Reklama

Reklama

Heavy Trip

  • Finsko Hevi reissu (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Film sleduje neznámou kapelu z Finska, která se vydá na jeden z nejbrutálnějších metalových festivalů v Norsku. Začíná divoká jízda, na které je čeká spousta heavy metalu, vykrádání hrobů a ozbrojený konflikt mezi Finskem a Norskem... Pětadvacetiletý Turo trčí v zapadlé vesnici na severu Finska. Jediný světlý bod v jeho životě představuje amatérská metalová kapela Impaled Rektum, v níž zastává post zpěváka. On a jeho kamarádi už 12 let zkouší a zatím neodehráli ani jeden koncert. Pak je ale překvapí nečekaná návštěva z Norska – pořadatel Northern Damnation, jednoho z nejbrutálnějších metalových festivalů. Chlapci si uvědomují, že je to buď teď, nebo nikdy. Impaled Rektum, kteří se po zpackaném zahřívacím koncertu rozpadnou, se dávají znovu dohromady. Ukradnou dodávku, mrtvolu a rakev z místního hřbitova, nového bubeníka z léčebny pro duševně choré a utečou do Norska. Zatímco prchají před finskou policií, musí se postavit tváří v tvář norské armádě a jejich nechvalně proslulé jednotce "Delta", aby se dostali na svůj první opravdový koncert. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (261)

Morholt 

všechny recenze uživatele

"Duše stovek sobů řvoucích bolestí na cestě do sobího pekla. To je naše hudba!" Parta metaláků do toho mydlí hlava nehlava, pere se s předsudky finského vidlákova a sní o koncertě na norském fesťáku. První dvě třetiny se film drží trošku při zemi, ale pořád se je na co koukat, co poslouchat a čemu se zasmát. Každopádně když zhruba po hodině nastoupí kluci na trip, tak jsem se začal řehtat a přestal až se závěrečnými titulky. Natočeno s láskou k metalu. 90% ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Byl jsem pozván do domu svého kamaráda s tím, že se mám připravit na pořádnou neotřelou zběsilou skandinávskou nakládačku se vším, co jsem u komedií neviděl. Jediná informace byla, že se pojede s metalovou kapelou do Norska, tudíž jsem automaticky naježil uši a byl mírně skeptický, to ze mě ale za pár chvilek oprchalo a no doprdele to, co severní satanisti zplodili za ďábla se mě doteď věřit nechce. Člověk skutečně od začátku umírá od vtipných satirických scén a mlátí do stolu a přitom spolu s kapelou amatérsky řve a hraje si na metalovýho bůžka. Bylo to přehnaná? Bylo to krásně pěkně krasopisně přehnaný, a právě proto, že se zde nikdo ničeho nedržel a nějaký konvence, morálka nebo filmová ústava se hodila za hlavu jsme se mohli pobavit jak už dlouho ne. ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Náběh parádní, ale pak někdo použil obraceč času a všechno bylo v loji. Smrtí bubeníka se film zvrhl v něco, v co původně definitivně být neměl. A pokud jako divák natěšeně očekáváte road movie, tak budete velice zklamáni, protože samotný trip trvá pět minut metráže. Převládající metráž se pak věnuje obyčejům na vesnických losích jatkách. 58 % ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Jak správně píše, kolega, soudruh Verbal k napsaní velikého hudebního hitu stačí někdy opravdu málo. V tomhle případě jeden mrtvý sob a drtička na maso, nebo co, to vlastně bylo, do které se tenhle kdysi statný paroháč již v naporcované podobě zasekne a vyloudí zvuk v podobě metalové megapecky, která udělá ze čtyř neznámých, dlouhovlasých, finských buranů hvězdy skoro první velikosti. A tohle vše funguje skoro perfektně. Včetně tupého, béčkového humoru, několika zcela šílených situací, které gradují v Norsku, kam se tahle skupina se svým hitem ke konci vydá. Je to hodně ulítlé, místy totálně přehnané, ale když to vezmu kolem a kolem je to jediná metalová komedie, co jsem za posledních hodně let viděl. A navíc po čertech povedená. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Ako fanúšik metalu som od Heavy Trip čakal skutočnú zábavu plnú zábavných narážok na tento hudobný žáner. Niekoľko ich tam síce bolo, ale celkovo na mňa Heavy Trip pôsobil ako nezáživná nuda, u ktorej som si naplno užil asi len skladbu Kuusamo od kapely s dokonalým názvom Impaled Rektum – https://www.youtube.com/watch?v=HPst3NNjCp0. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (7)

  • Na náhrobnej doske zosnulého bubeníka Jynkkyho (Antti Heikkinen) je napísaný neexistujúci dátum jeho úmrtia – 31.6.2016. (duridr)
  • V originálním (finském) znění postavy mluví oulským dialektem. (Facillitant)
  • Turo (Johannes Holopainen), zpěvák kapely Impaled Rektum, nosí většinu filmu tričko Cannibal Corpse, což je název americké death metálové kapely, která vznikla v roce 1988. (pornogrind)

Reklama

Reklama