Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vidocq (Vincent Cassel), zloděj a dobrodruh vedoucí bouřlivý život, se po velkolepém útěku z přísného vězení schovává pod rouškou obchodníka s tkaninami. Když ho zločinná minulost dostihne, jde do obchodu s místní policií a zavazuje se vyčistit pařížské ulice od zlodějů a vrahů. Stává se hlavou francouzské policie. Tajemství na nejvyšší úrovni moci, brutální vraždy a temné klima Paříže během napoleonské éry. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (120)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Není to tak drsný a ponurý jako slavnej psychedelickej Fantom Paříže z roku 2001, kde titulní skladbu složila Apocalyptica a mně neustále zní v hlavě, vždy když si na ní vzpomenu. Pořád je to ale dostatečně ponurý a drsný na úkor dnešní doby. A hlavní vinu v tom nese Vincent Cassel, kterýmu ty drsný, nemytý postavy, prostě zůstanou až do smrti. Za mě ale dobrý. Je to na některý možná až moc poctivý, aby to bylo v červených číslech. Jinak si pro takovou historickou detektivku nedokážu najít jiný důvod, proč má pod sedmdesát procent. Pokud víte, kdo Vidocq z historického hlediska byl, tak ten závěr filmu musí být řádný balzám na duši. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, když postavy v historických filmech smrdí z plátna. Tady se povedlo. Bombarďák Cassel je pro mě adekvátní náhradou za Rösnera, kterého jako Vidocqa miluji od dětství. Příběh parádní, zpracování kvalitní, scény chvílemi kostrbaté, někde toho bylo moc, jinde se jede o zlomkrky, ale celkově mě film potěšil. Atmosféra dokonalá, výprava, kostýmy, nádherná hudba. Líbilo. ()

Reklama

Epero 

všechny recenze uživatele

Ako reálna historická postava je Vidocq naozaj zaujímavá a veľmi by som ocenil seriálové spracovanie. Tu máme film s plytkým príbehom a hoci vedia dať Francúzi filmom dobrú atmosféru a obsadili aj dobrého herca, dostávame žiaľ len priemerný výsledok. Pôsobí to skôr ako pilot k seriálu, keďže vidíme ako Vidocqa zatknú a ako začne spolupracovať s políciou. Máme zaujímavú zmes postáv, ktoré tvoria jeho tým, ale nik nemá výraznejší priestor a sú len do počtu. Tak isto záporáci, sú hnusní a páchajú ohavné činy, ale nie sú výnimočnejší, než iní gauneri. Vidocq zavádzal nové prvky do kriminalistiky a nemal jeden špecifický príbeh, ktorý by ho preslávil. Takže tvorcovia mali voľnú ruku a skončili s veľmi nevýrazným výsledkom, kde nie je vyzdvihnutý ani Vidocqov prínos, ani nejako drsne zobrazené Parížske podsvetie, ani nás nečaká originálne pátranie, ani zločin nie je nijako prevratný ale len prostý boj o moc v podsvetí. Aj ako miniséria by mohol byť film lepší, keby venoval dosť času postavám a riešeniu zločinu. Ale takto sa to degraduje na zatýkanie jednej kriminálnej bandy a následne pomsty za útrapy, ktoré Vidocqovi spôsobí nový „vládca“ Parížskeho podsvetia. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Možno objektívne aj za štyri, ale ani neviem prečo, som očakával skôr detektívku s vyšetrovaním nejakého krvavého prípadu v historickej Paríži. No ale máme tu drsnú historickú politickú drámu, kde sa až príliš často mení pozícia figúrok na šachovnici, vrátane "kráľa a kráľovnej". Vidocqua by sme mohli v tejto partii označiť za vežu. No a popri úžasnej výprave a prvotriednom obsadení tu máme množstvo intríg, predovšetkým však obrovské kvantum mŕtvol, až som mal obavy, že už ani niet koho zabíjať, vraždiť a podrážať. V tomto smere na mňa Vládca Paríža pôsobil časom dosť monotónne, až ubíjajúco násilne, pričom postavy na strane zákona mali vždy omnoho presnejšiu mušku, rýchlejšie reflexy, prípadne umierali pomalšie, než ich protivníci. 70% ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, že mě více než samotný Vidocq zaujal jeho parťák Le duc. Ten zde má ovšem podstatně menší prostor, i když jeho chvíle přijde hned několikrát, zřejmě právě to stačilo. Třeba taková akce v podzemních chodbách je dokonalým vrcholem filmu a jeho výstup v ní je vlastně nezapomenutelný, ať už si o něm myslím cokoliv... totiž, chování postav mi v mnoha případech přišlo dost nadsazené, přehnané. Tenhle moment byl jedním z nich, přesto s ním problém nemám, jednoduše tam sedl dokonale a to je hlavní. Navíc celá scéna je, co se akce týče, velmi poutavě (dobově) natočena, má solidní kameru a především atmosféru, což nakonec platí pro celý nádherně špinavý film. Vidocqův příběh je i přesto, co jsem psal v úvodu komentáře, velmi zajímavý, o to víc, když ho výborně "tvrďácky" hraje Vincent Cassel. James Thiérrée se mu ovšem minimálně rovná, nakonec obsazení celé party je dokonalé. A co teprve různí zločinci, především typově velmi dobře vybraní. Přes to všechno se ale nemůžu zbavit pocitu, že jsem viděl výborný pilot televizního seriálu, co už. 75% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Natáčet se začalo 25. září 2017. Nejdelší období mezi 19. říjnem a 10. listopadem strávil štáb na letecké základně 217 Brétigny-sur-Orge, kde se pořizovaly záběry z exteriérů. Interiéry pro natáčení pak poskytly mj. zámky Vaux-le-Vicomte a Fontainebleau v Seine-et-Marne, jakožto i katedrála Saint-Maclou de Pontoise. (Komiks)
  • Světová premiéra snímku se uskutečnila 3. listopadu 2018 během filmového festivalu v Arrasu – právě v rodišti Eugène-Françoise Vidocqa. Při té příležitosti jeho představitel Vincent Cassel slavnostně odhalil ulici Eugène-Françoise Vidocqa. (Komiks)

Reklama

Reklama