Reklama

Reklama

Halloween 4: Návrat Michaela Myerse

  • USA Halloween 4: The Return of Michael Myers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Je 10 let po otřesný událostech v Haddonfieldu. A Michael je pod dozorem nemocnice (celý spálený z Halloweenu II), odvážen v komátu, do nemocnice s vyšší ostrahou, ale cestou... V Haddonfieldu zbyla z jeho rodiny pouze jedna osoba, a to malá Jamie - neteř Michaela Myerse. Po nehodě sanitky, která Myerse převážela, se na plátno vrací ostřílený veterán Dr. Loomis (Donald Pleasence), který nehce aby se neteř setkala s nožem svého strýce. A tak začíná tichý a krvavý boj s typickou hudbou, ale s velmi netypickým koncem. Film dostal 2 studenské ocenění a řadí se mezi klasické vyvraždovačky 80. let. (Empire)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tomu řikám parádní návrat se vším všudy!Skvělé navázání na 2hý díl,začátek je úplně skvělej,neskutečně atmosferickej a opět doplněn o geniální hudbu.Honička Loomis Myers končící až za hranicemi Haddonfieldu,vás ani na chvilku nenechá vydechnout.Škoda tak krátké stopáže a vystřihnutí scény vyvraždění celé policejní stanice,to mě teda mrtě zamrzelo.Jinak příběhově slušné,vymyslet pokračování bez Jamie nebylo určitě jednoduché,ale tvůrcům se to náramně povedlo,scény ze školy byly vynikající,stejně tak jako kozičky Kathleen Kinmont :-) Parádní žánrovka a můj velice oblíbený díl. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tu je zrejmé, že sa tvorcovia chceli navrátiť k atmosfére prvého dielu. A zároveň dať večné rovnítko medzi pojmami Mike Myers a Halloween. Funguje to však iba napoly, pretože Myersova maska je úplne smiešna a proste tu nevyvoláva taký strach, ako v prvých dvoch dieloch. Ale je fajn, že okrem nožíka využíva aj fantáziu a slasher sa z toho v podstate stane až v rozuzlení. Škoda, že sa niektoré veci nedotiahli viac do konca, záver taktiež nebude voňať každému fanúšikovi série, ale navnadí na to, čo by sa tak mohlo odohrávať v ďalšej časti. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Řemeslně velmi slušně odvedená práce, byť jsou základní postupy kopírovány z prvních dvou dílů. Totéž se děje se samotným námětem, což by ani tak nevadilo, kdyby se celek nevezl na vlně scénáristické demence nejvyššího kalibru, která nejenom že Michaela vrátila do hry tím nejtrapnějším způsobem, ale ještě jej nechává jít po vlastní neteři. Vydařilo se akorát svižné tempo a závěrečná pointa, zbytek je dokonalou ukázkou postupné dýchavičnosti série. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Halloween 4: Návrat Michaela Myerse - Přesně po deseti letech od prvního dílu, konečně díl co se vrací k sérii s Michaelem Myersem. Donald Pleasence opět v roli doktora Sama Loomise. Ve čtyřce je nová postava Jamie (Danielle Harris) a je to neteř Michaela Myerse. Podle herečky Jamie Lee Curtis z prvních dílů se právě jmenuje v tomhle dílu neteř Michaela. Stejně jako v prvním dílu pronásledoval Michael svojí sestru Laurie, tady zas pronásleduje svojí malou neteř Jamie. Atmosféra dobrá, víc akčnější než předchozí díly, ale tu temnější atmosféru prvních dílů to už nemá. Hudba jako vždycky zase ta stejně dobrá a krve zase málo, gore ve slasherech prostě nesmí chybět a u týhle dobrý série to je fakt škoda. Michaela Myerse tu ztvárnil herec George P. Wilbur. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Michael se vrací a pak se ještě vrátí několikrát. Již na první pohled je na 4. dílu vidět, že je něco jinak. Atmosféra už moc nefunguje a dojem zachraňuje hlavně blížící se závěr. Rozpočet zřejmě nebyl nic moc, protože divák vůbec nic nevidí. Počet mrtvých se nedal určit, protože asi nikdy nezjistím kolik lidí vlastně zahynulo na policejní stanici. Série nabídla ještě mnohem horší díly. 40% PS: Kathleen Kinmont. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (27)

  • George P. Wilbur hrajúci Michaela Myersa nosí pod kombinézou počas celého filmu hokejovú výstroj, aby pôsobil strašidelnejšie a mohutnejšie. Má to však na svedomí krkolomné pohyby, ktoré miestami hraničia až s paródiou. (tXtX)
  • Původně měli být Jamie (Danielle Harris) a doktor Loomis (Donald Pleasence) uvězněni ve škole, kde by se Jamie schovala ve třídě pod lavicí, načež by se Michael dostal dovnitř a ve snaze ji najít začal lavice odhazovat. Na natočení této scény již nezbyl čas, ale výkonný producent Moustapha Akkad ji později zařadil do pokračování Halloween: H20 (1998) (HellFire)

Reklama

Reklama