Reklama

Reklama

Sabrinina děsivá dobrodružství

(seriál)
  • USA Chilling Adventures of Sabrina
Trailer 2
USA, (2018–2020), 34 h 52 min (Minutáž: 50–64 min)

Hudba:

Adam Taylor

Hrají:

Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis, Miranda Otto, Chance Perdomo, Michelle Gomez, Richard Coyle, Jaz Sinclair, Tati Gabrielle, Gavin Leatherwood (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Napůl člověk a napůl čarodějka Sabrina se pohybuje mezi dvěma světy, svoji pozornost dělí mezi vylomeniny náctileté smrtelnice a kouzelnický rodinný odkaz – Církev noci. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (107)

sharky 

všechny recenze uživatele

Seriál pro teenagery, který je koukatelný tak do 15 let, s každým rokem navíc vám musí zákonitě přijít velmi pitomoučký. Celkem funguje atmosféra, ale to je tak všechno. Postavy jsou mnohdy nechtěně komické a přehrávané. úplně je nejhorší je hlavní představitelka Kiernan Shipka, kterou by nevzal mezi sebe ani ochotnický divadelní spolek v Karivné. nemám nic proti proti metoo tématům, ale musí to být naroubováno do děje přirozeně a nenásilně, tady to tak strašně nuceně trčí, že to místy hraničí s parodií ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Vůbec netuším proč podlední dvě série byli oproti prvních dvou špatné. Na sabrinu se celkově dobře koukalo, ale prostě ten začátek nasadil vysoko laťku, že to asi už nešlo překonat. Trošku škoda, protože zvlášt poslední série byla více méně o ničem až na ten závěrečný díl. Ale je dobře, že to skončilo. Pro mě za mě by to mohli zakončit i po druhé, ale fajn proč ne. Obecně ale musím říct, že se mi tato verze líbila víc, než ta původní. ()

Reklama

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Zatím je to spíše na tři hvězdy. Na jednu stranu hororovější pojetí Sabriny se mi líbí a celková stylizace je prostě perfektní (i když časté papundeklové rekvizity působí docela směšně), na druhou stranu naivní a pohádkově laděné momenty mě v tomto univerzu přišly hned dost podivné. Nevím, je to takový divný mix na pomezí hororu komedie a dramatu. Opravdu temné momenty střídají ty romantické a sem tam komické. Měl jsem celou dobu pocit, že tvůrci hledají tu správnou rovinu kterou se vydat, občas to působí všechno poměrně reálně a pak se jde do lesů za čarodějnicí jako s Disneyho pohádek. Přes opravdu zajímavý vizuál mám ze seriálu taky pocit jakési levnosti, celý great coven a čarodějnickou školu tvoří pouze malá hrstka čarodějnic, stejně tak obyvatel Greendale není kdo ví jak velký počet. Co se herců týče tak je asi pochopitelné, že se jedná spíše o průměrné výkony, ale ani mi to nějak nevadilo. Jednoznačně nejlepší jsou v tomto ohledu tety Zelda a Hilda, který jsem tu pózu tak nějak věřil. Zatím to moji pozornost drží docela slušně, ale asi bych byl radši, kdyby se to zbavilo těch naivních momentů ve prospěch toho reálnějšího pojetí, zatlačil bych na psychiku postav a následky a pocity z jejich činů bych neměnil jak na běžícím páse, ale nechal bych si to ty postavy pěkně vyžrat. Nápad to má dobrý, ale za mě osobně by to chtělo trochu dotáhnout a spíše bych se přikláněl k přiblížení k American Horror Story a ubral vlivu Pushing Daisies. Zatím zhlédnutá pouze první série. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Společně s tímto, Scottem Pilgrimem a Walking Dead je to jasný důkaz toho, že komiksové adaptace zřejmě rád mám, jen mě nezajímají superhrdinové. Na první pohled moc krásně udělaná adaptace, kde se z tradičně karikaturně ztvárněných satanistů stávájí fully fleshed-out lidé se sny a problémy (Addams Family, anyone?). Vizuály zmáknuty na jedničku, jak už jsem u seriálů z produkce Netflixu zvyklý, dokonce odstranili i klasický neduh v podobě toho, že ze seriálů se stávají dlouhé filmy. Zde je sice seasonal story arc přítomný, ale epizody jsou skutečně epizodní a určitou narativní strukturu dodržují. Klasickou televizní Sabrinu mám nakoukanou, byť už jsem stihl většinu zapomenout, ale casting oproti staré verzi je skvělý, i včetně Richarda Coyla, kterého jsem dosud znal z role úplně opačného typu postavy Jeffa Murdocka z Párování. Sabrina obsazená i zahraná na jedničku se všemi pubertálními negativními stránkami a (ne)zdravou dávkou sebevědomí a la "Why must you always insist that the universe grant you special privileges?" (zmínil bych i jednu vynikající scénu z 10. epizody, ale to by byl velký spoiler). Na jednu stranu mi chybí ta nebojácná a kouzlící Sabrina z pilotu, na druhou stranu tropa "zlomit hororem člověka, který je nebojácný a plný sebevědomí" je jedna z mých oblíbených, takže to mě až tak netrápí. Dokonce mě ani netrápilo "girl power" poselství. Co mě však trápilo a trápit bude pořád je nekončící infodump od postav postavám, které by dané informace měly dávno znát. A není to proto, že by to tvůrci nevěděli, o čemž svědčí jasný lampshade hanging v podobě věty: "Thank you for stating the obvious, Hilda." ()

ER 

všechny recenze uživatele

Hned v úvodní epizodě mně navnadila scéna se zapíchnutými nůžkami v hlavě učitelky a pak....story ze střední s občasným zaříkaváním. Na další skvělou scénu jsem čekal 3 epizody (a nebylo to svlékání Sabriny do spodniček). Hold je to seriál pro nenáročné diváky, který dokáže"okouzlit" svou cílovou skupinu. ()

Galerie (400)

Zajímavosti (25)

  • Lachlan Watson hrající Susie Putnam se identifikují jako non-binary, stejně jako jejich postava. Používají tedy zájmena „oni“ místo „ona/on“. (hansel97)
  • Seriál se měl původně (podle scénáře datovaného 30. 11. 2017) odehrávat v roce 1968. (J.F.B.)
  • Bytost zvaná Podivnost je inspirovaná povídkami Howarda Phillipse Lovecrafta (jehož příběhy byly i inspirací celé 4. série). Konkrétně jeho vzhled je inspirován hlavami bytostí zvaní Prastaří z povídky „V horách šílenství“. (Hlavonozec)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno