Reklama

Reklama

Epizody(3)

Recenze uživatele Hombre8 k tomuto seriálu (3)

Spor architekta Zítka (1981) (E01) 

Při volbě představitele hlavní postavy nešlo jinak. Munzar je zde svým naturelem tou nejlepší volbou. I ostatní herci se činili, ale jeho hlavní rolí byli zastíněni. Tolik tvrdohlavosti, neústupnosti, posedlosti, zpupnosti a až arogantního egocentrismu, které patrně Zítka charakterizovalo, by jiný herec těžko přesvědčivě ztvárňoval. A o tom a také o tom k čemu to pak vedlo, tento příběh vlastně byl. Historické skutečnosti mi známy nejsou, ale pokud to bylo tak, jak zde popsáno, je třeba "pochválit" profesora Schulze za zdařilý kalkul. :-) Rovněž jediný a nejlepší přítel Schnirch nevyšel naprázdno... ()

Spor herečky Kvapilové (1982) (E02) 

Všemi třemi díly se vinou jako niť osoby zpupné, posedlé a egoistické. Zde to nebyla postava hlavní, kterou byla jen emocemi zmítaná hérečka, zmítaná ale kupodivu (v té době) nejen jimi, ale hlavně bulvárem, ale dramatik a spisovatel Hilbert, který byl zde vykreslen dosti odpudivě. Umění herečky Kvapilové už posoudit nelze. Umění její představitelky je všeobecně známo. ()

Spor dramaturga Stroupežnického (1982) (E03) 

Další hezká věc a další zaťatý a neústupný člověk. Díky za ně. Jsou to nositelé evoluce. Popravdě řečeno, i když se snažil, hodně se snažil, tak na toho zatvrzelce se pan Jaromír příliš nehodil. Je to typově člověk zcela jiného ražení a i když je velký herec a roli ztvárnil skvěle, přece jenom tam něco... ()

Reklama

Reklama