Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vojtěch je městská komedie, které dominuje příběh „ztraceného" čtyřicátníka. Vojtěch prožívá krizi středního věku. Přijde mu, že je na tomto světě nepotřebný v každém ohledu. Přišel o ženu, o práci, s rodinou se nestýká. Průvodcem jeho života se stane jeho soused - svérázný taxikář Laco. Jejich výlety však většinou končí fiaskem. Vojtěch chce žít normálním životem, ale jeho neschopnost čelit uspěchané moderní době přináší mnoho komediálních zápletek. Neumí si užít společnosti lehkých žen, každodenní pokusy o alkoholické opojení a rady, jak sbalit ženskou, také končí katastrofou. On to však nevzdává a věří, že svojí smůlu prolomí. (A-Company CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

provitamin 

všechny recenze uživatele

Koľko filmov sa môže pochváliť, že im soundtrack naspievajú Horkýže Slíže? A to si ešte predstavte, že HS si strihli malú rolu, keď zaspievali na zraze fanatických kresťanov. Fanatickí ateisti sa popukajú od smiechu. Matej Landl zvládol hlavnú rolu perfektne, doteraz som ho poznal len podľa hlasu keď daboval Willyho Tenera v seriáli Alf. Zuzana Mauréry tiež zahrala dobre podobne ako v Učiteľke, až si začínam myslieť že je takáto mrcha aj v reálnom živote. Diana Mórová konečne našla rolu, ktorá jej sedí - šlapka. Peter Sklár ako šéfko celkom fajn, niektorí si isto hneď spomenú na každodenný kancelársky život. Len neviem prísť na to, kto hral toho bezdomovca na lavičke, maskéri tu odviedli kus dobrej práce. U mňa normálne za 4, ale keď vidím jak je toto dielko podhodnotené, dávam plnú pálku. ()

Primavera 

všechny recenze uživatele

Konečne po dlhom čase výborný slovenský film! Už vidím filmurozumejúcich kritikov, čo povedia, že kadencia sprostých slov je príliš vysoká a ja na to, že všetky sprosté slová boli použité tak, ako používate toaletný papier vo vašom intímnom živote. Adekvátne presne a dúfam, že aj úsporne. :-) Product placement som nepostrehla, vlastne áno, Bratislava sa mi v tomto filme ohromne páčila, takže reklama na toto mesto je vydarená. No a dej? Základom dobrého filmu sú vraj tri veci: 1. dobrý scénar 2. dobrý scénar a 3. dobrý scénar. Gratulujem k získaniu troch podmienok na získanie venca z bobkového listu! Scénarista nemal bobky a pokojne sa pustil do kritiky našich životov, konzumného zmýšľania a dokonca do kritiky náboženských fanatikov ako proti-pólu k tomu konzumu, ktorý nefunguje ako proti-jed. Otráviš sa aj tým, môj zlatý kresťanský spoluobčan... Ak sa chcete pobaviť a zamyslieť, respektíve zamyslieť sa popri spontánnom smiechu, Vojtech je váš. Je taký ako väčšina z nás. Ani zlý, ani dobrý, občas nemožný, občas klamár, lebo pravda vyznieva niekedy fakt debilne. Posolstvo filmu pre mňa? Majme sa radi takí, akí sme. Matej Landl to pred premiériou presne vyjadril: "Nie som ako Vojtech. Ale mám ho rád." Tak si skočte na tento film a naučte sa viac mať rád samých seba. ()

Reklama

rigby 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velmi zábavný a odlehčený film, na který se příjemně dívá. Není potřeba přemýšlet nad složitostmi života, jen se lehce nechat unášet přehledným příběhem, kterým jasně promlouvá život. Nejedná se o nic zásadního, ale jako zábava to funguje a není to balancování na hraně vkusu, protože se to na té kladné hranici ještě s přehledným odstupem drží. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Neskutečná hlína. Ale naprosto nečekaná. Slováci natočili úžasný kousek. Hlavní tahouni filmu jsou dva sousedi. Jeden je starý chudák který potřebuje sehnat nějakou spřízněnou duši když mu dá manželka sbohem a druhý je taxikář který má doma semetriku a na truc shání dnes a denně řezivo. Jeho hlášky a styl mluvy je bombastický. Ten borec mě neskutečně bavil. Vypleštěné oči a jeho hláška ,,Si kompletná,, je zničujííícííí:-))))!!!!! Palec hore chalani:-) ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Vojtech je trochu dezorientovaný životom, chodí v bermudách pri najmenej vhodných príležitostiach, a hlavne klame, keď vôbec nemusí. To ho spolu s priateľom, alebo skôr susedom, teplákovým taxikárom s talianskym maželstvom privádza, kam nechce. Film je viac komédia ako dráma, dá sa pobaviť na jednotlivých fóroch, ale zastala na polceste k výbornému filmu. Dospelí ľudia okolo päťdesiatky sa tak jednoducho nesprávajú, teda okrem Kemku, ten je taký, aký je, úplne prirodzene aj mimo filmu. –––– Zbalíš nejakého kolegu, a hneď bude kocúr v trúbe. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (9)

  • Čerpacia stanica, na ktorej pracuje Valéria, sa nachádza na Račianskej ulici oproti internátu Mladá Garda. (kacer4)
  • Vojtech býva na Stropkovskej 11 (adresa je viditeľná v záberoch pred domom). Na rozvodovom papieri je však adresa odporcu Vojtecha Zápražného iná – Pečnianska 7, Bratislava. (De Large)
  • Ako môžeme vidieť na žiadosti o rozvod, s rodným číslom Vojtechovej (Matej Landl) manželky si tvorcovia nedali veľa námahy. Rodné číslo bolo 123456/6789. (mijec)

Reklama

Reklama