Reklama

Reklama

Kominského metoda

(seriál)
  • USA The Kominsky Method (více)
Trailer
USA, (2018–2021), 9 h 44 min (Minutáž: 22–37 min)

Tvůrci:

Chuck Lorre

Hudba:

Jeff Cardoni

Hrají:

Alan Arkin, Sarah Baker, Michael Douglas, Ashleigh LaThrop, Emily Osment, Graham Rogers, Melissa Tang, Nancy Travis, Azie Tesfai, Willam, Jully Lee (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(22)

Učitel herectví Sandy Kominsky se svým nejlepším přítelem Normanem Newlanderem si navzájem pomáhají zvládat všechny peripetie stárnutí s humorem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (95)

bloom 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanouškem populárních sitcomů Chucka Lorrea, protože jejich hrdinové jsou na můj vkus příliš schématičtí a kromě řady vtipů k popukání jsem v nich narazil i na řadu nepovedených. Kominského metoda mě ale příjemně překvapila sarkastickými dialogy, které navazují na to nejlepší z americké konverzační komedie, a neodbytými postavami, kterým občas bez mrknutí oka odpustíte trochu sentimentu. Velkou poklonu si pak zaslouží legendy Michael Douglas a Alan Arkin, kteří se jako dvojice tímto stávají nástupci komediálního dua Lemmon-Matthau v 21. století. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Táto americká miniséria je zábavný kúsok. Téma je síce podobná ako v britskom "After Life" od Rickyho Gervaisa a treba povedať, že britský humor ide viac "pod kožu", lebo je sarkastický. Po prvých minútach príhod Sandyho Kominského sa však budete dobre baviť. Útrapy dvoch starnúcich, kedysi úspešných mužov z Hollywoodu, vás rozosmejú aj vo chvíľach, keď bude reč o vážnych veciach - strata blízkej osoby, problémy s dospelými deťmi, ozývajúca sa prostata či občasná túžba po sexe. Obidvaja herci sa v tejto úlohe našli, hodili sa do nej a zahrali svoje roly na jednotku. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

"BYL ŠPATNEJ MANŽEL. ALE ORÁL MU ŠEL." Bezvadná věc, nepřetažená v jednotlivých řadách i v rámci jednotlivých epizod, smysluplně rámovaná, břitce vtipná (jenom ta prdel na úkor scientologů nebo zastánců nevyhraněné sexuality stojí za to) a na konci i celkem meta (Reiser sleduje sám sebe v televizi coby součást obsazení snímku BISTRO, při ceremoniálu Zlatých glóbů se tvůrce seriálu vtipně otírá o svůj další úspěšný titul DVA A PŮL CHLAPA). To že se vrací filmové partnerství Douglas + Turnerová je jen bonus, i když tedy je smutné o kolik hůře Turnerová oproti Douglasovi vypadá. Douglas je pořád v super formě, snad ještě odehraje spoustu rolí... ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Komediálny sitkom o starnutí,dôležitosti priateľstva,rodiny,vyrovnávania sa so stratou blízkeho, smútkom a všeličom inom. Jeho tvorca, Chuck Lorre, síce neprekonal samého seba (Dva a pol chlapa, Teória veľkého tresku), ale za svoj najnovší počin sa určite hanbiť nemusí. Ako býva u Lorreho zvykom, tak dej je znova až na druhej koľaji a za 3 série sa seriál nikam extra neposunie, čo však vôbec nevadí, keďže aspekt ktorý je na 1. mieste(humor) funguje  perfektne( typická Lorreho zmes sarkazmu,cynizmu,irónie a vzájomného doberania sa (urážania) medzi postavami). Herci sú prvotriedny, starouši Michael Douglas a Alan Arkin hrajú perfektne, majú medzi sebou výbornú chémiu ako v komediálnych tak aj dramatických scénach a dá sa povedať, že seriál stojí takmer výhradne iba na ich výkonoch. Douglas po rokoch konečne natočil niečo čím sa pripomenul Hollywoodu a potvrdil prečo bol v 90. rokoch jedným z najobsadzovanejších hercov(a že mu to prajem). No a Alan Arkin. Ten už pred časom ukázal, že postava večne nasraného a frflajúceho dedka mu ide dokonale, a tu dokonca tak dobre, že je snáď ešte o kúsok lepší ako jeho slávnejší parťák. Z vedľajších postáv chválim mini úlohu Dannyho Devita a Kathleen Turner v 3. sérii, no naopak dosť od veci mi prišiel scientológ Haley Joel Osmenta . Spomedzi sérií je u mňa vrcholom 2., nasledovaná o niečo menej kvalitnou 1. Príliš mi nesadla séria tretia, ktorá mimo Kathleen Turner a posledného dielu s odovzdávaním Emmy väčšinu času len varila z vody a bez postavy Alana Arkina bola úprimne mierne zbytočnou-ako po dejovej stránke(chamtivé deti prahnúce po dedičstve boli o ničom a náhla zmena charakterov Normanových detí dosť nelogická) tak aj po komediálnej. Aspoň ale, že si to tvorcovia uvedomili a ukončili to včas. Bola by škoda, ak by takýto seriál skončil ako nudná, nekonečná telenovela...1.séria-80%,2.séria-90%,3.séria-60%, celkovo: 4* a 75% PS: ten starý čašník bol božský :D ()

Beni1 

všechny recenze uživatele

naprosto geniální -ironicky-arogantní-černy humor Douglas je famózní, unikátně se s Arkinem doplňují a utahování si z jejich věku tomu dává brilantní humor. Vyzdvihuji vedlejší role..dceru, budoucí,,ocaska" zeťáka a výbornou exmanželku plnou humoru a sarkasmu. Jsou tam i dojemné a smutné chvilky, které vyvažují postupnou dobu seriálu. Zatraceně vřele doporučuji, ale jen těm, kteří umí ocenit humor, dobu, věk, dialogy pánů herců z dřívějších dob. děkuji moc...tleskám. ()

Galerie (243)

Zajímavosti (6)

  • Budovu, ktorá poslúžila ako kulisa vonkajšieho priečelia hereckého štúdia Sandyho Kominskeho, nájdete v Los Angeles na adrese 6361 Selma Ave. (mijec)
  • Sandy Kominsky (Michael Douglas) jezdí v automobilu Mercedes Benz 280 SE Convertible z roku 1968. (xisp)
  • Dva studenti v Sandyho herecké škole hrají scénku ze seriálu Dva a půl chlapa (od r. 2003), který napsal, stejně jako Kominského metodu, tvůrce a scenárista Chuck Lorre. (Miro_CZ)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

76. Zlaté Glóby – výsledky

76. Zlaté Glóby – výsledky

07.01.2019

Prestižní 76. Zlaté Glóby, udílené asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu, byly vyhlášené první lednovou neděli z hotelu Beverly Hilton v Kalifornii. Předávání cen moderovala dvojice herců… (více)

Reklama

Reklama