Reklama

Reklama

47 metrů: Mimo klec

  • Velká Británie 47 Meters Down: Uncaged (více)
Trailer 1

VOD (1)

Když se čtyři mladé dívky vydají potápět do zaniklého podmořského města, pochopí záhy, že se ocitly v teritoriu nejnebezpečnějšího druhu žraloků a motají se v klaustrofobickém labyrintu podvodních jeskyní a úkrytů. (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (153)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jak jen tohle může mít jen o dvě procenta horší hodnocení naž australáckej The Reef u kterého jsem si napětím okousal nejen nehty na nohách, ale i drápky našeho psa, to fakt nechápu. Tohle je asylumácká záležitost jak vyšitá, jen s trochu lepší kamerou a lepšími digitálními efekty. Děj filmu je prostý. 4 blbky si jdou zaplavat. Už jen to je horor, ale je nenapadne nic jiného než se jít ponořit do zatopené pohřební jeskyně dávných Mayů. Tatík jedné z nich tam chystá světla a diskárnu pro archeology z Evropy a jeho zaměstnanci tam svařují pod vodou z jeklů pódium či co. Jenže tam za ním vpluje několik velikejch bílejch, kteří tam ale v té tmě ihned oslepnou. Za to se jim vyvinou jiné vjemové orgány, takže když pocítí echolokací vibrace prdelek čtyř blbek-potápek jsou celí diví a jdou si pro žrádlo...Holčiny jsou co se týče obsazení rasově vyvážené jen chyběla zástupkyně Inuitů, takže lze očekávat protesty a žalobu na tvůrce kvůli diskriminaci. Obávám se, že nově vzniklé hnuté ILM brzy začne rabovat americká města a zmrzlými treskami bude rozbíjet okna policejních aut. U filmu je třeba nepřemýšlet a myslím si, že na to tvůrci u diváků ani nespoléhali. Mayské vykopávky vypadaly papundeklově bez patiny jako by je tam dali filmaři (aha oni je tam dali filmaři). Co trochu bavilo byly ty podvodní záběry, natáčet ve vodě asi nebylo úplně jednoduché už jen kvůli tomu elitnímu obsazení amerických héreček. Trochu napnutější jsem byl jen u jedné scény a to v průlezu trhlinou. Podobně jsem se totiž šprajcnul v sakra úzké chodbě v podzemí ve Slavonicích, to ale nebylo pod vodou (i když pod nohama tekla) a neměl jsem na zádech kyslíkovou láhev kterou bych mohl odhodit, takže jsem to měl náročnější. Jestli slepí žraloci nakonec uspějí a nakrmí se prozrazovat nebudu, každopádně při koupání v moři mějte v kapse vždycky žraločí zub ! A dojala mně ta kámoška ze školy, která nakonec Miu asi přeci jen přijala konečně do party kámošek. Dávám za dvě procenta kyslíku. * * ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Nad zatopeným Mayským pohřebištěm s točitým schodištěm ( doména Evropy a nikoli Střední nebo Jižní Ameriky), raději mávnu rukou... Kolik generací kříženců Žraloka Bílého a Žraloka Útesového by zde muselo z nějakého důvodu žít, aby přišlo o zrak a "vybledlo"? Nejméně deset... Vzhledem k perfektní orientaci by již první "milostný" pár odtud našel cestu zpět do otevřených vod rychleji, než by herci stačili vysvléci plavky... Člověk není na Jídelním lístku, který Matka Příroda dala těmto "Lékařům moří a oceánů" již před 230 miliony let... Navíc, člověk je samá kaloricky nevýživná kost, svalstvo a oproti na kalorie bohatému tuku ploutvonožců a jiných mořských savců, ale i ryb, je i sebevíce korpulentní dáma či pán jen chudou náhražkou... Nuž, i v tomto snímku jsme se dočkali žraloků s vysokým IQ (oproti průměru), ale přesto tak hloupých, aby naráželi do do pro ně úzkých skalních tunelů, a nevyužívali Lorenziniho ampule, které i zcela slepému žraloku prozradí bioelektrické pole produkované každým živým tvorem... Závěrečné zcela nesmyslné scény záchrany obou sotva 50 kg vážicích dívek, už byly na mne až příliš. Více než tunový žralok, schopný silou skusu překousnout ocelové lano, navíc svým masivním ocasem vymrštěný celým tělem z vody (jako při lovu na ploutvonožce), s bídou v pase 60 cm měřící dívčinu pouze čelistmi povrchně zraní, přestože by z ní ve skutečnosti udělal kusy dva... Dejte mi svatý klid, abych byla schopná tyto hlouposti rozdýchat, zavřít obě oči, a za celkem zdařilé animace žraloků dát snímku alespoň 20% a tedy 1 hvězdu... Jen se modlím, abychom se nedočkali třetího dílu... Bůh opatruj žraloky ode všeho lidstva, a zvláště scénáristů a režisérů! ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Wow! Jednotka sa mi na prvý raz nepáčila, ale keď som ju neskôr videl v televízii, vzal som ju na milosť a tak som sa na dvojku celkom tešil. A prekonala očakávania. Je ešte o dosť lepšia, ako prvý diel. V prvom rade je vizuálne bohatšia. V druhom obsahuje plno atraktívnych momentov (vodná spájkovačka, výletná loď, šplhanie). V treťom je napínavejšia a tým pádom zábavnejšia, keďže hrdinky tentokrát nie sú v klietke, ale v otvorenom priestranstve, na ktorom môže útok prísť kedykoľvek a odkiaľkoľvek (v relatívnom bezpečí klietky to predsa len tak úplne nebolo ono, tu je smrteľné nebezpečenstvo hmatateľnejšie). V štvrtom rade, tunajšie žraloky mi pripadali desivejšie a mrazivejšie, hovoril som si, že by som fakt nerád bol na mieste hrdiniek. Takže za mňa prekvapivá spokojnosť. Trocha ako Ruiny vs. Pád do tmy vs. niečo žraločie. ()

