Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Galadriel nachází nového spojence, Elrond naráží na chladné přijetí u starého přítele, Nori se snaží pomoct Cizinci, Arondir hledá odpovědi a Bronwyn varuje svůj lid před hrozbou. (Prime Video)

Recenze (141)

jacksax

všechny recenze uživatele

Feministická vize světa, která ovšem nedává moc smysl. Všechny ženské postavy jsou idealistky, které nerespektují jejich klanový/druhový konsenzus, což je samozřejmě dostatečně pokrokové, ale pro přežití skupiny dosti nahouby... máme zde hrdinnou elfku (která si léčí komplexy), hrdinnou lidskou ženu (která pokukuje po mocném elfovi - čili submisivita vůči sexuálnímu protějšku) a hrdinnou předhobitici (vývojovou předchůdkyní hobitů, která pokukuje po starmanovi - opět ta hrozná submisivita vůči maskulinitě). Nemáme zde hrdinného elfa (všichni jsou v podstatě přízemní prospěcháři), ani člověka (opět přízemní prospěcháři a navíc potenciální zrádci) a ani předhobita, ti jsou všichni v podstatě tupí. Na scéně se objevují i trpaslící, ale ani u nich to nevypadá výrazně jinak. Ale ať se stane cokoliv, stejně bohužel víme, že všechny ty emancipované dámy se v budoucnu vrátí k štupování ponožek a vaření jídla, neboť tak se prostě svět vyvíjel. Moc se těším, jestli se za záporňáky objeví skřetky, trollice a balrogice, ovšem moc na to nesázím. Holky přece můžou kopat jen za ten správný tým, to dá rozum, nebo ne? ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi špatné. A ne kvůli rasově smíšenému castingu, nebo proto, že elfové nemají dlouhé vlasy, to by byl ten nejmenší problém, ale kvůli tomu, čeho jsme se obávali už u trailerů - Prsteny moci nemají žádný příběh! Jsou to zkrátka jen příhody několika postav ze Středozemě, z nichž některé postavy jsou více (Nori a hobiti(?) a některé méně (Galadriel a Elrond) otravné, přičemž sympatická nebo zajímavá není ani jedna. Jako celek jsou potom Prsteny moci umělohmotné, neživotné, příliš dětsky pohádkové a především příšerně NUDNÉ! Tvůrci si nejprve, než začali vůbec psát scénář, měli položit otázku, proč byla Jacksonova trilogie tak fascinující. Bylo to kvůli CGI narvanému až po strop? Bylo to kvůli zpomalovaným záběrům? Bylo to kvůli rozmanitosti obyvatel Středozemě? Ne, nebylo. Ani kvůli jednomu. Pán Prstenů bylo tehdy zjevení kvůli své epičnosti, velkoleposti, dospělé drsnosti, která ale nikdy nezajde do trapnosti, skvělým akčním scénám a samozřejmě kvůli PŘÍBĚHU a charismatickým hercům. Tedy ničemu, co je v Prstenech moci. Tento seriál je jenom důkazem, že když do něčeho narvete obrovské peníze, bez schopných scénáristů, režie a herců, a především bez originálního a strhujícího PŘÍBĚHU, z toho nevzejde nikdy nic dobrého. Nehledě na to, kolik tam nasázíte CGI efektů, zpomalených záběrů nebo chorálů ála Howard Shore. 1*. ()

Reklama

Baron Noktur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rovnako kvalitný diel ako prvý, plus k tomu viac napätia. Scény s Galadriel opäť najmenej zaujímavé (a to aj kvôli herečke). A čo tá toľko odsudzovaná černošská trpaslíčka Disa? Tá je úplne úžasná a jej spontánna roztomilosť si ukradla celý diel! :) PS. Potešilo citovanie Jacksonového štýlu snímania niektorých scén! ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten seriál je tak nezajímavý, že musí tříštit děj mezi zhruba několik postav přičemž jediný děj kde stojí za to pokračovat je linka s Galadriel. Tak, že z nebe spadne jakýsi maník a objeví ho dva hobiti jedna hobitka mu chce pomoct najít jeho zemi Galadriel přijde o celou družinu a většinu času jen plave  pak ji zachrání nějací trosečníci ty napadne nějaké monstrum a přežije jen ona a jakýsi chlápek , kterému skřeti zabili příbuzné s tím, že jí to asi ukáže. Černý Elf s lidskou ženskou objeví vesnici kde nikdo není jen tunel černý elf se tam vydá  a unesou ho lidská ženská objeví jednoho z té vesnice a zaútočí na ně skřet ona ho zabije a ukáže jako důkaz , že skřeti se blíží tím pádem se začnou stěhovat a poloelf jde s elfým králem za trpaslíky tam si dá soutěž v rozsekávání kamenů, kterou vzdá pokecá si s kámošem a chce po něm , aby něco řekl svému vůdci. 40 procent za normálních okolností bych to tady už ukončil (proto jsem teprve ve 2 díle zatím z  5) a dál to nesledoval, ale nemám rád nedosledované seriály tak to dokoukám ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodná pasáž s Morgothom a Galadriel je dosť slušná. Návrat do súčasnosti bol však nepríjemný ako pád na betón. Scény s hobitmi sú slabé a zdá sa mi, že ich dejová línia je pridaná na silu. Len aby tam nejakí hobiti boli. Neviem kam s obrím mužom z neba tvorcovia smerujú, ale ani ma to nezaujíma. Osamelý elfský lovec s ľudskou ženou sú taký priemer. Potešilo ma však, že ich línia smeruje k odhaleniu zla v pozadí. Časť s Elrondom a Galadriel považujem za najlepšiu. Vlastne je jediná, ktorú hodnotím nadpriemerne. Elrondov príchod do Khazad Dum bol zábavný a stretnutie s Durinom potešilo. Keď sa však Galadriel odpojila so svojou skupinou na loď, všetkým bolo jasné, že nakoniec túto poctu odmietne. Jej časti chýba väčší odpich a menej vykresľovania charakteru. Veď ju predsa poznáme. A boje s morskou príšerkou sú síce vizuálne pekné, no dej nikam neposúvajú. Zatiaľ teda dávam 6/10. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama