Reklama

Reklama

Velká filmová loupež

  • Slovensko Velká filmová loupež (více)
Československo, 1986, 77 min

Scénář:

Oldřich Lipský

Kamera:

Emil Sirotek

Hrají:

Oldřich Kaiser, Jiří Lábus, Jaroslav Moučka, Jiří Němeček, Karel Heřmánek, Ladislav Gerendáš, Zdeněk Srstka, Dagmar Havlová, Vladimír Hrabánek, Otakar Vávra (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Protagonisty jsou komici Oldřich Kaiser a Jiří Lábus, kteří mají na výstavě převzít cenu japonské televize. Současně se pětice gangsterů chce zmocnit převratného vynálezu profesora Suzukiho – superholografu, jímž je možné vyjmout kohokoliv z televizní obrazovky a přenést do reality, a také naopak. (Filmbox)

Recenze (150)

brzozin 

všechny recenze uživatele

Je asi osudem velkých režisérů, že na závěr své fenomenální tvorby zplodí perfidní krákorovinu 4. cenově. Stalo se to Vorlíčkovi a nevyhnulo se to ani Lipskému. Při sledování jeho posledního filmu mi bylo strašně hanba. Připadalo mi to spíše jako série chaoticky zahraných a šlendriánsky sestříhaných reklamních scének propagujících tehdejší hvězdy filmové a televizní zábavy. Tu jednu hvězdičku dávám za to, že jsem se tomu kdysi v deseti letech smál. Nikdo, kdo dosáhla adolescentního věku se tomu ale smát nemůže. ()

MP17 

všechny recenze uživatele

Jako malému se mi to hodně líbilo. Jako dospělý jsem to neviděl, možná pak mé hodnocení přehodnotím. EDIT: Tak jsem to viděl možná po 15ti letech a opravdu dojmy tak silné nejsou. Je to prostě takový tribut tuzemskému filmu. Ale hodnocení nechám - coby malé dítě to pro mě byl opravdu dokonalý film, takže z nostalgie... ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Přehlídka hereckých hvězd let osmdesátých, nic víc, nic méně. Jinak mě toto dílko neoslovilo, jako film u mě nefunguje, přestože ho má táhnout dvojitá dvojice populárních komiků. Koukám na něj z nostalgie, protože filmovou výstavu jsem jako malý kluk navštívil s babičkou a dodnes si pamatuji golema a vycpaného medvěda, u jehož tlapy ležel ulomený dráp a já jsem si ho nevzal...dodnes lituji :-) ()

hero_bk 

všechny recenze uživatele

Zatímco první polovic byla vtipná a dobrá, plná výborných gagů (Fiat 500) atd, druhá polovina už tak nějak pokulhávala, neměla ten správný šmrnc a bylo to už dost vaření z vody, nehledě na to, že kdyby se takovýhle vynález začal vyrábět masově, brzo bude konec světa...Celkově jako celek ten film vyznívá docela trapně, ale za skvělou scénku s Helenou Růžičkovou, Dádou Patrasovou a dalšíma sto lidima ve Fiatu 500 dávám tři hvězdičky. ()

Weehaa 

všechny recenze uživatele

Libilo. Tri plus. Protoze je to sranda. Muzu tu vest pseudointelektualni monolog o kvalite normalizacni tvorby osmdesatych let a srackovat tady nad umeleckou hodnotou, ale nejak se mi nechce. Je to groteska a zabava. Je to pro lidi, aby se zasmali. Ja se zasmal. Co jineho meli herci a filmari delat v nejtuzsi normalizaci, kdyz na hrade sedel Husák a v podhradí vladla Havlova "blbá nálada"? Postopadesaty utect do minulosti, vykopat tam nejakou nedulezitou historickou postavu a natocit dalsi humorkou fresku z dob mocnarstvi, protoze to je jediny, co projde? Co byste natocili vy v te dobe? ()

Galerie (5)

Zajímavosti (24)

  • Na webových stránkách fanoušků značky Tatra, zejména vozů Tatra 613, jsou k vidění oblíbené scény z příjezdu delegací k paláci U Hybernů. V kontrastu s tím je prezentováno "úsporné barrandovské autíčko" Fiat 600, ve kterém se na výstavu dostavilo odhadem 20 dalších herců. (SeanBean)
  • Když se Král (Oldřich Kaiser) převlékne za školačku na exkurzi, řekne učitelce, že se jmenuje Karolína, což je jméno jeho skutečné dcery. (M.B)

Reklama

Reklama