Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmnáctiletý Nic (Timothée Chalamet) má na první pohled vše – skvělou rodinu, krásu, talent a přijetí na univerzitu v kapse. Přesto je v jeho životě trhlina, kterou vyplňuje drogami. Kde se vzala, a jak může David (Steve Carell) pomoci svému milovanému synovi ve chvílích, kdy se ocitá nad propastí? Emotivní snímek o síle závislosti a ještě větší síle lásky byl natočený podle skutečného příběhu Nica a Davida Sheffových, kteří své zážitky zachytili každý ze svého úhlu pohledu ve dvojici knih. Opravdovost pádů i naděje ve filmu umocňují představitelé hlavních rolí, kteří svými výkony dokazují, proč jsou řazeni k nejtalentovanějším hercům svých generací. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (154)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Když jsem si nedávno povzdechl u filmu Úsměvy smutných mužů, že k alkoholismu už snad nejde říct nic nového, ještě jsem netušil, že zanedlouho přijde do kin film, který bude sdělovat další "objevnou" skutečnost, jak je pro změnu špatná narkomanie. Beautiful Boy v tomto smyslu skutečně působí úmorným dojmem stokrát viděného a osobně ten film považuji za ztrátu času (těch 120 minut je skutečně nekonečných), neoslovilo mě nejen téma, ale ani obsazení a zpracování (přišlo mi to zmateně sestříhané a soundtrack mě dost iritoval). V závěru mi neuniklo, že v kině pár míst ode mě jedna holka dojetím brečela - vůbec jsem nechápal proč, tak moc mě ten film emočně minul. Btw. dodatečně mě napadly dva lepší filmy na téma "černá ovce rodiny", a sice Musíme si promluvit o Kevinovi a Americká idyla. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Bolestný příběh otce a jeho drogově závislého syna, který napsal sám život, umocňují velmi přesvědčivé herecké výkony Steva Carella a Timothéeho Chalameta. Pověstnou třešinkou na dortu je pak naprosto dokonalý soundtrack. Závěrečný úryvek sestavený z myšlenek a pocitů Nica Sheffa mě natolik upoutal, že jsem dostala chuť si obě knižní předlohy přečíst. (85%) ()

Reklama

JohnRambo 

všechny recenze uživatele

Na začiatku miestami mätúci strih ma prinútil zbystriť aby som sa nestratil, ale o to viac som bol neskôr vtiahnutý do tohto silného príbehu, zabaleného do hustej tatko-syno-atmosféry vynikajúcich hlavných aktérov. Skvelý film, skvelá téma, skvelý Steve Carell. Sadlo mi to a bude to vo mne dlho doznievať. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nemastné, neslané a mnohokrát viděné. Tak takhle nějak by se dal v pár slovech shrnout snímek Beautiful Boy, který vyjma slušných hereckých výkonů a líbivého soundtracku nenabízí nic, co jsme ve snímcích podobného ražení ještě neviděli. Začínaje chabým scénářem a konče tragicky banální režií, to všechno vytváří nudnou a recyklovatelnou podívanou, u níž jsem měl co dělat abych neusnul. Jistě, snímek je natočen podle skutečných událostí, nicméně mám takový dojem, že to šlo udělat o pořádný kus lépe a hlavně inovativně, bez oné všudypřítomné snahy nás dojmout, rozplakat a posbírat přitom pár cen. To chci tak moc?! „I understand why I do things. It doesn't make me any different. I'm attracted to craziness, and you're just embarrassed 'cause I was like... you know, I was like this amazing thing, like your special creation or something, and you don't like who I am now!“ ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nejsilnější stránkou tohoto filmu jsou beze sporu herecké výkony. Steve Carell a Timothée Chalamet doslova září, když jsou zrovna ve scéně a i společně jim to skvěle šlape jako otci a synovi. Příběh je místy utahaný ale přežijete to, díky krásnému emocionálnímu vyjádření vztahu mezi otcem a synem. Za dobrý nápad beru to, že jsme drogovou závislost mladistvého viděli z pohledu otce a jak těžké je vyrovnat se s ním, když nevíte nebo nemůžete pomoci člověku, kterého tolik milujete. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (15)

  • Natáčelo se v Kalifornii. (Varan)
  • V závěru filmu se objevují takzvaná „The 3 C's“, co však znamenají? Není žádným tajemstvím, že sledování milovaného člověka se závislostí může být extrémně obtížné, stresující a srdcervoucí. Existují však tři hlavní principy, známé také jako tři C pro zotavení ze závislosti, které mohou závislým a jejich blízkým pomoci lépe porozumět nemoci a jejímu zotavení. Tři C  jsou: Nezpůsobil jsem to, Nemůžu to vyléčit, Nemůžu to ovládat. (sator)

Reklama

Reklama