Reklama

Reklama

Arctic: Ledové peklo

  • Island Arctic (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Muž havaruje s letadlem uprostřed nedozírné ledové pustiny. Každý den dodržuje rutinní úkony a doufá, že se dočká záchrany. Jednoho dne se objeví vrtulník, silná sněžná bouře však zapříčiní pilotovu smrt a muž pochopí, že má jen dvě možnosti: zůstat v havarovaném vraku a připravovat se na jistou smrt, nebo se vydat na stovky dlouhou pouť s nejistým koncem… (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (425)

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Filmy s jedním hercem (a pár komparzisty) jsou příjemným odpočinkem od stereotypu a jednou za čas se je rozhodně vyplatí vyhledat. Moc jich sice není a většinou jde právě o survival tématiku, ale hlavní hrdina si tam rozhodně neodpočine a je to velmi fresh podívaná. Hned jsem si vzpomněl na All Is Lost s Redfordem. Mads v klidu utáhne celý film, je tam několik silných momentů a vlastně ani nemám, co bych vytkl. Snad jen ten konec aspoň o pár vteřin natáhnout, působilo to trochu rušivě. Jinak slušná nízkorozpočtová jednohubka v krásném, leč smrtícím prostředí. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Já jsem z filmu nadšený. Díky českému distributorovi, že pustil snímek do našich kin. Opět jsem nevěděl prakticky nic. Jen led, zima a Mikkelsen v hlavní roli. On ani úvod filmu Vám nic neřekne, přesto doporučuji nekoukat na trailer, nečíst synopsi a nekoukat na fotky. Více si film užijete. Jako survival drama je totiž Arctic výborné. Určitě jeden z nejlepších. Mads totiž jako bezejmenný muž trpí uprostřed ničeho a nikoho. Vražedné prostředí a krutá zima. Přesto jsou záběry na ledovou krajinu nádherné. Drsný příběh přežitý totiž nezáleží jen na cesta z bodu A do bodu B, ale taky na chytání ryb, posílání signálu a nakonec se objeví i jeden nezvaný chlupatý host. Největších nepřítelem je ale mráz a zima. Tohle kruté peklo je pro Mikkelsena určitě očistcem. Divák se třese a soucítí s hlavní postavou. Jo, já jsem spokojený protože jsem cítil také mrazení a atmosféra ve filmu je vynikající. Navíc hudba to jen umocňuje. Snímek má několik velmi silných momentů, které dokáže velmi dobře dávkovat a já osobně vnímám, jak mi adrenalin pumpuje v žilách. Finále mi nevadí, ač si dokážu představit i lepší konec. Za mě super, i když mám pocit, že ačkoliv je film výborný, tak je to ten typ filmů, který stačit vidět jednou. [Csfd projekce38] (88 %) ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mads Mikkelsen má ten dar, že je divácky atraktívny a film v ktorom je na obrazovke takmer v jednom kuse i tak zožeriete ako malinu. Film je veľmi minimalistický, snaží sa byť čo najviac reálny, čo sa mu aj darí, ale po dlhšom sledovaní vás možno ako mňa začne trocha mrzieť, že tvorcovia mohli pridať aspoň dialógy. veľmi ma potešila scéna s medveďom, mohli to aspoň trocha predĺžiť a zdramatizovať, napriek tomu krátke, ale účinné. Pri troche snahy a šťastia to mohol byť excelentný film, ale tých detailov, ktoré vadia je tam viac. Mikkelsen samozrejme 100%-ný. Film tak na 70%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„S.O.S.“... /// Země sněhu a ledu… a Mads Mikkelsen. Filmovej a příběhovej minimalismus. Jak jinak předvést extrémní sáhnutí si na dno sil? Survival plnej herectví jednoho muže, ve kterým atmosféru tvrdí hudba a zvuky. Ovšem – aniž bych srážel snahu zúčastněnejch… tak Redfordovo Vše je ztraceno mě chytlo víc. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám místo, kde by se dala oslavovat čínská politika. 2.) Pro mě je nejlepší parta jeden. I ve filmu. 3.) Thx za titule „Parzival“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Něco mezi Revenantem a 127 hodinami, avšak ve všech ohledech pomalejší a komornější především. Pokud jde o ústředního hrdinu je herecky Mads standardně skvělý a celý film stojí a padá na jeho hereckém výkonu. Bohužel prakticky celý film je právě a jenom o jeho výkonu, což k absolutní spokojenosti nestačí u takovéhoto žánru. Malinko mi chyběla silnější úroveň napětí, kamera mohla nasnímat více nekonečných záběrů krajiny a pod jinými úhly. Celkově se dalo dle mého z vybraného prostředí vytřískat daleko víc. Nakonec bezvýchodnost celé situace nejvíc vykreslilo ani ne tak prostředí, kde se film odehrával, jako spíš nekonečně velká mapa ukazující délku celé cesty, což je trochu škoda. 76% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Hodinky, které ve filmu nosí Overgård (Mads Mikkelsen), jsou Seiko Sportura Solar Chronograph. (Krupe)
  • Hlavní postava mluví anglicky a dánsky. (džanik)
  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 10. května 2018 na filmovém festivalu v Cannes, kde film po promítání dostal od diváků 10minutové standing ovation. (ČSFD)

Reklama

Reklama