Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nori pochybuje o svých instinktech, Elrond se snaží dodržet svůj slib, Halbrand zvažuje svůj osud, Jižané se připravují na útok. (Prime Video)

Recenze (107)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu říct, že mě to nízké hodnocení překvapuje. Sám jsem v rozpacích, protože v tom nevidím podvod na diváka, ani snahu jen rýžovat. Vnímám, kolik prostředků a energie bylo vynaloženo. Že záměr byl udělat něco úžasného, co diváka potěší. Občas je to až přehnané. Výprava je místy nesmyslně naddimenzovaná. Třeba prostý odjezd z města, působí zbytečně pompézně. Scénář je ale naopak slabší, takže to někdy působí, jako prázdná paráda. V této epizodě vcelku slušně zafungovaly přechody mezi linkami, potvrdilo se, že minimálně jedna z nich se odehrává v jiném čase. Což je dobře...trochu to celý seriál zhutnilo. Přesto...Galadriel line mě pořád moc nebaví. Chluponožka a pan S....dost se to táhne a skřeťácká linka byla naprosto neobsažná. Dívá se na to dobře, ale že bych se nějak těšil na další epizodu, jako u jiných seriálů, které mě chytly ...to určitě ne. Možná je potíž v tom, že jde o prequel. Všichni víme, kam to vede, že jde jen o prolog k velkému příběhu se šťastným koncem. Není o koho se bát a víme, že veškeré snahy skončí v této éře neúspěšně. Víme kdo přežije a známe osudy mnoha postav. Podobně na mě ta prequelovitost nefunguje, ani v Rodu draka. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je zvláštní jak děj v druhé polovině “zčernobílal”. Prakticky cokoliv co se děje okolo blond-pipky (která se nonstop tváří jako protivná nafoukaná pinda) je nezáživné, až otravné. A cokoliv mimo nabízí něco zajímavého. O to víc mě štve, že se děj věnuje více té jedné otravné linii (přitom ostatní jsou mnohem zajímavější a s větším potenciálem než sledovat blbečka v přístavu, co neví co chce). Za mě top linii (se Skřety) je věnováno času nejméně. ()

Reklama

Baron Noktur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná časť majúca tajuplnú mágiu a atmosféru zlého neznáma, ktorými tak oplývala Jacksonova trilógia. Vyzdvihol by som predovšetkým hudbu, ktorá je tu konečne výpravná ako sa patrí a už nie je taká "opatrná" ako v predchádzajúcich dieloch. Obzvlášť úvodná pieseň je prekrásna (Komu pripomenula Christmas Star od Johna Williamsa ako mne?). Iste, dalo by sa tomu vyčítať pár zvláštnych pasáží ako napr. radikálny obrat v myslení tej krčmárky, ktorá prednedávnom pôsobila ako vodkyňa nejakej armády, no tu je už rozklepaná strachom, alebo trápna Isildurova príbehová linka,. avšak ani to avšak tento diel nezhadzuje. Poetickosť, zasnenosť a dramatickosť v "Odchodoch" je totiž veľmi silná, a to je, čo ja v Pánovi prsteňov hľadám predovšetkým. ()

Trilobitter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to čímdál větší cringe. Čert vem lore a silmarilion a nerdy, tohle je prostě tak špatně natočený, že je mi každej díl víc a víc trapně. Plánoval jsem sérii dokoukat do konce, abych "aspoň věděl", ale nevím, je to čímdál těžší. Trapnosti si užiju dost i v běžným životě, nepotřebuju se tím ládovat ještě ve volným čase. ()

Martinius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

diel, kde sa vela tliachalo a skutek utek. teda nieco sa dialo - dial sa mithril. jedine sympatie si ziskala dejova linia elrond-durin. zda sa, ze adaptacia je ozaj velmi volna, lebo sa mi nechce verit, ze by tolkien popisal tolko chujovin. zaver epizody bol cisty vtip. numenor posle tri lode (skor vyletne jachty), ktore maju zvratit osud stredozeme? akoze toto je mocna flotila ostrova? wtf...? to maju tvorcovia divakov ozaj za tak jebnutych? inak, celkom ma dojimaju tunajsi ufnukanci, ktori nariekaju, ako su ini s hodnoteniami uplne mimo. rozhodol som sa vam za vsetkych kazisukov ospravedlnit: tak nesmierne ma mrzi, ze vas oberame o rozkos z vasej asylum-verzie tolkiena. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Gil-galad (Benjamin Walker) oslovuje Elronda (Robert Aramayo) „Peredhel“. Znamená to „Půlelf“ v sindarinštině, což je nářečí elfů, které vzniklo až ve Středozemi z jejich původní řeči, která se nazývá Quenya. (spacemaster)

Reklama

Reklama