Reklama

Reklama

Halloween 4: Návrat Michaela Myerse

  • USA Halloween 4: The Return of Michael Myers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Je 10 let po otřesný událostech v Haddonfieldu. A Michael je pod dozorem nemocnice (celý spálený z Halloweenu II), odvážen v komátu, do nemocnice s vyšší ostrahou, ale cestou... V Haddonfieldu zbyla z jeho rodiny pouze jedna osoba, a to malá Jamie - neteř Michaela Myerse. Po nehodě sanitky, která Myerse převážela, se na plátno vrací ostřílený veterán Dr. Loomis (Donald Pleasence), který nehce aby se neteř setkala s nožem svého strýce. A tak začíná tichý a krvavý boj s typickou hudbou, ale s velmi netypickým koncem. Film dostal 2 studenské ocenění a řadí se mezi klasické vyvraždovačky 80. let. (Empire)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Nejslavnější haddonfieldský rodák se vrátil domů - a je to návrat ve velkém stylu. Žije jenom jedinej Michaelův příbuznej, a jelikož náš šampion, kterýmu by neutekl ani Usain Bolt, ačkoli sám nikdy neběhá, výzvu přijímá, budou se dít věci. Na svý cestě za sebou nechá 15 mrtvol (i když možná víc, po masakru policejní stanice kdo ví...) a ve způsobu vraždění je tradičně nápaditý. Vrátil se i doktor Loomis, jenž už v tomto díle začíná být lehce hysterickej (což do extrému dotáhne v H5), ale strejdovi malé Jamie je důstojným soupeřem. Kupodivu malá Danielle Harrisová není klasické uřvané dítě, naopak - její herecký výkon tady a v následujícím pokračování (a vlastně i v Zombieho spektáklech) stojí nejen za zmínku, ale vyloženě za pozornost. Majkl definitivně přestal být člověkem, ale stal se nezničitelným robotem na zabíjení, což mi ale v nejmenším nevadí: vždyť k čemu je hrdina, kterýmu celou dobu fandíte, kdyby na něj někdo vytáhl bouchačku, jednou vystřelil a bylo by hned po něm? Bohužel se postupem času z filmu nenápadně, ale zato vytrvale ztrácí atmosféra. Naprosto lahůdkový závěr to ale vynahradil. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tomu řikám parádní návrat se vším všudy!Skvělé navázání na 2hý díl,začátek je úplně skvělej,neskutečně atmosferickej a opět doplněn o geniální hudbu.Honička Loomis Myers končící až za hranicemi Haddonfieldu,vás ani na chvilku nenechá vydechnout.Škoda tak krátké stopáže a vystřihnutí scény vyvraždění celé policejní stanice,to mě teda mrtě zamrzelo.Jinak příběhově slušné,vymyslet pokračování bez Jamie nebylo určitě jednoduché,ale tvůrcům se to náramně povedlo,scény ze školy byly vynikající,stejně tak jako kozičky Kathleen Kinmont :-) Parádní žánrovka a můj velice oblíbený díl. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(78%) Čtvrtý Halloween nám konečně navazuje na druhý díl a můžeme s radostí ignorovat sračkoidní trojku. Ve výsledku jsem plně spokojen. Je to zábavná a ke konci i docela napínavá vyvražďovačka se skvělým Michaelem Myersem. Úvod je slušný, poté se sice tempo moc nezpomalí, ale ta pravá atmosféra z prvních dvou dílů trochu chybí, divák nemá moc strach, ale to se naštěstí vše změní v solidním finále, kdy tu máme jednu oběť vedle druhé + úplný konec nás trochu zarazí, překvapí. Krvavé je to tak akorát, efekty jsou o něco lepší než původní díly. A v rámci postav spokojenost – nejvíc mě bavil Dr. Loomis. Takže po dvojce zatím hned nejlepší díl. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ten začiatok ako ušiel Michael to bolo inač dementné.Pozabíjal veľa ludi a oni ho prevážali v sanitke za doprovodu 2 zdravotníkov a bavili sa o nom ako o zlatíčku.Lakačky boli parádne a par krát som sa dosť ľakol.Príbeh je neskutočne predvídateľný a všetky okolnosti ako ušiel boli jeden veľký scenáristicky trapas.Bolo tu veľa klišé i náhod.Atmosféra niekedy slušná a mrazivá ale film je bez náznaku originality.Bolo tu aj veľa nezmyslov.Tento film ma inač vytáčal svojou neskutočnou nelogickosťou,čo sa tyká postav,scenára aj spracovaním.Pointa bola slušná ale celkový dobrý zážitok z filmu my to nenapravilo. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl Halloweenu si opět dokázal udržet kvalitu prvních dvou, tato série (tedy dosud, mimo prapodivnou trojku) je charakteristická naprosto neuvěřitelnou atmosférou, kterou si buduje od začátku až do konce. A takto šokující hororvý závěr jsem neviděl od prvního Sleepaway Campu. Už jsem zvědavý, jakým způsobem Michael přežije do dalšího pokračování a jak dlouho se bude léčit. 75% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (27)

  • Původně měli být Jamie (Danielle Harris) a doktor Loomis (Donald Pleasence) uvězněni ve škole, kde by se Jamie schovala ve třídě pod lavicí, načež by se Michael dostal dovnitř a ve snaze ji najít začal lavice odhazovat. Na natočení této scény již nezbyl čas, ale výkonný producent Moustapha Akkad ji později zařadil do pokračování Halloween: H20 (1998) (HellFire)
  • Během honičky na střeše se Ellie Cornell (Rachel Carruthers) pořezala o hřebík a byla odvezena do nemocnice. (HellFire)

Reklama

Reklama