Reklama

Reklama

Sabrinina děsivá dobrodružství

(seriál)
  • USA Chilling Adventures of Sabrina
Trailer 2
USA, (2018–2020), 34 h 52 min (Minutáž: 50–64 min)

Hudba:

Adam Taylor

Hrají:

Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis, Miranda Otto, Chance Perdomo, Michelle Gomez, Richard Coyle, Jaz Sinclair, Tati Gabrielle, Gavin Leatherwood (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Napůl člověk a napůl čarodějka Sabrina se pohybuje mezi dvěma světy, svoji pozornost dělí mezi vylomeniny náctileté smrtelnice a kouzelnický rodinný odkaz – Církev noci. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (107)

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Hádám, že teď je to takový trend, že z každého sebeblbějšího nápadu musí udělat mysteriózní, temný, do průměru upadající blábol. Čím krvavější a temnější, tím víc Adidas. Holt nejsem cílová skupina. Tuším, že za to můžou hry o trůny, který tenhle styl odstartovaly. Hry o trůny byly jiné, po nich už je všechno stejné. ()

Kacitr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Venku prší, sychravo...ukázkový podzim. A k němu není nic lepšího, než maraton tady malé rebelky Sabriny. Podmanivá atmosféra, fajn hudba a solidní herci. ALE! Tohle není pohádka. Násilí, sex, krev, mučení. V dnešní době asi žádné překvapení. Netflix teď velmi často vypouští podobné seriály pro adolescenty...větší logiku v tom nehledejte. A už vůbec ne spojitost s komediálním seriálem z devadesátých let. Mám pocit, jakoby se teď každý druhý řídil pravidlem; čím více budeme šokovat, tím více budeme úspěšnější. Ano, čarodějnictví je téma samo o sobě. Ovšem seriálu by neuškodilo ponechat si o trochu více té pohádkovosti a zvolnit. První epizoda měla patřičné kouzlo, které se s přibývajícími díly vytrácelo. I tak by ale byly tři hvězdy málo. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

"Praise Satan!" Buffy meets Addams Family meets Harry Potter. The Chilling Adventures of Sabrina je ultimatívna halloweenska pecka s neskutočnou atmosférou starých hororov - desaťhodinová vstupenka do sveta čarodejníc, satanských rituálov, pokrútených stromov, hmly, padajúceho lístia, cintorínov, hlbokých lesov, okultizmu a démonov. Je to krásne temné a farebné, vzhľadom na cieľovku pomerne odvážne, solídne napísané a úplne bravúrne obsadené. A to najhlavnejšie: Bronson Pinchot je späť!!! UPDATE po tretej sérii: podobne ako u Stranger Things cítiť tu silnú únavu materiálom. Tretia séria sa naplno ponára do súčasného trendu seriálov s jedným uceleným príbehom naprieč celou sériou, bohužiaľ dejová línia s cirkusantmi by vystačila maximálne na jednu epizódu. UPDATE po štvrtej sérii: Tá je prekvapivo návratom ku kvalite a oceňujem "seriálovosť" a bazírovanie na koncepte "demon of the week". Len prvá a posledná epizóda sú poslabšie. Pravdaže nejde o žiadne kino, stále je to komorné a chýba tomu budget i viac času na pilovanie scenáru (niektoré zvraty sú slušne povedané "lenivé"), ale ako groteskná (najlepšie to vystihuje slovo "macabre") televízna zábava je to skvelé. S1: 9/10, S2:8/10, S3: 6/10.S4: 8/10 ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Původní Sabrinu jsem nikdy pravidelně nesledoval, i když jsem samozřejmě viděl několik náhodných epizod. Jediné, co si z nich však pamatuju, je to, že tam byl mluvící kocour a že to byla taková světlá a pozitivní zábava. Ale už podle traileru mi bylo jasné, že tentokrát to bude něco jiného. A ve stejném duchu to pokračuje hned od úvodních titulků, které jen utvrzují v tom, že to bude temnější a komiksovější než předtím. Obsazení mi docela sedlo, Kiernan Shipka vyrostla z malé Sally Draper do pěkné polo-čarodějnice a potěšilo i pár povědomých tváří jako Michelle Gomez nebo Lucy Davis. První série tak trochu testuje, kam chce seriál vlastně patřit. A rozhoduje se mezi temným čarodějnickým světem, kde se nebojí zobrazit různé nechutnosti (líbil se mi snový netvor) a hloupým středoškolským životem, kde dělají postavy stupidní rozhodnutí (nebavilo mě oživování). A pokud chcete, aby vás to bavilo, tak musíte přijmout obojí, protože právě Sabrina je přebornicí v těch podivných rozhodnutích. Pro mě je Sabrina jako výplň času, když zrovna na Netflixu nenajdu něco zajímavějšího. Ale pokud bude stejná jako v první řadě, tak určitě nikdy nebudu nedočkavě očekávat kdy vyjdou další epizody. Já jsem osobně doufal, že to nebude tolik teenagerovské... ()

CaladanChmur 

všechny recenze uživatele

Je to silně nevyrovnaný seriál.A to jak jednotlivými díly ,tak i v epizodách samotných.Navíc je to až neskutečný myšmaš všeho možného,který spolu dost dobře nespolupracuje.Jediné co se mi tu líbilo byl casting,vyjímečně nemám k němu jedinou výhradu.Ale to kvalitu nezachrání.Celkově je to neuvěřitelně pitmoučké,nelogicky překombinované a ještě navíc děsně předvídatelné.Je smutné jestliže se u 70% obsahu nudíte..A po přečtení některých komentářů mám co dělat,aby jsem se nerozesmál....nazývat tohle "halloweenskou peckou s neskutočnou atmosférou starých hororů" či "super stylovou čarodějnickou záležitostí"...to považuji za hodně odvážné tvrzení.Za mě celkově tak 45%.PS: No ty voe on jim někdo dal prašule na 4 řady?Asi je potřeba něco vyprat,protože když si vezmu,že třeba Carnivale skončilo po dvou řadách a je to tak o 60% ( ze 100%) kvalitnější...Opravdu věřím tomu,že populace na Zemi má většinou v hlavě vymydleno... ()

Galerie (400)

Zajímavosti (25)

  • Stolas, fámulus Lilith alias učitelky Wardwellové, nepředstavuje ani vránu ani havrana, ale hybrida kombinujícího vzhled obou těchto ptáků – velikost a tělesné proporce havrana a tvar zobáku vrány. Část seriálového štábu věnující se vizuálním efektům proto o Stolasovi mluvila jako o „craven“ (z anglického crow a raven). (oli009)
  • Bytost zvaná Podivnost je inspirovaná povídkami Howarda Phillipse Lovecrafta (jehož příběhy byly i inspirací celé 4. série). Konkrétně jeho vzhled je inspirován hlavami bytostí zvaní Prastaří z povídky „V horách šílenství“. (Hlavonozec)
  • Divné sestry jsou trio čarodějnic, které se objevuje i v divadelní hře „Macbeth“ od Williama Shakespeara. Zaklínadlo, které Sabrina (Kiernan Shipka) použije k jejich svolání, je přímo vzaté ze skutečné repliky pronesené čarodějnicemi v „Macbethovi“. (oli009)

Reklama

Reklama