Reklama

Reklama

Když draka bolí hlava

  • Slovensko Keď draka bolí hlava (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Barborka s Tomíkem tráví prázdniny u babičky a dědy v kovárně pod Dračí skálou, kde ze všech sil pracuje i netradiční pomocník dvouhlavý dráček Čmoudík. Jednou, když se děti chystají přespat v jeskyni společně s dráčkem, objeví na zdi jeskyně starou mapu a Čmoudík, jehož jedna hlava mluví česky a druhá slovensky, začíná vyprávět napínavý příběh o vzniku království Draka, velké lásce princezny Adélky a prince Janka, o letité kletbě a strašlivém Drakovi, o zlém skřítkovi Blivajzovi, ale i o tajemství Pomněnkové louky, ztraceném dračím vejci a párku klokanů. Zajímá Vás, kdy draci tančí hip hop, jak se slaví vánoce v dračí jeskyni, jakou kouzelnou moc má sto let nemytý dračí zub a hlavně proč draka bolí hlava? (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (300)

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, jak strašné to bude, ale nakonec jsem mile překvapený. Písničky jsou průměr, ale k pohádkám se to hodí. V podstatě mi na celém filmu vadily především dvě věci - postava Blivajze a Karel Gott mluvící slovensky. To bylo fakt peklo. Dal bych 2,5*, kdybych měl být přesný. Na české, potažmo česko-slovenské poměry to je vlastně ještě docela fajn. Uplný konec posledních pár desítek vteřin nekomentuji. I když zase vzhledem k ostatním hodnocením bych měl zůstat při zemi a více jak 2* to nedá. ()

Mykhaluu odpad!

všechny recenze uživatele

Příběh o jedné obrovské obětavosti rodičů, kteří se podívali na pokus o pohádku, kterou s nimi chtěla sledovat dcerka, jež viděla v první třídě tento pokus o filmovou produkci v kině v rámci školního programu. Ve filmu příběh jako smysluplná dějová linie absentuje, jen taková zoufale poskládaná řádka scének (které moc jako příběh nefungují), podaných v děsivém zvukovém i obrazovém balení. Normálně bych odpad! nesledoval až do konce, ale tady se "muselo". Nemůžete dítěti říct, že to, co se mu líbilo je šílený humáč! Od začátku do konce masakr, kde nefungovalo vlastně všechno! Neumím si představit, jestli tvůrci šli na premiéru s tím, že je to dobrý film nebo jim to bylo jedno, když už vyinkasovali dotace a sponzorské dary nebo byli prostě opilí? Kreslené pasáže vypadaly lépe, ale jestli by kreslená verze zachránila scénář tohoto typu není jasné. Proč, vlastně proč?!? Jo, možná proto, aby Izzy mohl hrát slovenského zbrojnoše!?! :-D ()

Reklama

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Jedno fakt nechapem a to nie je prvykrat v cesko-slovenskych filmoch,ze ceski herci hovoria po slovensky a slovenski po cesky,roky rokuce sme boli jeden stat,navzajom si rozumieme co sa tyka jazyka,tak preco vsetci nehovoria tou svojou rodnou recou,ale zbytocne si komplikujeme zivot,no necham to radsej tak a co sa tyka rozpravky,neveril som,ze je az taka zla podla hodnoteni,ale ono musim priznat,ze je taka cudna,ale na odpad to urcite nie je...:⁠-⁠) ()

Najt 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem asi 15 minut a stačilo ..natočeno to je pěkně, ale jinak neskutečná kravina, až odpornost. Až z toho má člověk depresi, ten drak, bože.. tohle bych dětem vážně nepustil !! Scénář jak z cirkusu a chudák Kája, ta slovenština a ta postava , kterou hraje to je strašné. On to hraje jak může a hraje pěkně, ale ta postava je ostuda... tohle je omyl, a lituju ty, kteří na tom byli v kině ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Toto Československé pokúšanie sa o univerzálny prístup pre oba národy, je podobne nechutné, ako samotný Blivajz ( pardón pán Noga ). Hrozné triky, lacná TV výprava, hercom by som pravdepodobne odobral ich diplomy ( ak nejaké vôbec majú ) a tvorcom, ktorý prišli s takouto scenáristickou debilitou, zakázal točiť ( áno pán Rapoš, zabudli ste písať a režírovať ). Jedna hviezdička za výtvarne skvelé animované vsuvky, ktoré sú kvalitnejšie ako celý film a dávajú možnosť, že v takomto kreslenom prevedení, by to bola skvelá rozprávka. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (21)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Natáčelo se také v prostorách žilinského hradu Budatín, Štramberku, Třinci, Dolní Lomné a na zámku v Karviné. Natáčelo se od 2. března 2018, 25 dní. [Zdroj: Novinky.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama