Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou je bývalý policista John Hatcher, specialista na boj s překupníky narkotik, znechucený životem i svou prací, plnou brutality a smrti. Od jeho úmyslu skončit s marným zápasem proti zlu, jej neodvrátí ani jeho šéf, ani pokusy překupníků vnutit mladým dívkám drogy, jichž je svědkem. Záhy se však zaplete do války gangů mezi jamajskými a kolumbijskými překupníky a on i jeho rodina se stávají terčem útoků jamajských gangsterů. John se musí rozhodnout a jeho rozhodnutím je boj. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu jsem byl se svým tatíkem po jeho natočení v kině a Seagal se v té době stal mým jasným favoritem všech akčních herců a filmů. Úžasně navnaděn "vhskousky" "Nico" a "Hard to Kill" jsem chrochtal blahem při pohledu na akčňák, který neustále graduje, když už jakoby ztrácí dech, začne se odvíjet další a další akční pasáž. Seagal je naprosto nekompromisní Ve chvíli, kdy jednomu z dreďatejch mafoušů v obchodňáku před očima zabije bráchu tak, že mu rozláme ruce, povodí si ho po všech možných výlohách a pak mu přímo před očima bráchy vezme kudlu a zapíchne mu ji do srdce ... Ano!! To byl Seagal ve své nejlepší formě. Grandiozní finále v Kolumbii, kdy Seagal zlikviduje veškerou ochranku nejdřív střelnými zbraněmi, potom aikidem a později vším co mu příjde pod ruku včetně drátu skrz krk jednoho z protivníků a dvoum obrovským gorilám kladivem přímo na čelo jako řezník při porážce dobytka!! Ano to je Seagal ve své nejlepší formě!! Absolutně špičkový akční film, který je pro mne dodnes jedním z osobních kultů akčních nářezů konce 80. let ... ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Libovka. Tenhle film vyniká opravdu skvělým vymetáním se zloduchama. Seagal, DEA agent na důchodu, si to zase zavaří svojí dobrou vůlí někomu pomáhat. Tentokrát s drogovým gangem dredařů. A protože policajti jsou lamy, musí se do toho pustit sám. Při systematické likvidaci se nevyhne demolici poloviny města, výletu na Džamajku a naprosto geniálnímu pomalému lámání končetit. Seagal se s tim nepáře. Když se mu někdo nelíbí, ne že by ho zabil. On mu prostě zláme kosti a nechá ho řvát na zemi a jde si pro dalšího jamajčana. Občas to vypadá jako kdyby na ně aplikoval rozpočítávání, kdo bude žít a kdo ne. Museli mu dát taky rovnou dva afroamerické parťáky, protože by tohle jinak byla asi až moc silná rasisitická káva. Nejlepší smrt si Steven nechal pro hlavního záporáka, zamáčkne mu bulvy, zlomího ho přes koleno a ještě hodí do výtahové šachty, kde se po třiceti metrovém pádu nabodne, pro jistotu. Jinak stopáž je dobrá, žádné emocionální výlevy. Hlášky parádní a hudba jsou skvělé béčkové soundtrackové devadesátky. -"You fuck with my family, you die." ()

Reklama

Anthony 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film Stevena Seagala. Steven ještě v dobách, když v akčním filmu předváděl akci a kdy nebyl vysmívaným „mužem s cejchou“ a byl schopen rychlejších pohybů. Bojových scén je tentokrát dost, skvělá choreografie je samozřejmostí. Celkově má film spád a nepřátelští Jamajčani jsou roztomilí: „Já tebe znát, ty být jen prázdná skořápka uvnitř.“ ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +dobře to praská, je to taková klasická akční jednohubka -není to tak dramatické a akční jak by mohlo být/// "Doufám že nejsou trojčata" :-) Druhý Segal v pořadí si to tentokrát rozdá s Jamajci kteří se neštítí woodoo, vražd a rádi zásobují americký trh drogami. Jen si tak říkám, že z toho mohlá být až genocida :-). Dnes to možná není taková extotika, ale pamatuji si když jsem to viděl asi ve 12ti poprvé tak mě ten film tak nějak ohromil. Takže jsem se na něj těšil. Na dnešní poměry je trošku pomalejší, ale o to efektnější. V podstatě tady je Seagal ve formě a rozhodně ty chlápky s copánkama nešetří. K tomu mu pomáhá jeden bývalej parťák, jeden polda a arzenál zbraní. Je to občas zábavné a tak nějak dobré, tohle je prostě lepší seagalovka./// Celkem 72%/// ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Krev a oheň! Nostalgická vzpomínka na časy největší Seagalovy slávy která si zpětně ten plnej počet zaslouží. Mistra taktiky zde můžeme vidět dokonce i běžet no a závěrečný bitce i něco málo schytá, to je opravdu věc nevídaná. Nicméně kydlí to jak o život zmastí celej Jamajskej gang i z jeho démonickým šéfem, nezastaví ho ani voodoo hovadiny a ještě zvládne vydatně hláškovat jak jsme u Steva zvyklí. Co se jim stalo? No jeden z nich si myslel, že je neporazitelný a druhý, že umí lítat... a oba se spletli! 95% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (11)

  • Jméno Screwface je možné přeložit jako „křivá tvář“, což naráží na vzhled Screwface v tomto filmu. (Simex_)
  • Ve scéně, kdy je John Hatcher (Steven Seagal) v hudebním klubu na Jamajce, vystupuje právě jamajská hvězda reggae Jimmy Cliff. (korbitch22)
  • Basil Wallace (Screwface) a Michael Ralph (Monkey) majú jamajský pôvod aj v skutočnosti, nielen vo filme. (m.a.t.o.)

Související novinky

Tekken rozkopne brány kin

Tekken rozkopne brány kin

27.12.2007

O filmové adaptaci úspěšné videoherní mlátičky japonské firmy Namco se mluví už několik let. Průtahy skončí 4. února 2008, kdy v Los Angeles padne první klapka. Scénář Alana McElroye se odehrává v… (více)

Reklama

Reklama