Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmnáctiletý Nic (Timothée Chalamet) má na první pohled vše – skvělou rodinu, krásu, talent a přijetí na univerzitu v kapse. Přesto je v jeho životě trhlina, kterou vyplňuje drogami. Kde se vzala, a jak může David (Steve Carell) pomoci svému milovanému synovi ve chvílích, kdy se ocitá nad propastí? Emotivní snímek o síle závislosti a ještě větší síle lásky byl natočený podle skutečného příběhu Nica a Davida Sheffových, kteří své zážitky zachytili každý ze svého úhlu pohledu ve dvojici knih. Opravdovost pádů i naděje ve filmu umocňují představitelé hlavních rolí, kteří svými výkony dokazují, proč jsou řazeni k nejtalentovanějším hercům svých generací. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (154)

JohnRambo 

všechny recenze uživatele

Na začiatku miestami mätúci strih ma prinútil zbystriť aby som sa nestratil, ale o to viac som bol neskôr vtiahnutý do tohto silného príbehu, zabaleného do hustej tatko-syno-atmosféry vynikajúcich hlavných aktérov. Skvelý film, skvelá téma, skvelý Steve Carell. Sadlo mi to a bude to vo mne dlho doznievať. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Hrôza! Takéhoto idiotského syna určite neprajem žiadnemu rodičovi - však to musí byť hotové utrpenie, keď sa človek všemocne snaží, a za každým to skončí rovnakou spreneverou dôvery. Postava nevďačného a sebeckého narkomana Nica mi bola vrcholne nesympatická! Naopak, obdivujem Davida (ktorého mimochodom vynikajúco zahral Steve Carell), že to emočne zvládal a napriek toľkým sklamaniam bol napokon ochotný Nicovi uveriť, aj keď si to absolútne nezaslúžil. Ale pochopiteľne, asi žiadny rodič nechce, aby mu jedného dňa zavolali, že "vaše dieťa umrelo v dôsledku predávkovania". Ale už dlho ma žiadna postava vo filme tak neznechutila ako bol práve Nic. 3* ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Po festovní fetovačce v předchozím Groeningenovo filmu Belgica zkrátka musel přijít provinilý detox. A ten není nikdy dobrej, není cool a hlavně není nikdy zábavnej či naplňující. Beautiful Boy má ze své předlohy zajímavé a netypické východisko, kdy zaznamenává pád na drogové dno inteligentního dospívajícího, pocházejícího z liberální, zajištěné, bezproblémové a moderní rodiny. Bezvýchodná situace jeho chápavého otce, snažícího se o všechny možné cesty pozitivní podpory pro něj neuchopitelného problému je zásadní nadstavbou nad ostatními protidrogovými filmy. I v tomto je ale problém, protože film zkrátka postrádá hranu, dokonce jakoby si důsledně hlídal, aby ji neměl. Chybí mu reálná bolest, potřebný naturalismus a špína. Z toho vyplývá i největší problém, tedy to, že díky neustálému propojování linií otce a syna, kteří se ale sami sebe nedokáží pochopit, film postrádá vlastní jazyk a tedy se rozhodne, ať za něj mluví díla jiná. Proto na sebe neustále lepí výrazné písně (od Nirvany přes Sigur Rós, Zolu Jesus až po Bikini Kill) a když má sám mluvit, nechá za sebe mluvit báseň od Bukowského. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha filmů o závislosti. Tentokrát sází hodně na rodinné vazby, které jsou – hlavně mezi otcem a synem – zdánlivě přímo ukázkové. Jenomže snímku se moc nedaří ukázat, že i naprosto perfektní život, který má a ke kterému je díky své inteligenci a talentu předurčený hlavní hrdina, může být pořádným balvanem na krku. Sledujme neustálé upadání do závislosti a postupně čím dál zoufalejší snahy z ní vybřednout, další pády a nové naděje i zklamání. Přesto mi snímek přišel nezúčastněný, odtažitý. Jako bychom se dívali očima někoho, kdo celou tuhle kalvárii sleduje dalekohledem jako vzdálenou krajinu. SHRNUTÍ: Závislost si nevybírá. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Už je známé, že Steve Carell s přehledem zvládá komediální i vážné role a v tomto filmu je tím jediným dobrým. Příběh o drogově závislém synovi a otci, který ho chce zachránit, má v sobě vše, co byste od podobného filmu čekali, bohužel ale nedokáže nijak zaujmout a velice brzy mi bylo úplně jedno, jak to se všemi zúčastněnými dopadne. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (15)

  • Timothée Chalamet musel utratit 25 liber za poradce a doktora, aby se ujistil, že jeho jednání jako narkoman je realistické a autentické. (blans)
  • Methamphetamin není nutné vařit k žilnímu (injekčnímu) užití. Ve filmu je to naopak. (blans)

Reklama

Reklama