Reklama

Reklama

Halloween 4: Návrat Michaela Myerse

  • USA Halloween 4: The Return of Michael Myers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Je 10 let po otřesný událostech v Haddonfieldu. A Michael je pod dozorem nemocnice (celý spálený z Halloweenu II), odvážen v komátu, do nemocnice s vyšší ostrahou, ale cestou... V Haddonfieldu zbyla z jeho rodiny pouze jedna osoba, a to malá Jamie - neteř Michaela Myerse. Po nehodě sanitky, která Myerse převážela, se na plátno vrací ostřílený veterán Dr. Loomis (Donald Pleasence), který nehce aby se neteř setkala s nožem svého strýce. A tak začíná tichý a krvavý boj s typickou hudbou, ale s velmi netypickým koncem. Film dostal 2 studenské ocenění a řadí se mezi klasické vyvraždovačky 80. let. (Empire)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Halloween 4: Návrat Michaela Myersa". Tak tento názov tu možno brať doslovne. Pretože po nepochopiteľnej tretej časti, ktorá sa vôbec netýkala, tohto neľudského vraha sa Michael vracia späť do svojej série. Vracia sa v pomerne dobrej forme a bez okolkov sa púšťa do ďaľšieho masakru v mestečku Haddonfield. V pätách mu je opäť doktor Loomis, ktorý sa ho snaží márne zastaviť. Celkovo táto časť neprináša už nič nové, ale je dobre, že to po zmršenom treťom diely producenti neodpísali a tak nasmerovali Michaela Myersa a Halloween na cestu horrorového kultu. *** ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý Halloween není špatným hororem, dokáže napnout, dokáže mírně vystrašit, dokáže fanoušky slasherů obstojně pobavit. Nedokáže však se ctí navázat na geniální Carpenterův první díl, který děsivou atmosférou doslova přetékal a Michael Myers v něm měl opravdu silnou zlou auru. Návrat Michaela Myerse atmosféru nepostrádá, ovšem jeho atmosféra ve mně spíše vyvolala pocit nějaké buranské vyvražďovačky, takže jsem čekal, že zpoza rohu vybafne Leatherface, nikoli Míša ve sněhově bílé masce, tentokrát kompletně bez aury. Není to špatné, závěr dokonce velmi příjemně překvapil, ale čtyři hvězdy nedám. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl série mě popravdě pobavil méně, než lobotomizující díl třetí (který mě zaujal svou roztomile bezostyšnou stupiditou). Příběh byl poměrně slabý a protivila se mi většina hlavních postav - Brady se svým tupým výrazem, oteklá buchta Rachel s dvojitou bradou a především pak nesnesitelně afektovaná mrňavá Jamie s nesnesitelně protivným ječákem. Na druhou stranu zavilý železný dědek Loomis, který mi v prvním dílu příliš nesedl, si vedl dobře a začal jsem ho mít rád, šerifova dcera se přírodě i rodičům převelice povedla a v neposlední řadě na mě zapůsobilo, kterak Michael Myers saniťákovi svérázně pročistil palcem adžňa čakru. Nicméně ve třech hvězdách mě definitivně utvrdil až samotný závěr filmu, který byl také z celého filmu asi to nejlepší. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Snaha o budovanie atmosfery sa cení. H4 má v podstate podobný štýl ako jednotka, ale pokračovania predsa nemôžu fungovať na rovnakom princípe ako prvý diel! Keď sa Myers len tak bezúčelne zjavuje, nemá to už želaný mrazivý efekt a v podstate sa dosť dlho nič (reálne) nedeje. Film sa snaží stáť na finálnom účtovní a aj keď to samotné je slušné, opäť ide o opakovanie niečoho, čo tu už bolo. Záver filmu má síce jeden dosť zaujímavý moment, ale to, že nepodstatné postavy sa vybíjajú až po hlavnom súboji s hlavnou hrdinkou, je trochu divné. Celkovo obstojný slasher, ktorý mal naviac, keby tvorcovia lepšie pracovali so žánrovými pravidlami... ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Další ze série pokračování běsnění legendy Michaela Myerse, ve které se po sračkoidním 3. dílu, kde se místo Michaela objevily debilní masky, konečně objevil také hlavní hrdina. Ze série tento díl nijak zásadně nevybočuje. Bohužel, už je to celé absolutně stejné, jako první dva díly a tím pádem i neskutečně nudné. Když se objeví na scéně vrahounek, tak můžete prakticky oslavně bouchnout šampňské, protože na zbytek se absolutně nedá koukat. Hromada nových nesympatických ksichtů, kterým přejete pomalý a bolestivý skon snímku na kvalitě nijak nepřidává. Naopak ho posílá do obrovský sraček. Když už dojde na vraždění, tak je to absolutně jednotvárné a debilní. Tvůrcům by neublížila troška tvořivosti a využití jiného nástroje než nože. Divák v podstatě vidí pouze jemný vpich do nějakého človíčka a je velmi znepokojivé, že ten největší masakr se evidentně odehrává za kamerou a k rozporcované mrtvolky jsou pouze nacházeny, což je absolutně trapné a divácky urážlivé. Nedovedu si odpustit jeden pěknější odpad. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (27)

  • Po zhlédnutí hrubého sestřihu bylo rozhodnuto, že bude do filmu přidáno více krve. Na plac se dostavil tvůrce speciálních efektů John Carl Buechler a vytvořil scénu se zarytím palce do hlavy a ukroucením hlavy. (HellFire)
  • George P. Wilbur hrajúci Michaela Myersa nosí pod kombinézou počas celého filmu hokejovú výstroj, aby pôsobil strašidelnejšie a mohutnejšie. Má to však na svedomí krkolomné pohyby, ktoré miestami hraničia až s paródiou. (tXtX)
  • Šerif Ben Meeker (Beau Starr) měl zemřít při požáru ve sklepě domu. Během honičky měla hořet střecha domu, ale kvůli rozpočtu se od záměru upustilo a šerif přežil. (HellFire)

Reklama

Reklama