Astaroth12 odpad!

všechny recenze uživatele

Fraška medzi fraškami. Nečakal som, že to bude tak dobre ako jednotka, ale nečakal som ani, že to bude až tak zlé. Podmorský svet šmrncnutý temnými jaskyňami bol skvelí, miestami i kamera bola veľmi obstojná, no to je tak všetko zo superlatívov. Negatíva rozhodne vyhrávajú. Ide o to, že pri tomto filme, by sa nemalo rozmýšľať, lebo prídete rýchlo na to, s čím mate tu česť. Film bez úplnej logiky, primitívnymi náhodami, ktoré to tam museli vždy zdramatizovať v neprospech ľudských postáv. Najprv tam nebol ani jeden žralok, keď si tam tatino denne robil piknik a keď tam prídu štyri kravky, už tam je celé sharkanado, jedná scéna mi ho pripomenula, už len tam chýbali Tara a Ian a bolo by to kompletné, no ich na túto žúrku nepozvali. Ale aj tak to najhoršie prišlo až vo finále. Najprv tým, kde sa ocitli tie čo prežili jaskyňu, väčšia náhoda byt už nemohla a končiac Lara Croft ako bojuje zo žralokom so signálnou zbraňou či zubom žraloka. Film mi dosť pripomínal nedávno zhliadnutý Narok 6 metre . Nie kvôli lovcovi( krokodíl) ani kvôli prostrediu (bazén), ale kvôli tým nespočetným náhodám. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Jako celou dobu jsem byl spokojený přemýšlel jsem o 3 a dokonce i o 4 hvězdách, ale ten konec to je neskutečná ptákovina (ještě se k němu dostanu). Takže 4 pipiny si jdou zaplavat do podmořského města ačkoliv tam nikdy nebyli tak neví cestu nazpět ani si ji nijak neznačí tak se tam nečekaně ztratí a tam jich pronásledující jeden a později nečekaně dva slepí žraloci. Tito žraloci nemají vyvinutý ani mozek jelikož nejenže. nic nevidí a necítí , ale ani neslyší (neříká se náhodou, že absence jednoho smyslu nahrazuje a posilňuje jiný smysl? V tomto případě absence zraku posilňuje čich a sluch). V zhruba 60 minutě z těch 4 pipin ještě žijou 3 (ačkoliv za normálních okolností by stěží žila jedna) a naopak umírají zkušení potápěči co se tomu věnují (chápu musí splnit bodycount jelikož kdyby tam nikdo nechcípl nikoho by to asi nebavilo, ale tady je to na pováženou). Konec tomu nicméně nasadí korunu takže přeživší si vesele plavou mezi obyčejnýma žralokama (kteří už vidí) a asi i těma slepýma (v tom chuchvalci kolik jich tam plave nejde poznat jaký je jaký) a mezi krví a vnitřnostmi a postupně jednu pokouše žralok přežije a pak druhou přežije taky nečekaně. 40 procent oproti jedničce zklamání to i ty zmiňované Mělčiny mě bavily více tam šlo od začátku vidět aspoň, že si z toho dělaly prdel zatímco tady se to tváří smrtelně vážně. Snad nebude trojka. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa od decembra 2018 do februára 2019 v Dominikánskej Republike a Anglicku. (Scraffy)
  • Žádný z herců z předchozího filmu 47 metrů (2017) se ve filmu neobjeví. (ČSFD)
  • Na začátku filmu hraje „Wild Side Of Life“ od Status Quo a po ní následuje „Somewhere In My Heart“ od Azteca Camera. Při svařování pod vodou hraje „The Look“ od Roxette a po ní následuje „We've Only Just Begun“ od Lynn Anderson. (Duoscop)

Reklama

Reklama