Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prvním díle – nazvaném Přepadení - postarší učitelka paní Hrabánková zaklepe na dveře psychologa, aby se mu svěřila se svým příběhem. Jednou večer cestou na metro ji přepadl jakýsi mladík a ukradl jí tašku s penězi. Z loupežného přepadení se postupně stává terorizování, když žena mladíka pozná a dokonce ho ohlásí na policii. Nemá totiž bohužel žádné důkazy a mladík s ní dokonce bydlí v jednom domě. Oporou jí přestává být vlastní manžel, který zpočátku nevěří mladíkově tvrzení, že se žena chová jako zhrzená milenka. Nepotrestané zlo, které se vysmívá a stupňuje, stresuje ženu k nevydržení... Roli ženy, která sama vypátrá muže, jenž ji přepadl, a stane tak tváří v tvář zlu, nad nímž nemůže zvítězit, skvěle ztvárnila Iva Janžurová. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (60)

Terva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

CITÁT - Maminka mi říkala, že jakmile se dostaneš k psychologovi, už nikdy nebudeš normální......... Již v roce 1999 řekne herec v televizním filmu : "Nekoukej na tu televizi, mluví tam jen o vraždách". CITÁT - Já nespím, já se na to dívám......... Smutný příběh, který vás postaví tváří tvář kruté realitě. Jen smutek, beznaděj a strach. Velmi povedené drama, které si na nic nehraje. Jen škoda, že ten konec nebyl jiný. To by tomuto příběhu dodalo tu správnou temnotu. Ale je to jen televizní tvorba a tak se to dá přehlédnout. A pozor, ikdyž se příběh odehrává na Vánoce, nedoporučuju se na něj o svátcích dívat, je to fakt depka.CITÁT - To není argument....... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Iva Janžurová coby učitelka na zdravotní dovolené u psychologa vypovídá o přepadení, následném patologickém vztahu k pachateli a dopadu těchto událostí na ni i na rodinu. Výborné drama, skvěle zahrané všemi zúčastněnými. Ano, řada věcí je velmi zjednodušených a některé charaktery postav (zejména ve škole) dost odfláklé, ale jinak super. Cyklus Oběti považuji za jeden z nejlepších počinů ČT v posledních letech. 85% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Postarší manželský pár čelí psychickému i fyzickému útlaku psychicky narušeného muže. Vladimír Dlouhý se ve své roli vyžíval a řekněme, že vyloupnul uvěřitelného muže sociopatických rysů. Manželé Iva Janžurová s Jiřím Kodetem rovněž jako protihráči zahnaní do kouta celkem přesně vystihli autentičnost svých rolí. Co naopak nevyšlo je slabší dopad na divákovu míru strachu. Jakmile totiž zlo dostalo reálnou podobu a manželům hrozilo nebezpečí ze strany útočníka, tak najednou film neuměl s touhle složkou dostatečně pracovat a napětí i stísněnost dostaly kolísavý ráz. Konfrontace manželů s násilníkem přestala být postupem času uvěřitelná a snaha posunout film po režijní stránce byla lopotná a výrazně jí chyběla kvalitní řemeslnost. Z mého pohledu měl televizní film z cyklu "Oběti" mnohem vyšší potenciál než nakonec z něj bylo vytěženo. K dispozici bylo vynikající herecké obsazení, rovněž námět skýtal dobrý nápad, ale režijní sevřenosti Petr Slavík nedosáhnul a bez logických ústupků v příběhu se to také až tak neobešlo. Rozhodně se však jedná o televizní film hodný divácké pozornosti. Spousta prvků z reálu je zde zachyceno více než dobře. Mé hodnocení: 60% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající psychologické drama, místy až thriller. Není nouze o nečekaný (nebo spíše "nedoufaný") vývoj, zvraty, překvapení. Škoda jen, že takto propracovaný scénář a skvělí herci zůstali pouze v záběru televizní kamery. Tento scénář by zvládl klidně filmové plátno a to nejen díky přesné a bravurní Ivě Janžurové a přirozeném Janu Kodetovi. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý filmový počin P.Slavíka, ve kterém můžeme vidět tu nejlepší plejádu českých herců. Nelze řící, kdo z výše zmiňovaných zahrál nejlépe. Celé to byl herecký koncert ve strhujícím dramatu posazeného do "zašpiněného" sídliště, s věčně kouřícím J.Kodetem, netradičně úlisným V. Dlouhým a chybně zvoleným hudebním podkresem, který "zlodějsky" ukradl těch zbývajících deset procent do úplné spokojenosti. 90%!! ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Vladimír Dlouhý původně roli Jindřicha přijmout nechtěl, říkal totiž, že nemá rád postavy, které jsou čistě zlé. Přemluvil ho až jeho bratr Michal Dlouhý (Igor), který zde také hraje. (Lauralex)
  • Natáčení probíhalo v Praze v lokalitách Opatov a Háje. (Terva)

Reklama

Reklama