množstvo priestoru pre hru na skrývačku nie len s majiteľmi cirkusu a riaditeľom školy, ale aj na vtipné poznámky inšpektora stelesneného skvelým Františkom Filipovským. Produkcia nie je ničím výnimočná, hoci cirkusoví dubléri sú výborní, žiaľ pri práci so zvieratami to určite nebolo ľahké, takže množstvo scén je vytvorených príliš priehľadnými trikmi. 75% ()

Reklama

tyzik 

všechny recenze uživatele

Duet Lipského s Macourkem se velice vydařil a já se vždy bavím jako nikdy předtím, je pravda prvních 10minut je natažených ale potom se to rozjede a já si říkám jeden z nejlepších filmů té doby. a špičkové výkony nad těmi už vážně nemám slov jako nad celým snímkem. Překvapilo mě záporné hodnocení avšak já mu doufám malinko pomůžu ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Jen díky výbornému hereckému obsazení 3 hvězdičky. 6 medvědů s Cibulkou mi totiž nikdy nepřirostli k srdci. Je to možná i díky tomu, že jsem měl na gymplu učitele chemie, ktery mě asi neměl moc rád, přitom jsem byl hodný študák. Nu což, tento chemikář se jmenoval Pavel Cibulka a proto se mi on spojuje právě s tímto filmem. Tak či onak, na víc jak 3 hvězdičky to prostě není a hotovo :-) ()

buchannon 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento film neznal, myslel jsem si, že se jedná o další kulinářský pořad, i když skladba jídelníčku se mi zdála velice nezvyklá, těšil jsem se na fajn recept na medvědí ragú, ale místo toho budou zase jen rybí prsy. Tento film je spíš pro děti, právem jsem se mu vyhýbal, neboť tato "nejbláznivější klauniáda" není nic extra a je docela infantilní. Tak, a inspirován názvem filmu si dnes dám vydatnou večeři... ...cibuli bych doma měl, jen nevím, ze které ZOO unesu ty medvědy. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Cirkus Bonifác byl postaven v ulici Cirkusová v Horních Počernicích. Cibulka (Lubomír Lipský) bydlí na adrese Lužická 38, Praha-Vinohrady. (sator)
  • Drezůru medvědů zajišťoval Ferdinand Berousek a jeho synové. Právě drezůra medvědů je specialitou rodiny Berousků. V roce 1981 získali nejvyšší vyznamenání za "Super show s medvědy" za vystoupení v Tokiu. (Snorlax)
  • Když jde uklízečka do kabinetu, kde uvidí medvědy, a omdlí, záběr zblízka ukazuje, že má ruku u těla, ale když je na ní záběr zezadu, tak má ruku nataženou za sebe. (Skarface)

Reklama

Reklama