Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Galadriel nachází nového spojence, Elrond naráží na chladné přijetí u starého přítele, Nori se snaží pomoct Cizinci, Arondir hledá odpovědi a Bronwyn varuje svůj lid před hrozbou. (Prime Video)

Recenze (141)

Chermy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani po dvou dílech (2 hodiny!!) nedokázal seriál něčím skutečně zaujmout a člověk na to kouká jen proto že jde o "Pána prstenů"! Překvapivě mě baví linka předchůdců hobitů, kteří jsou jednak skvěle obsazení, ale baví mě i jejich způsob života a nastřelená linka s "meteor-manem" může být zajímavá. Durin je také perfektní a i když je hudba zatím daleko epičtější a zajímavější, než co jsme doposud viděli z trpasličí říše, tady jsem také spíše spokojený... Stoický Arondir je mi také moc sympatický a i jeho linka naznačuje, že bude ve středu důležitých střetů. Kdo ale dostal úplně na prdel, jsou všichni ostatní elfové... Největší z elfských králů Gil-Galad, který by měl být synonymem moudrosti a vojenského stratéga je hraný někým, kdo má charisma kynutého knedlíku, Celer-brambor je takový dědeček hříbeček... a Galadriel, ač jsem si od začátku říkal, že je dobře obsazená, je bohužel tak špatně napsaná, že mě otravuje už teď... to není dobrý start :) ()

jacksax

všechny recenze uživatele

Feministická vize světa, která ovšem nedává moc smysl. Všechny ženské postavy jsou idealistky, které nerespektují jejich klanový/druhový konsenzus, což je samozřejmě dostatečně pokrokové, ale pro přežití skupiny dosti nahouby... máme zde hrdinnou elfku (která si léčí komplexy), hrdinnou lidskou ženu (která pokukuje po mocném elfovi - čili submisivita vůči sexuálnímu protějšku) a hrdinnou předhobitici (vývojovou předchůdkyní hobitů, která pokukuje po starmanovi - opět ta hrozná submisivita vůči maskulinitě). Nemáme zde hrdinného elfa (všichni jsou v podstatě přízemní prospěcháři), ani člověka (opět přízemní prospěcháři a navíc potenciální zrádci) a ani předhobita, ti jsou všichni v podstatě tupí. Na scéně se objevují i trpaslící, ale ani u nich to nevypadá výrazně jinak. Ale ať se stane cokoliv, stejně bohužel víme, že všechny ty emancipované dámy se v budoucnu vrátí k štupování ponožek a vaření jídla, neboť tak se prostě svět vyvíjel. Moc se těším, jestli se za záporňáky objeví skřetky, trollice a balrogice, ovšem moc na to nesázím. Holky přece můžou kopat jen za ten správný tým, to dá rozum, nebo ne? ()

Reklama

ekspert 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl jede na stejné vlně – nabízí se již klasická hláška „not great, not terrible.“ V tomto díle je jednoznačně nejslabší linka Galadriel. Celé to vodní dobrodružství vypadá zbytečně a strojeně. Bohužel mám tušení, že ten ztroskotaný chlápek bude mít větší roli. Nemohu si pomoct, ale za mě další nesympatická postava. U Chluponohů se naštěstí něco dějetvorného děje, The Stranger je tajemný, Nori příjemně lidská. Kapku se to vleče, ale tady docela spokojenost. Mladý Elrond mi začíná trošku více přirůstat k srdci. Robert Aramayo umí hrát. U trpaslíků to zase trochu šustí papírem, ale alespoň se můžeme pokochat prostředím. Durin by mohl být zajímavá postava, a i tu jeho manželku jsem přijal docela v pohodě. Naštěstí zde zatím není ta hyperkorektnost až tak otravná jako jinde.. třeba Sandman.. Zamračený elf a jeho slečna jsou mi stále volní, ale tady se mi líbila bitka se skřetem. Náznak a naděje, že uvidíme nějakou slušnější akci v následujících dílech. Takže opět mezi 3 a 4 a snad už se to ve třetím díle trochu rozjede. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No... sledujeme několik linek, které se budou prolínat. Bronwyn a Arondir vs skřeti...to bylo hodně dobré, temné ...   **** a půl. Hobiti a chlapík, který spadl z nebe. Je to Gandalf, nebo někdo z "druhé strany"? Možná si tvůrci díky právům/neprávům, vypůjčili postavu odjinud...podoba tady rozhodně je. Tak či tak, je to obstojně znepokojivé ...  ****. Elrondova návštěva trpaslíků...to bylo slabší, podzemní svět s trpaslicemi....no comment, ale na konci se rýsují otazníky ... *** a půl. Zato linie s Galadriel...jedna velká tragédie, která epizodě sebrala dynamiku. A to celé jen aby vzniklo pouto mezi ní a týpkem? Je to škoda ...  * a půl. Tvůrci mají velké ambice. Obavy, že by bez knižní předlohy vařili z vody, nejsou na místě. Spíš je problém v tom, že se snaží o zbytečně košaté vyprávění. Ale co...jde teprve o druhou epizodu. Potenciál je velký. PS: Hudební stránka velké zlepšení, tak to má být. ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice se stále pohybujeme ve vodách mírného nadprůměru, ale určitě se jedná o zábavnější epizodu (oproti té první), ve které se už něco děje. Chluponozi mi stále přijdou nejzábavnější, Elrond u trpaslíků taky fajn (ačkoliv Disa trochu bolí), ale Arondir pořád velká nuda. Nicméně značku LotR si to nezaslouží. Bohužel. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno