Reklama

Reklama

Heavy Trip

  • Finsko Hevi reissu (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film sleduje neznámou kapelu z Finska, která se vydá na jeden z nejbrutálnějších metalových festivalů v Norsku. Začíná divoká jízda, na které je čeká spousta heavy metalu, vykrádání hrobů a ozbrojený konflikt mezi Finskem a Norskem... Pětadvacetiletý Turo trčí v zapadlé vesnici na severu Finska. Jediný světlý bod v jeho životě představuje amatérská metalová kapela Impaled Rektum, v níž zastává post zpěváka. On a jeho kamarádi už 12 let zkouší a zatím neodehráli ani jeden koncert. Pak je ale překvapí nečekaná návštěva z Norska – pořadatel Northern Damnation, jednoho z nejbrutálnějších metalových festivalů. Chlapci si uvědomují, že je to buď teď, nebo nikdy. Impaled Rektum, kteří se po zpackaném zahřívacím koncertu rozpadnou, se dávají znovu dohromady. Ukradnou dodávku, mrtvolu a rakev z místního hřbitova, nového bubeníka z léčebny pro duševně choré a utečou do Norska. Zatímco prchají před finskou policií, musí se postavit tváří v tvář norské armádě a jejich nechvalně proslulé jednotce "Delta", aby se dostali na svůj první opravdový koncert. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (261)

zette 

všechny recenze uživatele

Jsem presvedceny o tom, ze kdyby z filmu zmizely vsechny napisy a jmena, netrvalo by dlouho, abych poznal, ze se jedna o finsky snimek. Ve filmu je cela rada finskych obyceju. Je zde dostatek zajimavych a vtipnych momentu. Ja ale na takove blaznive komedie nikdy moc nebyl, abych dal lepsi hodnoceni. I kdyz si to mozna zaslouzi... ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Ako fanúšik metalu som od Heavy Trip čakal skutočnú zábavu plnú zábavných narážok na tento hudobný žáner. Niekoľko ich tam síce bolo, ale celkovo na mňa Heavy Trip pôsobil ako nezáživná nuda, u ktorej som si naplno užil asi len skladbu Kuusamo od kapely s dokonalým názvom Impaled Rektum – https://www.youtube.com/watch?v=HPst3NNjCp0. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Jak správně píše, kolega, soudruh Verbal k napsaní velikého hudebního hitu stačí někdy opravdu málo. V tomhle případě jeden mrtvý sob a drtička na maso, nebo co, to vlastně bylo, do které se tenhle kdysi statný paroháč již v naporcované podobě zasekne a vyloudí zvuk v podobě metalové megapecky, která udělá ze čtyř neznámých, dlouhovlasých, finských buranů hvězdy skoro první velikosti. A tohle vše funguje skoro perfektně. Včetně tupého, béčkového humoru, několika zcela šílených situací, které gradují v Norsku, kam se tahle skupina se svým hitem ke konci vydá. Je to hodně ulítlé, místy totálně přehnané, ale když to vezmu kolem a kolem je to jediná metalová komedie, co jsem za posledních hodně let viděl. A navíc po čertech povedená. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Ale ano přátelé-nestyďme se číst i tlusté knihy a koukat na todle! (občas ke mně chodí do kina kamarádka-taková ta chytrá-má mě ráda , vzdělaná-titulů jak prase, talentovaná-nějaký ten její obraz jsem si i já zakoupil,-no a tadle dáma mě občas donutí čumět -jak vona říká-na chytrý filmy /onehdy třeba na Humra, Punkový syndrom, nebo Drž si šátek Tatjano/-při tomhle dílku se smíchy válela na podlaze, slzela, fandila, byla v dobrém rozmaru-stejně jako já) ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

V podstatě úlet, ale natočený s takovou radostí a spontánností, že i člověk, kterého tahle hudba vůbec neoslovuje, skončí po závěrečných titulcích s úsměvem na tváři. Krásná příroda a zjištění, že outsideři to mají zjevně těžké i na severu a v jakékoli době (podle starožitného Turova telefonu, podle Lotvonenovy image a podle toho, jak kluci realizují svoje promo foto, jde zjevně o dobu raně mobilovou). Pasi je dokonalý, taková metalová Wednesday Addams. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (7)

  • V originálním (finském) znění postavy mluví oulským dialektem. (Facillitant)
  • Počas záverečných titulkov znie metalová verzia romantickej skladby „L'Été indien“, ktorú zložil Toto Cutugno. U nás je známa pod názvom „Ľúbim ťa“ v podaní Michala Dočolomanského. (mijec)
  • Turo (Johannes Holopainen), zpěvák kapely Impaled Rektum, nosí většinu filmu tričko Cannibal Corpse, což je název americké death metálové kapely, která vznikla v roce 1988. (pornogrind)

Reklama

Reklama