Reklama

Reklama

Heavy Trip

  • Finsko Hevi reissu (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Film sleduje neznámou kapelu z Finska, která se vydá na jeden z nejbrutálnějších metalových festivalů v Norsku. Začíná divoká jízda, na které je čeká spousta heavy metalu, vykrádání hrobů a ozbrojený konflikt mezi Finskem a Norskem... Pětadvacetiletý Turo trčí v zapadlé vesnici na severu Finska. Jediný světlý bod v jeho životě představuje amatérská metalová kapela Impaled Rektum, v níž zastává post zpěváka. On a jeho kamarádi už 12 let zkouší a zatím neodehráli ani jeden koncert. Pak je ale překvapí nečekaná návštěva z Norska – pořadatel Northern Damnation, jednoho z nejbrutálnějších metalových festivalů. Chlapci si uvědomují, že je to buď teď, nebo nikdy. Impaled Rektum, kteří se po zpackaném zahřívacím koncertu rozpadnou, se dávají znovu dohromady. Ukradnou dodávku, mrtvolu a rakev z místního hřbitova, nového bubeníka z léčebny pro duševně choré a utečou do Norska. Zatímco prchají před finskou policií, musí se postavit tváří v tvář norské armádě a jejich nechvalně proslulé jednotce "Delta", aby se dostali na svůj první opravdový koncert. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (261)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

No, jako metalový fanoušek a účastník festivalů, kde se dělo, co ani nejde popsat (protože si to ani nikdo nepamatuje), jsem docela zklamán. Hudba zrovna není můj styl (ta uřvaná), ale k námětu by se hodila. Před cestou není film moc zajímavý a když už se hrdinové na cestu vydají, je to už jen bláznivě ujeté, ale ne moc vtipné (pár slušných momentů mi vykecal bratra, takže žádné překvapení). U dost fórků jsem si i říkal, že je mi až lehce trapně. bylo by fajn vidět film v jiném osazenstvu a v jiném opojnějším rozpoložení. Potom by se možná jedna hvězda dala přidat. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Tématika metalu je mi snad po všech stránkách velmi blízká. Možná i proto dávám Heavy Tripu tak vysoké hodnocení, ale upřímně si myslím, že u tohoto filmu se bude smát i člověk, který s metalem nic společného nemá. Hlavní aktéři jsou velmi sympatičtí. Dát každému členu kapely úplně jiné charakterové vlastnosti by asi napadlo většinu scénáristů, ovšem tady si s tím pohráli téměř dokonale. Většina vtipů tu funguje na jedničku. V jednom případě je tu dokonce porušeno pravidlo opakovaného vtipu (jistý vtip tu zazní v různých situacích celkem třikrát a pokaždé mi připadal o něco lepší než posledně). Ději toho nemám moc co vytknout. Občas se sice poněkud zasekne, ale jen aby se pak zase rozjel na plnou rychlost. Mnoho situací, především ve druhé polovině, tu mohou vypadat absurdně (i když je to komedie, komu by to vlastně mělo vadit?), nicméně by mě ani moc nepřekvapilo, kdyby byl tento příběh inspirován skutečnými událostmi. Když bych to měl shrnout: Heavy Trip je skvělá komediální jízda s příchutí symfonického post-apokalyptického soby ojíždějícího Krista znásilňujícího extrémního válečného pohanského fennoskandinávského metalu. ()

Reklama

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Pomerne príjemný kúsok o partii metalheads z Fínska, hoci keby sa autori pohrali s niektorými fórikmi mohlo to byť omnoho lepšie. Sympatické herecké obsadenie a nie až tak všedné zasadenie príbehu medzi temných metalistov má niečo do seba, do toho primiešané komediálne prvky a malá dávka romantickosti z toho robí fajn kúsok. Za tri sudy krvi zo soba, ehm, teda tri silné hviezdy. ;) (Možné SPOILERY. „Sú vás plné správy. Vyšinutá fínska metalová kapela uniesla jedného cvoka a vykopala z hrobu svojho mŕtveho bubeníka. A takmer rozpútala vojnu. Tomu hovorím poriadne metalový prístup. Bude nám cťou nechať vás na našom festivale hrať." ;) Koniec možného SPOILERU.) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Heavy Trip mi od prvních minut přirostl k srdci a až do těch závěrečných jsem si to celé užíval na naprosté maximum, okamžitě se tento snímek stal mojí osobní kultovkou a já jsem prostě vážně totálně nadšený. Samozřejmě, divák, aby si tuto podívanou mohl užít fakt naplno, musí mít každopádně vztah k metalové hudbě, jinak to je pro něj poloviční zážitek, tady jde totiž o tu pravou, nefalšovanou, undergroundovou komunitu, kulturu, jejich postoje, myšlení, a je to fakt paráda. Sice celý ten příběh skupiny Impaled Rektum je strašně jednoduchý a i dost naivní, ale tak mile naivní, že si ho snad nelze nezamilovat, a to včetně všech jeho členů, kteří jsou taky boží, a hlavně i luxusně obsazení, to je sympaťák vedle sympaťáka, o jejich ústřední fanynce pak ani nemluvě, ale on vlastně vůbec celý casting je zde parádní, nicméně na plný koule tu funguje i humor, odlehčená atmosféra, kupodivu ale i emoce, no a pak tu máme samozřejmě onu božskou hudbu, která mě dostávala do pořádného varu, jo, přesně tyhle nářezy fakt žeru!!! No a kdo by nechtěl být na závěrečném koncertu a nebýt za ty kluky šťastný, tak patří do pekla a nemá u této podívané absolutně co dělat. Zkrátka, Heavy Trip je sice film především pro cílové publikum, i když v žádném případě ale ani netvrdím, že by si ho nemohl užít ani kdejaký popový hňupík, nicméně pro pořádný metloše je tohle naprostá povinnost a já jsem z toho fakt upřímně nadšený. Prostě pecka! ()

topi 

všechny recenze uživatele

"Co hrajete za styl?" "Symphonic postapocalyptic reindeer-grinding christ-abusing extreme war pagan fennoscandic metal." Kapela IMPALED REKTUM mě svou cestou za svým koncertem na velkém norském festivalu Northern damnation nesmírně pobavila a na konci dohnala až k slzám štěstí. Jak já těm metlošům fandil!!! Parádní finská komedie, která se asi v polovině změní v šílenou road-movie, při které se střídá jedna absurdní situace za druhou. Nejvíce se ovšem zabaví každé pravé a věrné, metalem naplněné srdéčko a hlavně hudebníci, kteří na metal přísahají! :) ()

Galerie (51)

Zajímavosti (7)

  • V originálním (finském) znění postavy mluví oulským dialektem. (Facillitant)
  • Na náhrobnej doske zosnulého bubeníka Jynkkyho (Antti Heikkinen) je napísaný neexistujúci dátum jeho úmrtia – 31.6.2016. (duridr)
  • Počas záverečných titulkov znie metalová verzia romantickej skladby „L'Été indien“, ktorú zložil Toto Cutugno. U nás je známa pod názvom „Ľúbim ťa“ v podaní Michala Dočolomanského. (mijec)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno