Reklama

Reklama

Když draka bolí hlava

  • Slovensko Keď draka bolí hlava (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Barborka s Tomíkem tráví prázdniny u babičky a dědy v kovárně pod Dračí skálou, kde ze všech sil pracuje i netradiční pomocník dvouhlavý dráček Čmoudík. Jednou, když se děti chystají přespat v jeskyni společně s dráčkem, objeví na zdi jeskyně starou mapu a Čmoudík, jehož jedna hlava mluví česky a druhá slovensky, začíná vyprávět napínavý příběh o vzniku království Draka, velké lásce princezny Adélky a prince Janka, o letité kletbě a strašlivém Drakovi, o zlém skřítkovi Blivajzovi, ale i o tajemství Pomněnkové louky, ztraceném dračím vejci a párku klokanů. Zajímá Vás, kdy draci tančí hip hop, jak se slaví vánoce v dračí jeskyni, jakou kouzelnou moc má sto let nemytý dračí zub a hlavně proč draka bolí hlava? (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (300)

Nach 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel, nekvalitní pohádky pokračují. A tentokrát za to nemůže snaha o dobré speciální efekty (těch tu není ani jako šafránu), ani nedostatek humoru (žádný tu vlastně není), ale naprosto nezajímavé hlavní postavy, které se tři čtvrtiny filmu nehnou z místa. Prostě bum, bum a konec. Od začátku vyprávění příběhu o dvou království (z něhož je jedno České a druhé - jak náhodně - Slovenské) je vám jasné, že se tam princezna Česká zamiluje do prince Slovenského. A to by nebylo nic špatného, kdyby mi tato část nepřišla tři hodiny dlouhá. Ve skutečnosti trvá asi 75 minut z 99 minut, ale i to je strašně moc. Ono se totiž tady nic jiného ani nestane. A proto, že nás zde postavy ani nikam dopředu příliš neposouvají, není zde motivace jim fandit a tedy příběh stojí za bum, bum a konec! Proč tedy tu jednu hvězdu a ne odpad? Inu písničky se zde povedly. A i když by jim spíše než pohádka slušel nějaký pěkný videoklip, pozvedly tento paskvil na úroveň jednoho slunce. Přesto ale palec kolmo dolů do hlubin zapomnění. 25% ()

ESNYR odpad!

všechny recenze uživatele

Někde v půlce, odešla 4 člená rodinka, a ke konci vstalo a zmizelo dalších asi 30 lidí. Já seděl dál, protože jsem byl úplně paralizovaný tou neskutečnou hovadinou. Hodnotím tak, jak se vyjádřila jedna paní s dítětem, kteří odcházely dlouho před koncem "Naposledy jsem byla v kině na českou pohádku. Že se ti zloději neštítí za takovej hnus chtít peníze" ()

Reklama

johnny01 

všechny recenze uživatele

Trága. Špatně je tu téměř všechno. Gott měl mluvit česky, slovenštinou mluví pomalu a nemístně vzletně - je to jak na hodině uměleckého přednesu. Aspoň že zpívá česky (to zase ale nesedí k jeho postavě). Většina postav je zahraných naprosto hrozně - mnozí neherci zjevně přehrávají a připadáte si jak na divadle. Nejlepší herec je tam skoro Charlotta Gotová, aspoň že králové byli zahraní celkem dobře a i Blivajz. Dále Tomík vypadá jako psychicky postižený, dialogy jsou plytké (jak do pohádky patří jazykovědný rozbor drevokocúra a čučoriedek? a "bum, bum, konec" také nicmoc), velmi nekvalitní animace draků a úsporné "animace" z knížky, celkově špatný zvuk - dialogům je místy hůř rozumět a též písním při sborovém doprovodu, nesedí tam ani kombinace lidových písní s podivným popem, místy se nedaří i kameře, kdy se při záběrech ze slavnosti do záběru motají pořád nějací tanečníci. Slabý je i děj - účelem je totiž oslava čechoslovakismu, čemuž se podřizuje úplně vše - králové-bratři, Gott(-Masaryk?) ve filmu říká, že "patrí všetkým", k jídlu halušky a Marlenka, chyběl už jen trdelník. A (bohužel) byla nosičem sdělení zvolena zrovna pohádka. Dost průměrná a předvídatelná zápletka chválu nezaslouží, přímo vytknout je nutné některé drobnosti - především je tam navíc italsko-česky mluvící Španěl, klokan a čůrání do ohně (dokonce 2x!), podivná je i volba nápadníků podle obrazů. O tom, když draka bolí hlava, to samozřejmě vůbec není. Povedené jsou záběry na přírodu a některé písně nebo jejich části, což je ale málo. ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Český spevák a antichartista Karel Gott zomrel prvého októbra roku 2019. Teraz tak rozmýšľam nad tým, či náhodou neumrel od hanby, že stvárnil jednu z hlavných úloh v tomto filme, ktorý v roku 2018 zrežíroval babrák Dušan Rapoš. Rozprávka "Keď draka bolí hlava" je enciklopedickou ukážkou odpadového snímku. Všetko, ale fakt úplne všetko, je v ňom absolútne na hovno. Taký zmršený brak sa naozaj len tak nevidí. Až mi je trocha ľúto, že v ňom starý Kaja Gott zo seba urobil takého kogota. No zrejme kvôli pokročilej stareckej demencii si ani nauvedomil v akej sračke sa to ocitol. Toto je maximálny filmový odpad! ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Jedno fakt nechapem a to nie je prvykrat v cesko-slovenskych filmoch,ze ceski herci hovoria po slovensky a slovenski po cesky,roky rokuce sme boli jeden stat,navzajom si rozumieme co sa tyka jazyka,tak preco vsetci nehovoria tou svojou rodnou recou,ale zbytocne si komplikujeme zivot,no necham to radsej tak a co sa tyka rozpravky,neveril som,ze je az taka zla podla hodnoteni,ale ono musim priznat,ze je taka cudna,ale na odpad to urcite nie je...:⁠-⁠) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (21)

  • Stejnojmenná knížní předloha Petra Šišky je doplněna o slovensko-český slovník. (NinadeL)

Reklama

Reklama