Reklama

Reklama

TY

(seriál)
  • USA You
Trailer 2
Krimi / Drama / Romantický / Thriller / Psychologický
USA, (2018–2024), 39 h 24 min (Minutáž: 42–58 min)

Předloha:

Caroline Kepnes (kniha)

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Penn Badgley, Elizabeth Lail, Victoria Pedretti, James Scully, Shay Mitchell, Luca Padovan, Ambyr Childers, Nicole Kang, Jenna Ortega, Carmela Zumbado (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Nebezpečně okouzlující a nesmírně posedlý mladík je ochotný udělat naprosto cokoliv, aby se vetřel do života osob, které ho fascinují. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (185)

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Koncept celého seriálu je něco, co jsem ještě neviděla a vše od herců až po umělecký styl práce s kamerou se mi líbilo. Samotný příběh je poutavý; aneb pohled do mysli někoho, kdo je po všech stránkách rozbitý, ale dokáže si vše odůvodnit tím, že to dělá pro lásku. Hlavní postava se prezentuje jako nevinný, hodný kluk, který jen hledá tu pravou. Člověk místy neví, zda mu fandit, nebo křičet na ostatní, ať se od něj drží dál. Jak díly postupují dále, každý najde svou odpověď. Rozhodně není těžké si postavu Joea užívat. Hlavně mu to ostatní postavy dělají dost jednoduché. Hlavní představitelka Beck je sice pěkná, ale její naivita a hloupost mě několikrát vážně zklamala. Ještě horší je to pak s postavami, kterými se obklopuje v čele s nejlepší kamarádkou. Všechno drama se odehrává v monolozích, rozhovorech a děj postupuje krásně, plynule a je završen výborným koncem. Pozornost, kterou to vyvolalo, si to ale zaslouží, protože je to slušně zpracovaný nápad. Místy mi to dokonce připomínalo vnitřní monology Dextera, které se ale hned zase rozdělují v otázce emocí. Joe je velice zvráceným způsobem posedlý myšlenkou lásky a nalezením někoho, kdo ho bude milovat tak, jako on miluje je. - "If a man is aware he will suffer for his mistake. That will be his punishment, as well as his prison." ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když ji miluješ, není co řešit. Vlastně i Kofola kdysi vznikla „kvůli“ nedostupnosti konkurenčních nápojů v popředí s Coca-Colou. A co je nedostupné, to je mazaný manažer knihkupectví Joe ochotný prolomit. Cíl má jediný: srdce krásné začínající spisovatelky Beck. Přítel internet mu dal řadu indicií. Kdo bude stát v cestě, okusí obří terárium. Nejprve ale musí naše naivní blondýnka spadnout do kolejiště. Rozjezd je fajn, včetně vnitřních satirických monologů. Baví i vysmívání se narcistickému a sebestřednému životu nejen na sociálních sítích. Jenže postupně sklouzáváme k povrchní zábavě, kdy jsou v popředí šílené náhody a pořádná dávka štěstíčka. A že jich v případě první série je. S blížícím se finále (právě první série) nicméně tenhle sociopat na bílém koni zase začíná bavit. Holt závislost je monstrum. A chápu, že coby náběh k dalším sériím to mnohým stačí. ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem čekal hodně, ale takovou úchylárnu a zvrácenost, že se mi to bude i líbit, to teda ne. Ono Joea totiž nejde nemít rád, on to celý myslí dobře, ale občas se to trochu zvrtne a je třeba včas zakročit. První sérka stála na poznávání pravý Joeovi osobnosti a hlavně jeho "první lásce" Beck, která byla prostě kouzelná a není se co divit, že je pro ni schopnej udělat cokoliv. Každej díl dokáže překvapit a 9. díl, respektive jeho konec byl úplně že What? To bych čekal na poslední díl řady. Druhá sérka měla pomalejší rozjezd ale od 5.dílu, kdy se to opět zvrtlo jiným směrem to nabralo zase grády a jelo to opět až do konce. No pro mě to byl zas 9. díl + poslední vysvětlující. Jako spojit dnešní realitu, lásku a stalking se v tomhle případě vydařilo. Pokud se nemaj v plánu moc opakovat a přijít s něčím originálním i nadále, tak se na tu 3.řadu docela i těším. ()

LukeUp 

všechny recenze uživatele

Hustý. A já si říkal, že po Dexterovi psychopat podobných rozměrů už nepřijde. A vida, je tu Joe! První řada se Netflixu povedla, uvidíme, jestli stejnou laťku udrží i ta druhá. Zatím super, příjemná mrazivá atmosféra plná zvratů. Všech deset dílů zhltnuto za víkend, to se stane málokdy, že mě něco takhle připoutá k obrazovce, takže zatím za 5 hvězd a uvidíme, jestli po druhé řadě trošku neklesne moje hodnocení. EDIT: Ani po druhé řadě hodnocení nejde snížit, protože ta byla snad ještě promakanější než ta první. ()

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Dexterem je na místě stylem, ale ne kvalitou. Je to sice moc dobrý seriál, leč trochu přehnaný a nějak mu to nevěřím.  První série je skvelá, druhá už nebyla tak zajímavá a třetí zatím vypadá divně a ta jeho žena mi leze na nervy. Ale to vlastně Rita v Dexterovi v některých dílech taky, i když něčím jiným.  V první řadě je to vlastně fakt jen Stalker. I když se mu to trochu vymkne a někoho zabije. Tak v dalších už je to vlastně víc vrah. Ke konci třetí série hvězdičku ubírám. Zvrhlo se to v ujetost. Třeba to čtvrtá napraví. Ale ani se mi do toho skoro nechce . ()

Galerie (499)

Zajímavosti (18)

Související novinky

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

22.04.2021

Šéf Netflixu Ted Sarandos na nedávné konferenci potvrdil kromě rozpočtu, o kterém jsme informovali dříve, kdy se taky diváci mohou těšit na pokračování největších hitů streamovací služby. Druhá řada… (více)

Reklama

Reklama