Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na chudém předměstí mezi metropolí a divočinou platí jen zákon nejsilnějšího. Marcello (Marcello Fonte) zde dělí svůj čas mezi práci v skromném salónu pro psy a láskyplnou péči o dceru (Alida Baldari Calabria). Bohužel do jeho života zasahuje i neurvalý Simoncino (Edoardo Pesce), bývalý boxer a surovec, který terorizuje celé okolí. Drobného a citlivého Marcella k němu poutá nejednoznačný a ponižující vztah. Ve snaze vrátit svému životu důstojnost naplánuje zoufalou pomstu a jeho akce vede k nečekanému výsledku. (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (119)

zahadum 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý film o tom ako aj malý človek môže čeliť veľkému problém, síce svojsky ale život je naozaj krutý. Civilný až amatérsky akoby točený smutný, šedivý snímok ale podporený silným výkonom herca Fonteho ! Odkaz pre POMO, áno kamarát aj toto je EU? čím dlhšie EU tým viacej takýchto miest, osudov, prípadov a ľudských tragédii.  80 % ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Prakticky celý film jsem přemýšlel nad vztahem Marcella a Simoncina, kde se něco takového vlastně vzalo? Jsou snad kořeny tohoto podivného přátelství kdesi v dětství? Nebo je to opravdu "jen a pouze" strach? To by bylo nejpravděpodobnější, ono také co v takové situaci dělat, když je v sázce snad i život. U Marcellova nástupu do vězení jsem už nevěřícně koukal, opravdu až takto? Ale zase, Simoncino je za pár let venku a... a hrnec stejně jednou přeteče. Nějakou nápovědu nebo vysvětlení jsem čekal v závěru, jenže ani zde nic takového nepřichází. Matteo Garrone dává Dogmanovi jedinečnou atmosféru italského předměstí, prakticky nikdo zde není čistě kladný, mafie a problémy jsou všude, ani Marcello se jim nevyhýbá (drogy). Cestu k němu jsem si našel až později, samozřejmě na tom měl zásadní podíl výkon Marcella Fonteho. Úchvatné jsou i kamerové kompozice dokonale využívající špinavost a jakousi bezradnost italského předměstí. Nebo zcela opačně, detaily tváří a časté pronásledování hlavního hrdiny dodávající ještě silnější zážitek. Ale přesto, co ten vztah? 75% ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Trailer ve mně vzbudil očekávání thrilleru, ve kterém (i vzhledem k jeho názvu) budou hrát zásadnější úlohu zvířata. Jenže jsem bohužel zhlédla film o troubovi, který má sice až dojemný vztah ke psům všech ras (jeho záchrana čivavy uvězněné v mrazáku mě dohnala k slzám), ale jinak se z naprosto nepochopitelných důvodů přátelí s největším ksindlem v okolí a nechá si kvůli němu zničit vše, na čem dosud tak lpěl (dobré vztahy se sousedy i dcerkou z nevydařeného vztahu). Závěr na pár facek, katarze nulová. P. S. Jestli si pod pojmem "Itálie" představujete pouze sluníčko, zmrzlinu a pizzu, tento film vás možná přesvědčí o opaku. Jinak ho nijak zajímavým neshledávám. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Příběh ze stejného prostředí jako Gomorra.Majitel psího "salonu" si docela klidně žil než se mu splašil odběratel koksu.Příběh je propracovaný do nejmenšího detailu.Jízda z kopce na jejímž konci je stopka životu s dcerkou a práci kterou měl rád.A nikdo ho nepochválil že je zbavil tyrana.Čekal na to vůbec? ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Základ príbehu je ako vyšitý z hociktorého mesta alebo mestečka, lebo asi všade sa nájde nejaký bývalý boxer, teraz feťák, ktorý už nič iné nedokáže, len svojou hrubosťou terorizovať celé okolie. Na druhej strane je Marcello, povolaním "psíčkar", ktorého vám je neraz ľúto, no vzápätí vždy spraví niečo, za čo si potom nesie následky. Na môj údiv sa toho vo filme dialo celkom dosť a keď v osemdesiatej minúte prišla pomsta, takmer som pukol smiechom. Takmer ako v nejakom šialenom noir filme. Dogman ma určite prekvapil. Taký bonbónik so zaujímavou chuťou. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • Oficiálny taliansky kandidát na Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film za rok 2018. (MikaelSVK)

Související novinky

31. Evropské ceny vyhlášeny

31. Evropské ceny vyhlášeny

17.12.2018

31. ročník European Film Awards, neboli evropské alternativy Oscarů, byl čerstvě vyhlášen a velkým vítězem se stal snímek, který před týdnem novináři na Zlatých glóbech jaksi opomněli. Drama Studená… (více)

Reklama

Reklama