Reklama

Reklama

Muž mírné povahy už nechce být jenom obětí šikany a přihlásí se do karate. Záhadný instruktor ho pak uvede do silně maskulinní subkultury, ze které jde strach. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (116)

PEZ 

všechny recenze uživatele

Meno Riley Stearns si treba zapametať. Iba jeho druhý celovečerný film a hneď taká pecka! Navyše svoje filmy nielen režíruje, ale aj píše. Klobúk dole. Dôvod prečo som sa rozhodol dať plné hodnotenie je ten, že len málokedy mám možnosť vidieť film, ktorý ma zaujme od začiatku po koniec a kde sa obsah súznie s formou. Perfektný a nečakaný príbeh s neustálym vývojom aj príbehu, aj postáv. Jesse Eisenberg, Alessandro Nivola a Imogen Poots - všetci perfektní. Forma minimalistická, ale veľmi príjemná, dotvárajúca presne takú atmosféru, ako bolo treba. Ani málo, ani veľa. A perfektná dramaturgia! V dnešnom svete zbytočne predĺžovaných filmov si aj toto treba ceniť. Je to medzi 4 a 5, ale tento kus by si zaslúžil byť oveľa známejším, takže rád mierne nadhodnotím. A ešte jedná vec. Kto niekedy chodil na bojové umenia, ten ocení dané udalosti v gyme ešte viac. Pretože tam vždy funguje hierarchické členenie a aj týmto získal film ešte ďaľsiu vrstvu. Paráda. Určite si pozriem režisérov debut a naozaj sa teším na jeho najnovší film. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

OK, OK, OK............Asi jsem čekal podívanou, jenž se bude držet více při zemi, dostal jsem ale mix jako vystřižený svou zvláštností od bratří Coenů a prapodivností Wese Andersona. Netvrdím, že to je přímo špatně, ale tím pádem to chtělo asi lepšího řemeslníka na režisérské i scénáristické židličce. Protože po stránce herecké nenacházím ani jednu výtku. Jesse Eisenberg si totiž ten film svým výkonem ukradl jen a jen pro sebe (byl bych to ale velký sobec, kdybych neopomenul Nivolu v roli mistra karate a i Imogen Poots, která též nepřehrávala a potvrdila mi jen to, že kasting se zde vydařil na jedničku). On příběh asi zněl na papíře moc fajn, a neberte mě špatně, takový závěr nakonec ten film zachránil, kromě toho se zde najde i dost jiných docela vydařených momentů, jenže ta soudržnost vázne, a po inteligentně napsané situaci následuje ta, která tomu dost podráží nohy. Jak jsem ale řekl, tak ta šílenost a lahůdkový konec, to vše doprovázené maestrem Eisenbergem, z toho dělají sice lehce, ale stále nadprůměrnou podívanou. Za mě dávám 65 % ()

Reklama

husokachna 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší film z letošního Türkish airlines dobrodružství. A taky nejsubjektivnější hodnocení, kdy osobně bych tenhle film asi nikomu nedoporučil. Pomalá trapno-divno odysea Jesseho "magora" Iceberga (right ahead) za očištěním a sebepoznáním umístěná v děsivé a zároveň čímsi naivní nerealitě. Takový anti Karate kid na oblbovácích, o kterém nevím, co si mám myslet a u kterého si nejsem jist, jestli si se mnou nevytřel prdel. Ale líbilo se mi to, coby ne, nechtějte po mě vědět proč, a pokud se na to podíváte, vaše hra...PS: jo a díky JASM jsem si vzpomněl, co mi tam vadilo - přerod hlavního hrdiny je rychlej a ničím nepodloženej. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Humor je tu tak břitký, až je to vlastně spíše drama. Postavy se chovají značně absurdně, ale mají u toho neustále vážný ksichty. Cedí hlášky, za které by se nestyděl ani Frank Drebin, ale přitom atmosféra filmu je ponurá. Kdybych to měl k něčemu přirovnat, tak asi kombinace Klubu Rváčů a Napoleona Dynamita. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Hodně bizární film/černá komedie (spíše jen černá než komedie) o asociálním klukovi, který začne navštěvovat karate školu s hodně divným senseiem a postupně se začnou odhalovat zvláštní věci ohledně celého klubu. Mělo to pár vtipných satiristických momentů, ale nic, z čeho bych se smíchy válel po zemi, příběhově od půlky prokouknutelné a ke konci to bylo celkem zvláštní a zvrhlé, ale podle komentářů zdejších uživatelů jsem čekal daleko větší ujetinu a doufal, že se film více vymkne kontrole. Místy pomalé, místy svižné, tak nějak podprůměrné. Slabší 3, ale film bych asi úplně nedoporučil a nekoukl se znova.... ()

Galerie (97)

Zajímavosti (3)

  • Pravidla Dódžá jsou: 1. Žádné boty na matraci. 2. Žádné jídlo nebo pití na matraci. 3. Uklonit se. když vcházím nebo odcházím z matrace. 4. Vždy si nosit svůj pásek. 5. Prát si svoje Gi (kimono). 6. Respektovat svého protivníka. 7. Klepnutí, jinak uslyšíte prasknutí. 8. Klepněte, jinak si zdřímnete. 9. Zůstaňte hydratovaní. 10. Pokud to funguje, využijte toho. 11. Zbraně jsou pro slabochy. (Bawnjourno)
  • Natáčelo se v Louisville (Kentucky, USA). (vojacekr)

Reklama

Reklama